Dacă în 2008 cautați o ieșire de incendiu („Fire Exit”), în 2012 v-ați întors să preluați controlul(„Tkovctrl”). Ce ați făcut în acest răstimp?
Cătălin Rulea: În acest răstimp am mai facut un demo, ne-am cautat stilul și componența și, preluând controlul, le-am gasit pe amândouă. Ăla a fost doar începutul, acum urmează piese noi și un suflu nou.
Pe pagina oficială de Facebook, apăreți doar voi trei, ca membri ai formației. Insă, eu am vazut 5 pe scena din Colectiv. Trupa are o variantă specială pentru concerte?
Tudor D. Popescu: În funcție de situație, trupa se metamorfozează în câte holograme este nevoie; până la urmă, e aceeași esență în diverse ipostaze.
Încă ascult cu placere “One part” și “Dancing on me”. Dar văd o schimbare majoră în stil.
Cătălin Rulea: “One part” și “Dancing on me” le datorăm în mare parte lui Dan Șerbănescu. De aceea, nici nu le mai cântăm pentru că simțim că fără el nu mai sunt la fel. Acum sunt lupii tineri care își fac vocea auzită…
Cine compune piesele?
Andreas Aron: E un efort comun. Câteodată, punctul de plecare al unei piese este un riff de chitară, alteori o linie melodică sau un beat de tobe, nu avem o formulă anume. Apoi dezvoltăm împreună acea idee.
Dacă înainte simțeam o nonsalanță elegantă în interpretare, acum am fost suprinsă (plăcut, recunosc) de tonul revoltat și sententios adăugat de tine, Andreas. Oare să fii fanul lui Zack de la Rocha?
Nu atât de mult pe cât pare. Am ascultat ceva RATM mai demult, dar nu a fost vorba de vreo poveste de dragoste. Influențele mele majore ar fi Saul Williams, Talib Kweli și Vinnie Pazienzo de la Jedi Mind Tricks, din câte îmi pot da seama în mod conștient.
„Tkovctrl” înseamnă „Take over Control”. Are vreo legatură cu Control Club?
Cătălin Rulea: A fost o întamplare fericită. Andreeas a venit cu niște versuri și am zis că e o coincidență prea mare ca să nu lansăm albumul în parteneriat cu Clubul Control, caruia îi purtam un respect plin de speranțe. Speranțele se leagă de o industrie care tot stă să se nască de cand am început Pixels, în 2006.
„Take over control” este încă un cântec despre o generație, despre o șansă pe care o avem.
De ce numele tuturor pieselor de pe acest album sunt prescurtate?
Tudor D. Popescu: Venim cu gânduri de pace dintr-o altă dimensiune și nu ne-am adaptat încă algoritmul de translație.
Am vazut clipul piesei “Silk and Silicone” și v-ați păstrat stilul bazat pe efecte vizuale. Cine se ocupa de ele?
Tudor D. Popescu: În ceea ce priveste vizialurile, Pixels concep împreună și creează împreună. O osmoză DIY, dacă vrei, ADN & ARN digital.
Ce înseamnă “You’re silk and silicone”?
Andreas Aron: Este prima gura de aer a unui organism care nu are ca element de bază Carbonul. Este pielea unei Eve stelare, care mușcă din măr fiind, de data asta, conștientă de consecințe. Este expresia seducției Universului.
Ce faceți atunci când nu sunteți pe scenă sau la repetiții?
Andreas Aron: Cowboy spațial și un entuziast al ciocolatei, copywriter în timpul saptămânii și profet în weekend.
Tudor D. Popescu: Fan a tot ce înseamnă mai putin de 4 roți. Manipulator de imagini și sunete, dar și de oameni.
Cătălin Rulea: Nu am timp sa fac tot ceea ce vreau să fac… În principal, îmi place sa fiu activ. Nu pot sta degeaba, nu cred că sunt hiperactiv, dar sigur am ceva de genul…. cu siguranță gasești pe net tot ceea ce fac în timpul liber.
Săptămana viitoare veți lansa clipul piesei “Woods”, noul vostru single. Aș vrea să știu care este mesajul pe care ar trebui să îl auzim.
Cătălin Rulea: Eu, când scriu piese, le scriu pentru ca este imperios necesar. Așa este și cu “Woods”, e o piesă pe care am început sa o cânt de nicaieri, coborând un munte și retrăind niște amintiri din copilarie, amintiri care, în cele din urmă, nu au fost decât un vis… dar atât de real. Eram pierdut undeva într-o padure de munte, era liniște înspăimântatoare și o caldură de vara în care parcă auzeai soarele lovindu-se de frunze. Eram cu sora mea și știam în sinea mea că sunt fratele mai mare și că am o responsabilitate. Pur și simplu, nu puteam scoate trei cuvinte, pentru că înțelegeam că ne-am pierdut și frica se strecura usor pe sub piele. Ea nu știa nimic… zâmbea.
Ce așteptări aveți, în continuare, de la 2014?
Așteptăm demostrația științifică a faptului ca big bang-ul a fost un crash de cinel cosmic si că teoria corzilor se referă la un mârâit de bas interplanetar.
Dacă 2012 a trecut, ce așteptări poți să mai ai? Bine ca am supraviețuit. Să fiți fericiți!
https://www.facebook.com/ThePixels
Foto credit: Letodee