Teatrul Mic deschide seria celor șase premiere din stagiunea 2016-2017 cu “Deșteptarea Primăverii”, un spectacol inedit în regia și scenografia lui Vlad Cristache. Pe toată durata spectacolului, trupa FiRMA va interpreta live o coloană sonoră (muzică și versuri) créată special pentru acest proiect nonconformist de către Daniel Rocca Stoicea.
“Deșteptarea Primăverii” este primul spectacol pus în scenă la Teatrul Mic de când conducerea acestuia a fost preluată de către regizorul și profesorul universitar Gelu Colceag.
Data oficială a premierei este 28 ianuarie. Spectacolul se va juca în avanpremieră pe 26 și 27 ianuarie dar și duminică 29 ianuarie, de la orele 19.00.
Facebook event
Biletele vor fi puse în vânzare în avans la Casa de bilete a Teatrului Mic sau online pe www.bilet.ro.
Pentru mai multe informații despre următoarele reprezentații urmăriți:
http://www.facebook.com/desteptareaprimaverii
http://www.teatrulmic.ro
TEASER VIDEO – “Deșteptarea Primăverii”
“Deșteptarea Primăverii” este o dramă satirică, fiind centrată pe”conflictul dintre generații” și contradicțiile interioare ale tinerilor, aruncând în aer norme, limite și secrete ale vârstei adolescentine. Tinerii visează la un paradis artificial care se opune universului adulților, se revoltă împotriva ipocriziei și a falselor valori în lipsa unor țeluri mai înalte sau a unui vis spre care să se îndrepte. Autorul Frank Wedekind însă, își caracteriza textul drept ”o reflectare luminoasă a vieții, în care am căutat să dau fiecărei scene tot umorul ei degajat, care se putea obține”.
<< “Deșteptarea Primăverii” este un spectacol ca o rană vie. Vorbește despre revoluția sexuală a unor adolescenți, despre momentul acela în care un copil simte că nu-și mai recunoaște propriul corp sau propriile senzații sexuale, nu mai știe cine este și caută să își găsească o identitate. Spectacolul este gândit ca un eveniment în care angst-ul adolescentin sună ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa FiRMA. E un spectacol al unei generații pierdute.>> spune Vlad Cristache.
Abordarea nonconformistă a textului lui Frank Wedekind de către tânărul regizor se îmbină perfect cu faptul că trupa FiRMA spărgea tiparele și redefinea standardele scenei muzicale românești de la începutul anilor 2000, cu piese și materiale video foarte apreciate chiar și la nivel internațional.
“Deșteptarea Primăverii“, reunește pe scenă o echipă de actori tineri cu nume consacrate precum Gheorghe Vișu sau Mihaela Rădescu, într-o abordare proaspătă și complexă specifică regizorului Vlad Cristache.
“Eu am privit copilăria și adolescența în multe dintre spectacolele mele, rezonez foarte bine cu această perioadă, care mi se pare cea mai importantă etapă a vieții. Spectacolul ”Deșteptarea Primăverii” vorbește despre o societate care exclude libertatea. Ca tânăr, ești atât de mult bătut la cap de toată lumea, de profesori, de părinți, încât ai niște repere clare în care trebuie să te încadrezi, în care să îți încadrezi viața, numai că ce se întâmplă cu tine nu poate fi încadrat în nimic… Și atunci practic te simți constrâns într-un moment în care tu ești vulnerabil, nu știi ce se întâmplă cu tine, iar asta poate da naștere unei tragedii”, spune regizorul Vlad Cristache.
Deșteptarea Primăverii de Frank Wedekind
Traducerea: Victor Scoradeț
Regia și scenografia: Vlad Cristache
Muzica originală & versuri: Daniel `Rocca` Stoicea
Lighting Design: Iulian Bălțătescu
Asistent de regie: Teodora Petre
Distribuție:
Melchior/Georg – Ionuț Vișan/Alexandru Voicu
Wendla – Alina Rotaru/ Silvana Mihai
Moritz/Otto – Rareș Florin Stoica/ George Albert Costea
Ilse/Thea – Aida Economu/ Alina Petrică
Martha – Andreea Alexandrescu
Hanschen Rilow- Robert – Marian Olteanu/ Cezar Grumăzescu
Ernst/ Lammermeier – Silviu Debu/ Răzvan Krem Alexe
Rectorul Sonnenstich/ Omul cu Mască – Gheorghe Vișu
Dl. Gabor/ Habebald – Gabi Costin
Dna. Gabor – Mihaela Rădescu
Dna. Bergmann – Liliana Pană
Prof. Knuppeldick/ Pastorul Kahlbauch – Petre Moraru
Prof. Zungenschlag/ Dl. Stiefel – Avram Birau
Prof. Fliegentod/ Dr. Von Brausepulver – Ion Lupu
Daniel “Rocca” Stoicea (voce/chitară FiRMA)
Sorin Erhan (chitară bas /FiRMA)
Adrian Coman (chitară /FiRMA)
“Barbuță” C-tin Bărbășelu (percuție/ FiRMA)
Vlad Cristache este unul dintre tinerii regizori care s-a făcut rapid remarcat în teatrul românesc prin spectacole precum „Peer Gynt” după Henrik Ibsen sau „The History Boys” de Alan Bennett. A fost nominalizat la „Premiul UNITER pentru Debut” pentru „Peer Gynt”, iar spectacolele sale se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România, precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.
Parteneri media: Radio Guerrilla, GoldFM, TANANANA, Radio Seven, ROCK FM , Smart FM, Radio România Cultural, rfi Romania, Eclecticfm.ro, Radio BucureștiFM, Romanian Rock Radio, Radio Trib, RadioIndieGen.ro, ȘapteSeri, Zile si Nopti, Romania Libera, Adevărul, Jurnalul Național, SUNETE, Decât o Revistă, BeWhere, Arte și Meserii, Ziarul Studențesc Carevasăzică, IQads, Feeder, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Unsitedemuzica.ro, Mahmur.info, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Anyplace.ro, iConcert.ro, Orasulm.eu, JurnalRock, RockOut, Rockstage.ro, MaximumRock, Metalhead.ro, alternativ.ro, muzicabuna.ro, studentie.ro, Mixtopia.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, 121.ro, kudika.ro, getlokal.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, letsrock.ro, bestial.ro, rockout.ro, RoEvents, InYourPocket, cooperativaurbana.ro.