In luna Martie 2015, Teatrul Logos va sustine urmatoarele spectacole:
Vineri, 06.03.2015 – ora 19.30, spectacol “A XII-a noapte” de William Shakespeare
Vineri, 13.03.2015 – ora 19.30, spectacol “Renascut” de Wilfried Hammacher
Vineri, 20.03.2015 – ora 19.30, spectacol “Renascut” de Wilfried Hammacher
Vineri, 27.03.2015 – ora 19.30, spectacol ” A XII-a noapte” de William Shakespeare”
Toate aceste spectacole vor avea loc în Sala I.C Bratianu din strada Biserica Amzei, nr 5-7.
Pretul unui bilet pentru spectacolul “Renascut” este de: 40 lei
Pretul unui bilet pentru spectacolul “A XII-a noapte” de William Shakespeare este de: 30 lei
Durata spectacole: 110 minute
Persoana de contact: Ioana Popa – 0727.55.77.27
„A XIIa noapte” povesteste despre iubire si iluzie, despre amagirile care prin contur precis în sufletele înflacarate ale îndragostitilor.
Viola travestita în Cezario suspina dupa Ducele aprins de dragostea pentru Olivia. La rîndul sau, Malvolio – asprul slujitor – tînjeste înnebunit dupa contesa, în timp ce Sir. Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranta unei minime atentii, iar ea… ei bine…Olivia îl iubeste pe el, pe curierul contelui, pe fata naufragiata, care viseaza sa-si regaseasca într-o buna zi fratele… geaman.
Bufonul Feste si Antonio, capitanul, vegheaza întelepti la buna desfasurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poarta amintesc ca Umorul pune curbe chiar si în liniile cele mai drepte.
Spectacolul „A XII-a noapte” însă nu este doar o poveste de dragoste, ci iubirea, iluzia, amăgirile, naufragiul, suspinele, travestiul, căutarea fratelui geamăn, veselia, înțeleptciunea și unorul sunt emanatii sufletești-spirituale provocate de providență în proporții precise, care îmreună constituie ingredientele tainice ale unei rețete alchimice din substanță umană, necesară pt împlinirea destinului prin minunea din a 12a noapte sfăntă, spre care toți năzuiesc fără știință, și pe care toți prin iubire o provoacă…
Astfel despărțirea prin naufragiu a fratelui de soră, căutarea și regăsirea lor este un motiv arhetipal major al căutării Sinelui integral, pierdut în naufragiul evolutiv al omenirii…
„Renascut” de Wilfried Hammacher
Spectacolul “Renascut – Caile vietii” lui August Strindberg si a lui Carl Ludwig Schleich” de Wilfried Hammacher, este o drama, sub forma de biografie spirituala, a destinului lui August Strindberg marele dramaturg suedez.
Proiectul pune în rama cercetarii si mijloacelor artistice o tema înca insuficient reflectata a zilelor noastre – destinele multiple, metempsihoza, existentele paralele. Actiunea se ridica pe vorbele lui Strindberg “sufar pentru greseli nestiute dintr-un trecut anterior” si poarta personajul principal prin diferite perioade istorice, începând cu Egiptul antic.
Într-un secol al interferentelor si preocuparii pentru depasirea limitelor de mentalitate dar si artistice, se urmareste studiul si lucrul la un SPECTACOL PE O TEMA TABU, TEMA REVENIRII, A REÎNCARNARII SUFLETULUI UMAN, dar care totusi are baza în viata si opera unui mare dramaturg ca plecare pentru cercetarea de noi mijloace artistice teatrale.
Astfel ea devine în primul rând o efervescenta tema de studiu actoricesc; gasirea instrumentelor cu care actorul sa se apropie de posibilitatea asumarii si sustinerii unui personaj cu multiple destine.