Sherlock, un fenomen international

284746

De cativa ani de cand Robert Downey Jr. a luat o pauza de la filmele cu Sherlock Holmes ca sa se ocupe de “Iron Man”, “The Avengers” si alte filme dedicate copiilor, englezii au profitat de ocazie pentru a-si folosi mostenirea lasata de Sir Arthur Conan Doyle.

Aventurile faimosului detectiv Sherlock Holmes insotit de colegul sau, Doctorul Watson, au fost reecranizate in ce-a mai buna serie televizata creat pana in acest moment.

Serialul a avut parte de promovare in toate mediile de comunicare, informare si divertisment. Serialul “Sherlock” a fost prezent pe site-uri de socializare, site-uri dedicate, sectiuni ale site-urilor care au promovat/difuzat serialul, forumuri, bloguri, s.a.m.d.

Produs începand cu anul 2010 “Sherlock” îl readuce pe faimosul detectiv al lui Arthur Conan Doyle în atentia cinefililor cu obraz subtire. Serialul este produs de Hartswood Film si creat de Steven Moffat impreuna cu Mark Gatiss. In rolurile principale il gasim pe Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) si Martin Freeman (Doctor John Watson).

Pana aici totul este normal si banal. Gresit. Steven Moffat si Mark Gatiss au creat acest serial în timpul calatoriilor cu trenul spre studiourile de filmare pentru “Doctor Who”. Un serial SF care nu a fost pe placul subsemnatului.

Ce este asa diferit la ce-a mai noua ecranizare episodica a lui Sherlock Holmes?

Ei bine, Sherlock traieste în Londra secolului XXI, în 2010, cand începe primul sezon. Personajul principal nu face  se foloseste de toate realizarile moderne ale stiintei si tehnologiei.  Sherlock este un maestru al tuturor gadget-urilor, aparatelor de laborator sau sistemelor de alarma sofisticate.

Foloseste retele de socializare, servicii de posta electronica, si videoconferinte si multe alte lucruri greu de inchipuit de Arthur Conan Doyle in 1887, cand a inceput sa creeze aventurile detectivului.

Au fost pastrate cateva elemente originale, altele au fost luate din nuvele modificate si implementate cu succes, în serial.

Sherlock trateaza dependenta de tutum cu plasturi, canta la vioara, cateodata, ironizeaza politia, sfideaza pericolele iminente, este ajutat de oamenii strazii, se deghizeaza, îsi descopera arhi-inamicul James Moriarty si se îndragosteste iremediabil de Irene Adler.

Alte aspecte ce tin de personaje, actiunea serialului si viziunea asupra celor întamplate au fost modificate în totalitate pentru a adauga, un plus de originalitate, dramatism sau amuzament.

Pot sa va scriu înca trei pagini despre toate astea, dar cel mai bine ar fi sa îl vizionati singuri si sa va convingeti ca seria merita urmarita de la cap la coada, fara exceptie. Actori buni, scenariu foarte bine scris, regie impecabila, coloana sonora, efecte speciale decente, (cu cat mai putine cu atat mai bine, sunt un fan al cinematografiei clasice), si detalii minore care fac dirente majore între acest serial si celelalte.

Astept cu nerabdare sezonul 4 al acestui serial cu staif, care mi-a placut înca din primele 30 de secunde. Conform site-ului IMDb, Sherlock revine in 2016, cu sezonul patru. Asa cum ne-am obisnuit, dupa patru episoade de aproximativ 60 de minute, se filmeaza un an apoi se difuzeaza anul urmator.

Seria productiilor TV din regat nu se încheie aici. Promit sa revin cu un al doilea articol despre seriale britanice pentru cinefili si cititorii site-ului Roevents.

Mai jos trailer-ul sezonului 1 din “Sherlock”:

[ot-video][/ot-video]

 

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro