In luna noiembrie, Teatrul de Arta Bucuresti va avea un program incarcat cu cele mai bune si asteptate piese de teatru.
Piese moderne si clasice, aflate in reprezentatie proprie sau pentru Festivalul National de Teatru, ce are loc zilele acestea in Bucuresti.
Mai jos, avem detaliile complete despre piesele ce vor fi puse in scena la Teatrul de Arta Bucuresti in luna noiembrie.
duminică, 1 noiembrie | ora 20.15 | PREMIERĂ
OMUL CARE MÂNCA LUMEA de Nis-Momme Stockmann
Cu: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Muzica: Alexandru Suciu
“Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale.
Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem. Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ura-dragoste între personajul principal și tatal său.
Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil. Un spectacol care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă.
Piesa “Omul care mânca lumea” a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
marti, 3 noiembrie | ora 21.45 | FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU INDEPENDENT
PANAPTICON
Cu: Raluca Mara, George Sfetcu, Paul Socol
Regia: Alexandru Istudor
Producţie Reactor de Creaţie şi Experiment Cluj
Închisori CIA în România şi alte state în care suspecţi de terorism erau torturaţi? Trăim într-o lume în care terorismul a devenit o ameninţare perpetuă. Aproape zilnic aflăm despre un nou atentat în urma căruia victimele nu întârzie să apară.
În acelaşi timp, trebuie să ne întrebăm cât de departe suntem dispuşi să mergem, ca democraţii, pentru a lupta împotriva acestui fenomen? La ce libertăţi suntem dispuşi să renunţăm pentru a ne simţi în siguranţă? Ce alegeri facem în perioade de criză? Ce abuzuri s-au comis în numele războiului împotriva terorii?
Spectacolul a fost inspirat de un raport al Senatului American, dat publicităţii în decembrie 2014, prin care s-a recunoscut faptul că CIA a torturat, timp de ani de zile, suspecţi de terorism în centre secrete de detenţie din jurul lumii cu scopul de a extrage informaţii.
După toate datele, un astfel de centru ar fi existat şi în România. În cea mai mare parte, spectacolul ia forma unui interogatoriu, într-un centru de detenţie secret, în care un suspect de terorism este interogat de către doi anchetatori şi supus la o serie de torturi şi abuzuri.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
miercuri, 4 noiembrie | ora 20.15 | FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU INDEPENDENT
ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE
de Semion Zlotnikov
Cu: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel
Regia: Bogdan Budeş
Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. “Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire.
Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuși ei să treacă peste dezamăgirile și temerile inspirate de trecut? Vor ști ei să se lase până la capăt “îmbolnăviți de o speranță nouă”?
O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
joi, 5 noiembrie | ora 20.15 | FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU INDEPENDENT
LUMI POSIBILE de John Mighton
Cu: Florin Caracala, Stanca Jabenițan, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Alex Iurașcu, Cristian Bojan
Regia: Theodor- Cristian Popescu
Producţie Teatrul FIX Iaşi
Piesa matematicianului şi dramaturgului canadian John Mighton, LUMI POSIBILE, e construită în jurul unui personaj care trăieşte simultan, senzorial şi raţional, într-o multitudine de realităţi paralele.
E o poveste de dragoste, un fel de vânătoare a aceleiaşi femei ce locuieşte în diferite fiinţe împletită cu un thriller, o poveste poliţită ce urmăreşte descâlcirea unei vânători de creiere de către un cercetător fanatic.
Conceptul regizoral şi scenografic cuprinde crearea unei instalaţii audio-video-teatrale.
Actorii vor evolua împărţind uneori aceeaşi realitate cu spectatorii, alteori exclusiv în video sau audio, alteori în diferite combinaţii între cele trei.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
vineri, 6 noiembrie | ora 20.15 | FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU INDEPENDENT
DURERI FANTOMĂ
de Vasili Sigarev
Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa
Regia: Bogdan Budeş
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea. (Bogdan Budeş)
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
sâmbătă, 7 noiembrie | ora 20.15 | FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU INDEPENDENT
CLOSER de Patrick Marber
Cu: Alexandra Vanci, Andrei Dinu, Dragos Calin, Ionela Nedelea
Regia: Gelu Badea
Productie ArtScape Baia Mare
Closer (1997), analizează relaţiile complexe dintre patru personaje, de-a lungul a câţiva ani: Dan (Andrei Dinu), scriitorul, un tip sensibil şi egoist care trăieşte cu capul în nori; Anna (Ionela Nedelea), fotograful, alege depresia ca mod de viaţă, toate deciziile ei fiind rezultatul direct al acestei alegeri; Larry (Călin Dragoş), dermatologul, în cuvintele sale: “a fucking caveman” şi Alice (Alexandra Vanci), stripteauza, un spirit liber care îşi ascunde nevoia de iubire după un zid de ironie şi sarcasm.
Portretul realizat de Marber, un portret trist al incapacităţii oamenilor de a atinge intimitate spirituală şi sexuală, pare a rămâne la fel de puternic şi pertinent până în ziua de astăzi.
O anatomie brutală a iubirii moderne, piesa pune sub semnul întrebării ipoteza conform căreia adevărul absolut este sănătos într-o relaţie.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
duminica, 8 noiembrie | ora 19.15
FA TU PRIMUL PAS
de Jean Claude Carriere
Cu: Raluca Aprodu şi Marius Călugăriţa
Regia: Andrei Munteanu
“Fă tu primul pas”, o comedie romantica surprinzătoare, plina de farmec şi extrem de vie despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi. Cum ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă cu cineva în mijlocul apartamentului tău şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi?
Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor . O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.
Jean Claude Carriere, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi şi scenarişti francezi ai momentului, câştigător a numeroase premii, printre care Oscar, Bafta, Cesar şi Cannes, J.C. Carriere este autor a peste 130 de scenarii de film dintre care fac parte Cyrano de Bergerac şi The Unbearable Lightness of Being.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI
de Leonid Zorin
Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu
Regia: Bogdan Hușanu
Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului „slab”.
Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa sa.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
vineri, 13 noiembrie | ora 20.15
OMUL CARE MÂNCA LUMEA de Nis-Momme Stockmann
Cu: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Muzica: Alexandru Suciu
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
sâmbătă, 14 noiembrie | ora 19.15 | AVANPREMIERA
CERERE IN CĂSĂTORIE de A.P Cehov
Cu: Floretina Nastase, George Constantinescu, Valentin Terente
Regia: Victor Olăhuţ
“Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe.
Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.
Nu ne-am propus să ”aducem în actualitate” textul lui Cehov dintr-un motiv foarte simplu: e foarte dificil să nu-l aduci. Montarea oricărui text în actualitate presupune, intrinsec, o actualizare a acestuia. Până la urmă depinde de fiecare dintre noi cât de mult vrem să ne restrângem ”actualitatea”. Eu unul, mi-aș dori ca ”actualitatea” mea să se întindă până la Big Bang.” Victor Olăhuț, regizor
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
sâmbătă, 14 noiembrie | ora 21.15
HESS de Alina Nelega
Cu: Nicu Mihoc
În monodrama „Decalogul după Hess” de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu, autoarea încearcă să pătrundă în mintea lui Rudolf Hess, umbra lui Hitler, motorul din spatele maşinăriei infernale, cel care, simţindu-se umilit de îngenuncherea Germania în primul război mondial îşi doreşte cu ardoare să îi răscumpere onoarea pierdută.
El este cel care crede orbeşte în nazism şi în programul acestuia, el este cel care crede cu tărie într-o Germanie purificată, într-o Europă care ar trebui purificată la rândul ei, care, dintr-o “bunică incestuoasă” ar trebui transformată într-un simbol şi un exemplu al purificării la toate nivelele.
(Mircea Sorin Rusu –www.liternet.ro).
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
duminica, 15 noiembrie | ora 20.15
OMUL CARE MÂNCA LUMEA de Nis-Momme Stockmann
Cu: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Muzica: Alexandru Suciu
“Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane. Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale.
Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.
Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ura-dragoste între personajul principal și tatal său.
Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil.
Un spectacol care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă. Piesa “Omul care mânca lumea” a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
ŞASE DIN 49 de Spiro Gyorgy
Cu: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu
Regia: Alexandru Maftei
Ce se poate întâmplă unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto care valorează 10 miloane de euro? Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată.
Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
duminica, 22 noiembrie | ora 20.15
APROAPE MAINE de John Cariani
Cu: Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Corneliu Ulici, Ionuț Vișan, Vladimir Albu / Mihai Cojocaru
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Dan Titza
În miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, care „aproape că” aparţine de statul american Maine, nimic nu e aşa cum pare. Când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă.
„Calcâiele se aprind” încetează să mai fie o metaforă, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii aproape că-şi găsesc dragostea, alţii aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte „Visul îmblănit al unei nopţi de iarnă”.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
UNORA LE PLACE SWINGUL
de Donna Hoke
Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugăriţa
Regia: Claudiu Puşcău
Trăim într-o lume a preferinţelor şi opţiunilor, a tendinţelor şi a liberului arbitru! Unii preferă iarna, alţii
pescuitul, unii hainele în culori pastel, alţii…puiul la ciaun. Mulţi optează pentru filme horror, iar unora le place…swingul…
Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite, tratează cu umor şi dezinvoltură, dar şi cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre! Ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna?
Iată un răspuns pe care îl puteţi afla numai dacă veţi accepta să vă dezbrăcaţi de prejudecăţi şi să deveniţi spectatori ai unui spectaculos spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul cu profunzimea sentimentelor. Un spectacol care, cu siguranţă, vă va face să vă priviţi altfel vecinii…
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
vineri, 27 noiembrie | ora 20.15
DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev
Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa
Regia: Bogdan Budeş
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea. (Bogdan Budeş)
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
sâmbătă, 28 noiembrie | ora 19.15
ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov
Cu: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel
Regia: Bogdan Budeş
Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. “Trecuți de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire.
Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuși ei să treacă peste dezamăgirile și temerile inspirate de trecut? Vor ști ei să se lase până la capăt “îmbolnăviți de o speranță nouă”?
O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
sâmbătă, 28 noiembrie | ora 21.15
DOR, DOINA, FADO cu MARIA RĂDUCANU
Concert
Preţ bilet 30 lei
duminică, 29 noiembrie | ora 20.15
UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin
Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu
Regia: Bogdan Hușanu
Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Arta Bucuresti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului „slab”.
Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa sa.
Preţ bilet 30 lei/20 lei (studenti/elevi/pensionari)
REZERVĂRI: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro | bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete şi eventim.ro | Str. Sfântul Ştefan nr. 21 | Sector 2 | Bucureşti | www.teatruldearta.ro |
Like www.facebook.com/TeatruldeArtaBucuresti