“Sfera” – Scoala de muzica si arte frumoase

sfera logg o 2

Sfera” – “Scoala de muzica si arte frumoase” – este compusa din mai mult de 8 performeri, compozitori, si studenti care sunt recunoscuti pentru dedicatia pentru excelenta  si pasiunea de a preda. Ei au performat pe multe scene prestigioase.

Obiective

Obiectivele noastre privesc acomodarea cursantilor, imbinand dragostea fata de muzica si profesionalismul colaboratorior nostri cu instrumental ales.

 

Ce este Scoala de MuzicaSfera“?

Scoala “Sfera” este o institutie privata in cadrul careia atat cei mici, cat si cei mari se pot imprieteni cu muzica in moduri inedite. Imbinarea predarii cu jocuri si povesti amuzante ii face pe cei mici sa invete distrandu-se, intreaga activitate fiind privita ca o joaca educativa.

Scoala “Sfera” are datoria de a oferi atat cele mai competente cadre didactice, in functie de optiunile dumneavoastra, cat si un cadru special amenajat desfasurarii cursurilor.

Institutia noastra este amenajata in cadrul unui important studio de inregistrari din Bucuresti, fapt ce ofera posibilitatea imprimarii pieselor invatate in cadrul scolii. Un alt plus al Scolii, il constituie managerul, Tica Alexe, fost solist al celebrei trupe “Sfinx Experience”. El se va implica atat in coordonarea activitatilor cat si in indrumarea cursantilor axati pe studiu vocal.

V-am facut curiosi?

Va asteptam la sediu nostru din strada Traian nr. 150 pentru testul de aptitudini absolut gratuit!

Ana Maria Limban

In varsta de 20 ani, Ana Maria Limban este in prezent studenta in anul II la sectia vioara a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A urmat cursurile Scolii de Muzica nr. 1 “Iosif Sava” in ciclul primar si gimnazial, absolvind apoi Colegiul National de Muzica “George Enescu”. De asemenea, detine atestatul in muzica pe tema “Sonatele si partitele pentru vioara solo de J. S. Bach”.

A obtinut numeroase premii la concursuri nationale, precum si un premiu la concursul “Vittoria Caffa Righetti” in Cortemilia, Italia.

A participat la cursuri de maiestrie, precum si la recitaluri instrumentale in tara si in strainatate: în Bucureşti la Ateneul Român, Muzeul “George Enescu”, Palatul “Şuţu”, Centrul Cultural Metropolitan, Centrul Cultural Italian, Centrul Cutural Ceh, Academia Romana, Casa “Vernescu”; in Sinaia la Centrul Cultural European; in Sf. Gheorghe la Centrul Cultural European de la Arcuş; în Italia la Accademia di Romania din Roma, la San Bartolomeo şi în Franţa la Ambasada Romaniei de la Paris.

“Inca de cand eram foarte mica am fost atrasa de muzica. Imi placea sa o ascult si sa incerc sa imit. Am avut noroc cu un frate mai mare care a inceput studiul viorii inaintea mea. Mi se parea fascinant sa il asist cand exerseaza si spuneam mereu ca vreau si eu sa fac asta. Simteam ca as putea sa cant si sa studiez cu placere. Asa a inceput totul.

Sunt o fire calma, rabdatoare si optimista, dar totodata analitica si responsabila. Imi place atat sa lucrez cu copiii cat si ideea de a preda in general. Consider ca sunt capabila de a capta atentia celor mici, de a face studiul viorii un lucru interesant, de a face lucrurile grele sa para usoare. Urmaresc sa dau dovada de profesionalism si de a-mi adapta stilul in functie de personalitatea fiecarui elev, in vederea unei colaborari reusite.”

Nicu Enescu

Aflat in anul al doilea de studiu la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia chitara, Nicu Enescu este nascut in 1994 in Alba Iulia. A urmat cursurile Liceului de Muzica si Arte Plastice din Alba Iulia, sectia chitara, dandu-si atestatul cu tema “Evolutia lucrarilor de chitara de la Baroc la Clasicism”.

Intre 2007 si 2013 a concurat la Olimpiada Nationala de Muzica, obtinand Premiul I (2013 – Faza Judeteana, 2007 – Faza Judeteana), Premiul II (2012 – Faza Judeteana, 2011 – Faza Judeteana), Premiul III (2007 – Faza Nationala) si Mentiune (2013 – Faza Nationala).

A participat la cursuri de maiestrie Alba Iulia, Sinaia si Bucuresti cu: Kenneth Meyer, Stan Zamfirescu, Ionut Zamfirescu, Marinela Escarpa, Mihai Cojocaru, David Pavlovitz si Carles Guisado.

“In momentul in care am inceput studiul chitarii pasiunea mea pentru muzica a devenit un stil de viata. Pentru mine, muzica este, a fost si va ramane intotdeauna vocea sufletului. Doresc, prin activitatea mea pedagogica, sa dau mai departe aceasta viziune asupra vietii.

Motivul pentru care vreau a predau este faptul ca in relatia profesor-elev, ambele parti invata impreuna. Mi-ar placea sa simt ca am avut ceva de spus in evolutia tinerilor talentati. Diferenta majora dintre cum eram ca elev si cum sunt ca profesor consta in felul de a aborda lucrurile.”

Daniel Andrei Gaina

Andrei Daniel Gaina este in prezent student in anul al doilea la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia canto clasic, sub indrumarea maestrului Ionel Voineag.

A inceput studiul pianului in clasa I la Scoala de Muzica “Victor Karpis”, incepindu-si apoi studiile vocale la Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. “Creatia muzicala si mijloace componistice la G. Rossini” este titlul lucrarii cu care si-a atestat studiile in canto.

A obtinut premii si distinctii atat la Concursul “George Georgescu” din Tulcea (sectia canto clasic – Premiul III) si Concursul de Muzica usoara din Cernavoda (Premiul Concursului) cat si la Brasov (sectia canto clasic – mentiune). A participat la punerea integrala in scena a operei “La Boheme” de G. Puccini in rolul lui Parpignol, cat si in opereta “Lasati-ma sa cant” de C. Porumbescu in rolul lui Paul.

“Pentru mine muzica nu reprezinta doar o ocupatie, o meserie. Muzica este tot ce am mai de pret si fara de care nu as putea fi eu!

Inca de mic mi-am dorit sa fac muzica. Activitatea pedagogica am inceput-o in urma cu 4 ani. Marturisesc ca nu exista implinire mai mare decat a darui din cunostintele si din pasiunea mea pentru muzica.

Rabdarea si blandetea sunt doua atuuri personale. Cu ajutorul lor ma descurc atat cu copii foarte mici, cat si cu adulti.”

Petre Fugaciu

Petre Fugaciu, student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia Muzicologie, anul II este de asemenea si absolvent al catedrei de pian a Colegiului National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. Si-a luat atestatul cu lucrarea intitulata “Sonata pentru pian in creatia lui L. van Beethoven”.

Sunt doua motive pentru care vreau sa fiu profesor: nivelul actual al elevilor din scolile de muzica si felul in care este tratata muzica in scolile generale. De obicei, in didactica, ma bazez pe tratarea materiilor teoretice ca pe o continuare indispensabila a celor practice.

Cu alte cuvinte nu cred ca ar trebui sa fie instrumentisti care sa nu stie cine a fost Mozart si cum facea el o modulatie la dominanta. Pentru ca, altfel, nu vor sti cum sa cante muzica lui. Si asta se aplica la orice compozitor.

Bogdan Bradu

Bogdan Bradu este atat un solist vocal cat si compozitor. In 1990 isi incepe studiile la Academia de Muzica din Bucuresti, sectia canto. Intre 1992 si 1994 este indrumat de Luciano Pavarotti in cadrul unor lectii de canto. Continua apoi studiile cu profesorul marelui tenor, Arrigo Pola, in Italia, la Modena.

Intre 1996 si 2000 urmeaza cursuri de maiestrie la Milano cu Franco Corelli, Alfredo Kraus, Magda Olivero si la Napoli participa la cateva concerte impreuna cu tenorul Marcello Ferraresi.

Intre 1992 si 1994 concerteaza in Italia alaturi de Fiorenza Cossotto, Ivo Vinco, Luciana Serra si Barbara de Maio. In 1995 colaboreaza cu Opera Nationala din Bucuresti, Constanta si Timisoara pentru operele “Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti in rolul lui Edgardo si “Rigoletto” de G. Verdi in rolul Duca di Mantova.

Intre 1996 si 2001 realizeaza turnee in Italia impreuna cu Filarmonica din Plovdiv. In 2002 lanseza albumul “Strain pe Pamant” pe care l-a compus si aranjat. Intre 2003 si 2007 colaboreaza cu formatia “Phoenix” si cu Horia Brenciu. In 2007 devine vocalist al trupei “Phoenix” pana in 2014. In prezent definitiveaza propria opera rock “Masca Lumii”, al carei libret este realizat de poetul Chris Tanasescu (Margento).

Sfera”  a fost fondata de acest grup pasionat si entuziast de muzica, care a vazut muzica ca pe un vehicul care schimba vieti. De la infiintarea noastra, am acumulat suportul unor muzicieni recunoscuti si am recrutat constant profesionisti, care doresc sa serveasca un dublu rol , atat ca educatori, cat si ca mentori.

Sfera” ofera un nou si usor concept de a preda muzica prin metode interactive,usor asimilabile de catre incepatori.

Sfera” este o scoala lider in educatie muzicala.

Prin modul nostru interactiv de invatare a muzicii, va incurajam ca la orice varsta  sa invatati muzica prin curiozitate, joaca si realizari. Credem ca de-a lungul calatoriei pe care studentii nostrii o parcurg, cu ajutorul scolii “Sfera“, ei vor avea un impact pozitiv si de durata cu ocazia studiilor muzicale.

Dupa cum stiti, expunerea la muzica este o cale dovedita de dezvoltare a limbajului, personalitatii, creativitatii, sociabilitatii si a imbunatatirii muncii in echipa.

Scoala de muzicaSfera” sustine talentul si incurajeaza spiritul creator prin cursuri de:

I.MUZICA:

Armonie Forme; Canto pop rock Chitara clasica

 

Istoria muzicii Teoria Muzicii; Vocal coaching Chitara electrica

(exploatare efecte chitara)

Compozitie Pian Vioara Chitara bas

 

Muzica prin auditii commentate (MAC) Canto clasic Violoncel

 

  1. ARTE FRUMOASE:
Actorie Improvizatie Scenaristica
Miscare scenica Dictie Cursuri de voice over

Orarul nostru de lucru este:

Luni – Vineri :16,00 – 20,00

Sambata si Duminica: 10,00 – 18,00

CONTACT:

0726.085.407 (Tica Alexe) sau

0723.769.616 (Carla Alexe)

https://www.facebook.com/Sfera-%C8%98coala-de-muzica-si-arte-frumoase-1508945129419783/info/?tab=overview

Actualitate

ROCKSTADT 2024- ZIUA 5- public

Foto: Valentin Diaconescu

Alpin Film Festival 2024

o ediție simbolică a ascensiunii și excelenței cinematografiei montane Alpin Film Festival, cel mai mare eveniment culturaldedicat iubitorilor de munte,...

SPECTACOLELE LUNII SEPTEMBRIE LA GODOT

Luna septembrie aduce la Godot începutul unei noi stagiuni teatrale, marcând revenirea pe scenă a celor mai apreciate spectacole....

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2024, ediția a 27-a, 28 – 31 august 2024, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de...

Jack Savoretti: “eșecul te face să lupți pentru ceea ce pierzi.”

Un interviu deschis și profund, cu Jack Savoretti; confesiuni despre muzică, eșecuri și alte fericiri din viața unui artist, de...

INVITAŢIE LA VALS – Concert Extraordinar pe 13 Decembrie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

O frumoasă INVITAŢIE LA VALS pentru seara de 13 Decembrie este lansată de ORCHESTRA TEATRULUI NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

Scoala de muzica "Sfera"– este compusa din mai mult de 8 performeri, compozitori, si studenti care sunt recunoscuti pentru dedicatia pentru excelenta si pasiunea de a preda. "Sfera" – Scoala de muzica si arte frumoase