Verdict în cazul morţii lui Amy Winehouse: Decesul a fost accidental, cauzat de abuzul de alcool

amy-winehouse-flori-afp

Justiţia britanică a confirmat, marţi, că decesul cântăreţei Amy Winehouse a fost unul accidental, cauzat de abuzul de alcool, după o reexaminare a probelor, iniţiată după descoperirea unui viciu de procedură săvârşit în timpul anchetei iniţiale.

Artista britanică, decedată la vârsta de 27 de ani, în iulie 2011, avea în organism, în momentul decesului, o concentraţie de alcool de peste cinci ori mai mare decât limita legală, adică 416 miligrame de alcool la un decilitru de sânge, au anunţat, marţi, anchetatorii britanici.

În octombrie 2011, Suzanne Greenaway, medicul legist însărcinat cu anchetarea circumstanţelor în care a murit celebra cântăreaţă, a anunţat că artista britanică a decedat accidental, din cauza unei absorbţii puternice de alcool după o perioadă de abstinenţă.

Însă aceste concluzii au fost reexaminate, după ce s-a constatat existenţa unui viciu de procedură. Suzanne Greenaway nu avea o vechime de cel puţin cinci ani – cerută în Marea Britanie – pentru a se ocupa de o astfel de anchetă, fapt care a obligat-o să demisioneze în noiembrie 2011.

Ea a fost numită în acest post de soţul ei, Andrew Reid, care este tot medic legist. Andrew Reid a fost nevoit la rândul lui să demisioneze în decembrie 2011, după lansarea unei proceduri disciplinare împotriva lui.

Marţi, Shirley Radcliffe, medicul legist însărcinat cu reexaminarea concluziilor anchetei iniţiale, a ajuns la concluzia că Amy Winehouse a murit într-adevăr din cauza unui “abuz toxic de alcool”, adăugând că artista avea în sânge “o concentraţie de alcool care este adeseori asociată cu decesul”.

Ea a precizat că artista “băuse din iniţiativă proprie mult alcool” şi că “două sticle goale de votcă se aflau pe covor” atunci când a fost descoperită moartă în patul ei, în apartamentul pe care îl avea în cartierul Camden în nordul Londrei.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, “Frank” şi “Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, “Back to Black” a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul “21” al cântăreţei Adele.

 

Actualitate

Celebrul musical „Rebecca” se joacă din nou la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 5 şi 6 aprilie

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” deschide din nou porţile universului misterios din conacul Manderley, în celebrul...

MAJESTIC SUMMER CONCERT GALA – 200 YEARS OF JOHANN STRAUSS

Concert extraordinar interpretat de Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, pe 20 iulie, la Ateneul Român din București, un eveniment simbol...

Breathelast a lansat un nou single și dezvăluie detaliile noului album

Colaborarea București - Constanța - Satu Mare lovește din nou, de data asta prin single ul electro heavy "Lumea...

Godsmack , muzica are ca scop principal transmiterea unui mesaj puternic

Articol de Andreea Iliescu Anul 2025, o seara agitata de luni, e primavara. Nu am mari asteptari de la acest...

Celebrul pianist Richard Clayderman revine în România, pentru două concerte memorabile: Bucureşti 25 martie şi Cluj-Napoca 29 martie

Doar câteva zile ne mai despart de mult aşteptata revedere cu Richard Clayderman: cel mai de succes pianist din...

„Duelul Tenorilor” – eleganţă şi efervescenţă muzicală alături de tenorii Ştefan von Korch, Alin Stoica şi Mihai Urzicana

Prima ediţie a Duelului Tenorilor – concert în premieră găzduit la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, a...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro