SoNoRo – INTERFERENTE 2014 Workshop

sonoro-interferente-2014

Organizatorii Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo au hotarat ca in acest an, publicul amator sa fie incantat de concertele tinerilor cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, inscrisi in concursul “SoNoRo Interferente workshop”, ce va avea loc in noiembrie 2014.

Festivalul SoNoRo a fost fondat în 2006 de catre violistul Razvan Popovici, si în numai patru ani, evenimentul a devenit unul dintre cele mai interesante si inovative festivaluri de muzica din Europa de Est.

Festivalul de Muzica de Camera SoNoRo se desfasoara in Bucuresti, în sali de renume precum si în cluburi, muzee si alte locatii interesante, care subliniaza spiritul creativ si aventuros al acestei tinere initiative culturale.

Un proiect in plina ascensiune, desfasurat de organizatorii Festivalului este SoNoRoINTERFERENTE, un program educativ dedicat celor mai talentati tineri muzicieni din România. În fiecare an sunt acordate aproximativ 30 de burse.

Proiectul “INTERFERENTE”, este un programul educativ din cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, compus din cinci workshop-uri ce dureaza cate o saptamana în Romania la Portul Cultural Cetate si la Paltinis, în Centrul de pregatire profesionala si activitati sociale al Bancii Nationale a Romaniei, în Italia la Montepulciano (Palazzo Ricci) si in Germania, la Bad Endorf.

Pentru ca tinerii sa aiba parte de cele mai bune conditii, locatiile alese pentru studiu ofera linistea si atmosfera potrivite pentru creatie. Sub motto-ul „Avem nevoie de adevarati muzicieni, nu doar de buni instrumentisti”, SoNoRo –INTERFERENTE urmareste sa dezvolte interesul tinerilor pentru alte domenii culturale.

Tinerii muzicieni romani admisi dupa faza selectiilor vor avea ocazia sa invete lucruri noi despre muzica de camera sub bagheta unor artisti de talie internationala si de profesori de la diferite Universitati de Muzica din Europa.

La finalul fiecarei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrarile studiate în cadrul workshopului, alaturi de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Portul Cultural Cetate, Bucuresti, Sibiu, Montepulciano (Italia), si la Bad Endorf (Germania).

Dupa numeroase pregatiri si teste, tinerii concurenti, cu cele mai favorabile recenzii din partea profesorilor si maestrilor vor avea ocazia sa concerteze în cadrul Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo 2014.

SoNoRo – INTERFERENTE este o initiativa în premiera în Romania care doreste sa contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români si la largirea orizonului lor cultural, în context european.

publicul_aplaudand_sonoro

SoNoRo – INTERFERENTE nu este doar un eveniment cultural de performanta, este o oportunitate pentru tinerii muzicieni, care se pot face remarcati in fata marelui public si a profesorilor interesati de colaborari de lunga durata si proiecte indite pe scena muzicii de camera din Europa.

Conform regulilor postate pe site-ul Interferente SoNoRo.ro, tinerii admisi la workshop vor primi burse de studiu, pentru acoperirea costurilor participarii. Bursierii au fost selectati în urma auditiilor din luna ianuarie, pe baza meritelor artistice.

Bursa de studii SoNoRo – INTERFERENTE consta în:

– gratuitatea cursurilor (muzica de camera + instrument solo: pian, vioara, viola, violoncel);

– acoperirea costurilor de transport din localitatea de rezidenta la locatia workshopului;

– cazare si masa gratuite pe durata workshopului.

Cheltuielile aferente prezentei la selectie vor fi suportate de catre candidat.

Toti tinerii care au dorit sa participe la workshop-urile SoNoRo – INTERFERENTE, au avut la dispozitie formularul de inscriere la selectiile muzicale, in perioada 21 decembrie 2013 – 22 ianuarie 2014, disponibilil pe site-ul evenimentului.

Maestrii workshop-urilor SoNoRo – INTERFERENTE, alesi pentru a lucra cu tinerii participanti, sunt unii dintre cei mai cunoscuti muzicienii din Europa. Trebuie sa ii mentionam pe Diana Ketler (Academia Regala de Muzica din Londra); Janis Maleckis (Academia de Muzica, Riga); Alissa Margulis (Conservatorul Regal, Bruxelles) si Anna-Liisa Bezrodny (Academia de Muzica si Teatru din Tallinn, Estonia).

Alaturi de acestia, vor fi prezenti si muzicienii: Alexander Sitkovetski (Colegiul de Muzica din Manchester), Razvan Popovici (din Munchen); Alexander Buzlov (Conservatorul de Stat, Moscova); Jan-Erik Gustaffson (Academia Sibelius, Helsinki) si Maximilian Hornung, de la Universitatea de Muzica si Arte Teatrale din Munchen.

Iata lista celor care au reusit sa treaca de faza preselectiei pentru bursele SoNoRo – INTERFERENTE 2014:

Pian.
– Ionut Ciubotariu – Colegiul Na?ional de Muzica “George Enescu” din Bucuresti;
– Daniela Monica Luca – Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti” din Bucuresti;
– Boglarka Eszter Olah – Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Syma Katerin Pop – Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Luca Pulbere – Academia de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Anamaria Alexandra Vaduva – Royal Academy of London (Academia Regala din Londra).

Vioara.
– Alexandra Bobeico – Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti;
– Aaron Cavassi – Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti;
– Ana Maria Jurca – Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti;
– Alexandru Mihai – Liceul “Carmen” Sylva Ploiesti;
– Ilinca Forna – Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj;
– Adriana Gabrian – Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti;
– Maria Marica – Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj;
– Alexandru Marian – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Viola.
– Rahela Cozma – Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Cristina Flueras – Conservatorul Regal din Mons, Belgia;
– Ioana Mihaela Luca – Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Sorin Spasinovici – Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti;
– Cristian Suarasan – Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj;
– Adrian Alexandru Vasile – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Violoncel.
– Csilla Kecskes Aved – Zürcher Hochschule der Künste, Zürich (Universitatea de Arte din Zurich);
– Ela Bokor – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti;
– Horatiu Ludusan – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti;
– Octavian Lup – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti;
– Mircea Alexandru Marian – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti;
– Cornelius Zirbo – Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj.

Oboi.
– Felicia Gabriela Greciuc – Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Cvartet de Coarde.

– Cvartetul Solartis;
– Cluj Napoca String Quartet.

Deasemenea, la editia din 2014 va participa castigatorul Concursului “V.Giuleanu” din 2013, castigatorul Concursului “Remember Enescu” din 2013 si bursieri SoNoRo calificati automat pentru faptul ca nu au participat la workshop-urile SoNoRo – INTERFERENTE 2013.

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro