Top 10 cele mai bune filme in 2014

IMAGInE generala

Au trecut 6 luni din acest an, marcat de evenimente istorice, schimbari radicale si inceputul unor proiecte cinematografice, care pot ridica industria filmului din Romania din Statele Unite si din Europa la nivelul asteptat de multi ani.

Desi subiectul acestui articol vrea sa prezinte cele mai bune filme din 2014, anul calendaristic se afla abia la jumatate. In consecinta, mi-am propus sa prezint acest top cu mentiunea ca va putea fi refacut la sfarsitul anului cand vom avea lista intreaga a filmelor lansate in 2014.

Sa vedem cele mai bune filme de la inceputul lui 2014, pana acum.

1. X-MEN

1. “X-Men: Days of Future Past”

X-Men: Viitorul este trecut” pare a fi cel mai bun film SF al acestui an, daca putem aduce in acest argument si incasarile uriase inregistrate in America de Nord.

In ce-a mai buna ecranizare a benzilor desenate cu mutanti, Profesorul Xavier il trimite in trecut pe Wolverine pentru a impiedica aparitia unui viitor apocaliptic in care oamenii si mutantii vor fi omorati in lagare de exterminare.

2. edge of tomorrow

2. “Edge of Tomorrow”

Tom Cruise a dat lovitura din nou in acest an, cu filmul SF “Edge of Tomorrow”, ca si anul trecut (cu Oblivion), reusind sa ramana in atentia publicului avid de filmele facute dupa reteta clasica: actor de milioane, actiune si efecte speciale.
Regizorul Doug Liman, un fan al filmelor clasice despre Al Doilea Razboi Mondial, a vrut sa evoce stilul cinematografic al acelei ere si, în acelasi timp, sa creeze o lume futurista pe placul publicului contemporan.

3. captain-america-the-winter-soldier

3. “Captain America: The Winter Soldier”

In cel de-al doilea film al eroului Captain America (Steve Rogers), interpretat de Chris Evans, simbolul luptei impotriva agresiunii naziste din Al Doilea Razboi Mondial, se trezeste in timpuri moderne numai pentru a lupta impotriva unui inamic, care nu este departe de vremurile in care a trait.

Productia ramane putin sub nivelul celei din 2011 (Captain America: The First Avenger), dar fanii adevarati nu se pot plange de asta.

4. The Grand Budapest Hotel
4. “The Grand Budapest Hotel”

“Marele hotel din Budapesta”, este un film de comedie despre aventurile legendarului Gustave H. (Ralph Finnes), administratorul Hotelului din capitala Ungariei, in perioada interbelica, si hamalul sau Zero Mustafa.

Dupa toate semnele un film ciudat, cu personaje iesite din tipar si dezechilibrate. Eroii sunt inofensivi in fata inamicilor, iar inamicii isi fac numarul de victime ca fragurile de Counter Strike.

5. The Monuments Men

5. “The Monuments Men”

“Oamenii Monument” (Murray, Clooney, Damon, Goodman, Dujardin, Balaban si Blanchet), trecuti prin foc si sabie, goante si obuze naziste pentru a recupera cele mai pretioase obiecte de arta furate ca prada de razboi, ramane cel mai bun film al genului biografic din acest an.

Ultima data cand George Clooney si Matt Damon au lucrat la un film despre obiecte de arta si hoti, a fost seria Ocean’s (Twelve). De aceasta data, ei nu sunt hoti, sunt o echipa speciala. Atat de speciala incat armele de la brau sunt de decor, relaxarea de la marginea padurii se transforma in antrenament de tir si cursa pentru obiecte de arta este ocazia perfecta pentru niste farse la adresa armatei rosii.

6.Million Dollar arm

6. “Million Dollar Arm”

Jon Hamm actorul din serialul “Mad Men”, il interpreteaza pe J.B.Bernstein, un agent sportiv aflat intr-o criza profesionala datorita clientilor sai, care il tepuiesc pentru contracte mai avantajoase.

Actorul nominalizat de cinci ori la Premiile Globul de Aur, si castigator al acestui trofeu in 2008, pare sa urmeze o parte din rolul care l-a facut faimos. In cele din urma, filmul bigrafic facut dupa intamplarile adevaratului manager sportiv implica flerul creativ si curajul de a face ceva neconventinal, exact ceea ce se intampla in “Mad Men”.

7.Two faces of january

7. “Two Faces of January”

“Triunghiul dragostei si al mortii” este o ecranizare a romanului cu acelasi nume, scris in 1964 de Patricia Highsmith, despre un cuplu de escroci (Vigo Mortensen si Kirsten Dunst), aflati in vacanta pe taramul insorit al Greciei. Acolo se vor imprieteni cu un ghid si il vor implica in musamalizarea unei crime.

Filmul prezinta o poveste simpla, clasica, filmata in cel mai pur stil cinematografic, fara efecte speciale sau enigme Hollywoodiene care dau dureri de cap.

8.The-Other-Woman-

8. “The Other Woman”

Dupa ce a descoperit ca iubitul ei este casatorit, o femeie (foarte), inselata interpretata de Cameron Diaz, încearca sa isi refacea viata si sa gasesca iubire in bratele altui barbat loial.

Filmul ar fi fost plictistor daca am fi avut parte de un personaj, care voia doar sa isi gasesca barbatul perfect. Partea interesanta vine atunci cand personajul lui Diaz se imprieteneste cu alte doua femei inselate de acelasi barbat si impreuna pun la cale o razbunare de proportii.

9..Jodorowsky's Dune

9. “Jodorowsky’s Dune” – Film Documentar

In 1975, regizorul chilian, Alejandro Jodorowsky a inceput sa lucreze la cel mai ambitios proiect al sau: adaptarea cinematografica a volumelor “Dune” scrise de autorul american, Frank Herbert. In ecranizarea din anii `70 urma sa joace fiul regizorului, Brontis, alaturi de Orson Welles, Mick Jagger, David Caradine, Salvador Dali, iar coloana sonora urma sa fie creata de trupa Pink Floyd.

Acest film documentar raspunde la intrebarea lui Jodorowsky: Ce ar fi devenit filmul daca ar fi existat? Mai popular decat Raboiul Stelelor, mai bun decat Star Trek, sau macar la acelasi nivel cu acestea.

300: Rise of an Empire Eva Green as Artemisia

10. “300: Rise of an Empire”

Legendarele batalii ale eroilor de la Termopile continua cu partea a doua: “300: Ascensiunea unui imperiu”. In partea a doua, a francizei lansata in 2006, Zeul devenit muritor Xerxes isi aduna armata persana pentru a-l infrunta pe generalul grec Themistokles.

In ajutorul regelui persan vine, Artemesia, un personaj feminin care detine comanda impresionantei flote a Imperiului Persan.

Baietii astia din 300 sunt greu de ucisi sau usor de inviat. Nu scapi de ei, dai intr-unu tipa 300. Cu alte povesti interesante, personaje sangeroase, femei fatale, barbati neinfricati, eroi nemuritori si tone de efecte speciale, batalia cu impratul persan devenit nemuritor Xerxes continua…de aceasta data este implicata marina, ca baietii aia si asa mancau solda degeaba.

Sper ca v-a placut top-ul intocmit de mine…si daca nu v-a placut, sunteti invitati sa va faceti altul.

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro