După un concert cu sala plină în Auditoriumul din Zaragoza Spania şi debut, cu două reprezentaţii de Carmina Burana la Festivalul Palermo Classica din Italia, tenorul ŞTEFAN von KORCH vine în premieră în Grădina Urbană a Palatului Bragadiru pentru concertul “Din Napoli în Micul Paris, în care i se alătură acordeonistul Emy Drăgoi.
În seara de 22 August publicul va fi învăluit în farmecul canzonetelor napoletane şi cântecelor tradiţionale italiene. Secvenţe muzicale celebre pline de vivacitate, pasiune şi culoare vor transpune publicul în însorita Italia, evocând atmosfera autentic italiană dar şi şarmul Bucureştiului interbelic, pentru o seară ce va aduce în suflete bună dispoziţie şi bucurie.
Tenorul Ştefan von Korch detaliază: “Mă bucur să fiu pentru prima oară la Palatul Brgadiru şi vă invit la o seară vibrantă, ce va include titluri clasice care au traversat deceniile şi canzonete renumite ce nu mai au nevoie de nicio prezentare.”
https://www.youtube.com/watch?v=nQWz5hxBTgM
Biletele se găsesc pe IaBilet.ro şi Teatrul Godot.ro
Activitatea intense continuă pentru tenorul Ştefan von Korch şi după concertul de la Palatul Bragadiru: solistul va cânta la Braşov, în concertul O Sole Mio, pe 30 August la Sala Patria, alături de baritonul Adrian Mărcan şi pianistul Alexandru Burcă şi va continua seria de concerte Musical Extravaganza, pe care o găzduieşte la Sala Dalles, după următorul program:
18 Septembrie – O SOLE MIO – cu tenorul ŞTEFAN von KORCH, baritonul ADRIAN MĂRCAN şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ
16 Octombrie – VIVO PER LEI – cu tenorii ŞTEFAN von KORCH şi ALIN STOICA şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ
Despre protagonişti
** ŞTEFAN VON KORCH (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com)
Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a debutat în această vară în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania, a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza, găzduite lunar la Sala Dalles din capitală.
De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor, a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.
În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.
În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).
Despre EMY DRĂGOI – Acordeonist
Originar dintr-o familie cu vechii tradiţii muzicale, Emy Drăgoi este un maestru al acordeonului, aclamat pentru abordările de pe scena de jazz dar şi pentru versatilitatea ieşită din comun. Repertoriul său cuprinde sfera swing, manouche, valse musette, rock, dar şi reinterpretări ale muzicii Mariei Tănase, folclor românesc, muzică clasică, şi muzica retro a anilor interbelici, cântate în maniere ce transmit energie debordantă, armonie, fantezie, ritm şi melodicitate pură.