Top 10 regizori pentru Oscar 2015

oscar-predictions-2014-director

In presa de peste ocean, au inceput deja multe discutii, despre actori, regizori, scenaristi, artisti de sunet si imagine, producatori si toti ceilalti care pot fi premiati la Oscar in 2015.

In urma cu cinci luni am facut un top 10 al celor mai bune filme lansate pana atunci, am continuat cu cateva previziuni la Oscar, la diferite categorii si acum voi prezenta un top 10 al celor mai buni regizori (si filmele lor din 2014), favoriti la Oscar.

Probabil ca unii dintre ei nici nu vor fi nominalizati, dar nu putem sti cu adevarat ce vor alege membrii juriului. Tot ce putem face este sa ne alegem favoritii, sa spunem cate ceva despre alegerea noastra si sa asteptam pana in 2015 cand vor avea loc decernarile.

In randurile de mai jos am ales sa ofer la fiecare film cateva argumente Pro si Contra nominalizarii la Oscar, pentru ca nu putem decat sa laudam regizori, este nevoie si de putina critica (constructiva).
Iata topul celor 10 regizori care pot fi castigatorii statuetei de aur in 2015.

1 Clint Eastwood

1. Clint Eastwood (“American Sniper”)

Pro: Clint este Clint. El mentine un nivel de respect în industrie si reuseste sa ramana favoritul criticilor de film chiar si atunci cand munca sa are un obiectiv standard. Cu toate acestea, “American Sniper” este una din cele mai bune lucrarile ale regizorului american din ultimii ani.

Contra: Exista cateva discutii depre performanta reusita de actorul Bradley Cooper, dar multi spun ca nu a reusit sa intre in lista celor mai buni actori cu care a lucrat Clint Eastwood. Productia ar putea intra si in competitia pentru ‘Cel mai bun film’ , dar ramane de vazut ce se va intampla.

2. Tim Burton

2. Tim Burton (“Big Eyes”)

Pro: Burton aduce din nou o viziune artistica diferita de celalte si caracteristica stilului sau (sumbru, intunecat), asa cum a facut in “Ed Wood”. Are la activ doua nominalizari la Oscar, desi ambele au fost pentru filme de animatie, la categoria lungmetraj.

Contra: “Big Eyes” este cel mai putin convingator film al sau din ultima perioada. Munca facuta pe baza scenariului, despre povestea sotilor Keane este simpla, prezentata fara elemente iesite din comun sau originale.

3 Alejandro González Iñárritu

3. Alejandro González Iñárritu (“Birdman”)

Pro: Viziunea lui Gonzalez Iñárritu este una dintre cele mai vibrante, originale si extraordinare, exemple din toate cele inscrise in acest top. Ne este cunoscut pentru nominalizarea la Oscar, de acum opt ani, cu Filmul “Babel“, si in acest an pare sa revina in cursa pentru alta nominalizare.

Contra: Nimic de spus. Ar fi un soc daca membrii juriului nu ar lua in considerare munca depusa de acesta in 2014. Bineinteles, nu se stie niciodata. Baietii de la Oscar au mai facut astfel de greseli in trecut.

"The Grand Budapest Hotel" New York Premiere - Inside Arrivals

4.  Wes Anderson  (“The Grand Budapest Hotel”)

Pro: Anderson a fost nominalizat de trei ori la Oscar la categoria filmelor de animatie si cel mai bun scenariu. El este, de asemenea, un castigator al premiului Spirit si Premiul Gotham. Cea mai recenta lucrare a sa ” The Grand Budapest Hotel” este cel mai criticat si profitabil film al sau de pana acum.

Contra: Anderson nu este lovit de gandromania succesului si nu forteaza nota pentru o nominalizare la Oscar, chiar daca filmul sau ramane in lista de preferinte a publicului cinefil.

5.jon-stewart

5. Jon Stewart (“Rosewater”)

Pro: Pe partea de televiziune, Stewart a castigat 20 de premii Emmy, doua premii Peabody si numeroase premii WGA (Writers Guild of America), pentru emisiunea “The Daily Show”. De asemenea, el a fost de doua ori gazda Premiilor Oscar.

Stilul sau regizoral (din “Rosewater”), a fost laudat pentru faptul ca a reusit sa introduca cateva momente de umor intr-un subiect foarte intunecat

Contra: Recenziile pentru “Rosewater” au fost pozitive, dar sa nu fim euforici. Filmul a obtinut un scor pozitiv de 75% pe site-ul Rotten Tomatoes si 66% pe site-ul Metacritic. La ora actuala nu se stie daca “Rosewater” va fi nominalizat la Oscar.

6. Christopher-Nolan

6. Christopher Nolan (“Interstellar”)

Pro: Nolan a fost nominalizat la Oscar de trei ori pana acum, inclusiv o nominalizare la cel mai bun film pentru “Inception”, în 2010. Nu trebuie sa uitam de nominalizarea DGA (Directors Guild of America), obtinuta pentru filmele “Memento”, “The Dark Knight” si “Inception”.

Contra: “interstelar” a castigat multe comentarii pozitive si avut incasari impresionate la box office, dar nu este clar cat de mult vor fi impresionati de aceste fapte membrii Academiei Americane de Film.

7. bennett-miller-001

7. Bennett Miller (“Foxcatcher”)

Pro: Majoritatea filmelor lui Miller au o incarcatura emotionala si artistica considerabila. De aproape zece ani, de cand a fost remarcat pentru filmul “Capote” (in rolul principal, regretatul actor Philip Seymour Hoffman), el obtinut recenzii favorabile si nominalizari indiferent de numarul oponentilor.

Contra: Este posibil ca acel exces emotional, sa dea fiori de rau augur membrilor Academiei Americane de Film, care poate nu vor intelege filmul de la nivelul cinefilului de rand. Dar asta poate fi o piedica pentru orice film de la orice categorie…

8. Wash+Westmoreland+Last

8. Richard Glatzer & Wash Westmoreland (“Still Alice”)

Pro: Glatzer si Westmoreland au fost in marele juriu (si printre cei prezenti la decernarea premiilor), de la Festivalul de Film Sundance in 2006, cu filmul “Quinceanera.” Cea mai noua realizare a celor doi, “Still Alice”, a castigat cele mai bune recenzii pe care le-au avut vreodata, si Julianne Moore este favorita in cursa pentru cea mai buna actrita la Oscarurile din 2015.

Contra: In acest moment nu se vorbeste nimic despre cei doi regizori. Sigura apreciere se indreapta catre actrita in varsta de 54 de ani care interpreteaza rolul principal (Dr. Alice Howland).

9. Morten Tyldum

9. Morten Tyldum (“The Imitation Game”)

Pro: “The Imitation Game” ar putea fi o productie de rasa pur-sange în cursa din acest an, o drama istorica în adevaratul sens al cuvantului. Acest gen de film are priza la majoritatea publicului, cu toate ca este robust si pe alocuri foarte serios (dupa caracterul personajului principal). Tyldum are toate sansele sa fie nominalizat si, cu putin noroc, sa castige statueta.

Contra: Regizorul norvegian nu se afla chiar in cele mai stranse cercuri de la Hollywood. De aceea, munca depusa pentru acest film ar putea fi usor trecuta cu vederea, indiferent de cifrele incasarilor sau promovarea mediatica.

10. Richard Linklater

10. Richard Linklater (“Boyhood”)

Pro: Filmul lui Linklater este, in continuare, cea mai aclamata si criticata productie a acestui an. Meritul este in totalitate al sau, dar nu trebuie sa va ascund faptul ca s-a folosit de scene filmate acum 12 ani.

De asemenea, Richard Linklater a fost nominalizat de doua ori la Premiul Academiei de Film American la categoria scenariu adaptat si a castigat de doua ori Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun regizor.

Contra: Are in total cinci nominalizari la diferite categorii. Oare va castiga la toate nominalizarile?

Actualitate

SAMAEL – PASSAGE exclusive SHOW, Quantic 12 decembrie 2024

Acum aproape 20 de ani, elevetienii de la Samael lansau Passage, un album etalon pentru aceasta trupa. Pe 12...

Tarja la Arenele Romane: Program si reguli de acces

 Pe 23 decembrie va asteptam la Arenele Romane in cort incalzit la un show cu Tarja Turunen - Dark...

Grimus intră în studio pentru „Grimus 6” și lansează primul single pe 12 decembrie.

Vești mari pentru fanii Grimus! Una dintre trupele emblematice ale scenei alternative din România, anunță cu entuziasm că a început...

Tenorul Ştefan von Korch dăruieşte poveşti de iarnă pe portativ melomanilor din Bucureşti, Timişoara şi Blaj în luna decembrie

Concerte vocal-simfonice pe scenele Filarmonicilor naţionale, recitalul “Invitaţie la vals” cu casa închisă la Teatrul Naţional de Operetă şi...

Colinde cu Moonlight Breakfast şi Alexandra Ungureanu la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în această lună

Sărbătorile vin în acorduri de jazz şi refrene de colinde la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot.  Întâlniri muzicale...

Călin Pop lanseazăun nou single: „Îngeri de zăpadă”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Îngeri de zăpadă”   Melodia este disponibilă...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro