Concerte vocal-simfonice pe scenele Filarmonicilor naţionale, recitalul “Invitaţie la vals” cu casa închisă la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucureşti, spectacolul festiv “Christmas Extravaganza” la Sala Dalles, debutul de gală, pe scena Sălii Palatului pe 23 decembrie, în concertul de tradiţie “Crăciun Vienez,” dar şi un concert în inima Transilvaniei la Blaj, sunt reperele care rezumă activitatea de sezon a îndrăgitului tenor Ştefan von Korch.
“Fiecare spectacol este o poveste aparte, pentru un public anume”, explică solistul, care a fost recent solist în “Oratoriul de Crăciun” la Târgu Mureş, căntă “Cantique de Noelle” sau “Adeste Fideles” la Filarmonica din Timişoara, dar interpretează şi valsuri din operete celebre pe 13 decembrie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, ori piese de sezon foarte cunoscute şi indrăgite, ca “White Christmas” la Sala Dalles. “Sunt faţete diferite ale muzicii, dar toate reflectă bucuria şi sclipirea ce înconjoară sărbătorile de iarnă,” completează amfitrionul şi coordonatorul artistic al concertelor din seria Musical Extravaganza.
Şi parcă pentru a întări cele spuse, periplul de sărbători al solistului continuă pe scena Sălii Palatului, pe 23 decembrie, într-un concert devenit tradiţie a capitalei – “Crăciun Vienez”, ce ajunge anul acesta la ediţia 20 şi aduce la Bucureşti orchestra vieneză Sisi Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Robert Papocs. Şi pe 26 decembrie un alt Concert de Crăciun îl aduce pe solist în inima Transilvaniei, la Palatul Cultural din Blaj, sub bagheta maestrului dirijor Cristian Sandu.
Iar poveştile muzicale nu se opresc odată cu trecerea sărbătorilor ci merg mai departe, vestind primăvara: ajunul Zilei Îndrăgostiţilor aduce concertul extraordinar “Love Story” în formula de succes ce include spectaculoasa participare a Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian în formula restrânsă de salon. Iar romantismul este la loc de cinste şi în concertul “Chansons D’Amour” de la Ploieşti (7 februarie) şi în recitalul pop-opera “Vivo per lei” de la Sala Dalles (5 martie).
Biletele sunt disponibile pe Ticketstore.ro, la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian şi la Sala Dalles.
Despre ** ŞTEFAN von KORCH (Tenor)**
Cu o evoluţie exponențială, națională şi internaţională, Ştefan von Korch va încheia anul cu apariţii de marcă la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian în concertul sold-out „Invitaţie la vals” şi la Sala Palatului ca invitat în concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez.. În perioada verii a debutat în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania, a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.
De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor şi lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.
În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.
În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).
Pe plan internaţional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre şi Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.
A participat la cursuri „master-class” sub atenta îndrumare a unor prersonalităţi marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondială), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondială, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondială), Horiana Brănişteanu (soprană şi profesor universitar în Salzburg), pianistul-coach internaţional Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzică din Bucureşti) şi soprana Mariana Nicolesco. A dobândit Marele Premiu la Concursul naţional de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat şi la nivel internaţional în cocnursul “Alfredo Giacomotti.”