Septicflesh se pregateste pentru concertul de la Maximum Rock Festival 2015

Formatia Septicflesh a luat nastere in anul 1990, in Atena, frumoasa capitala a Greciei.

Desi multi oameni gasesc liniste in ruinele antice ale orasului, membrii Septicflesh au invocat toate spectrele funebre ratacite printre temple pentru a da nastere unui sound atat de intunecat incat fiecare piesa iti da fiori.

Stilul formatiei este un amestec intre death metal si symphonic, cu pronuntate elemente clasice.

Cu ajutorul acestuia, trupa s-a remarcat pe plan international, devenind unul dintre cele mai valoroase produse culturale “de export” ale Greciei.

Pana acum, Septicflesh a lansat noua albume, cel mai recent fiind “Titan“, aparut in 2014. Discul cu numarul 10 reprezinta un pas important pentru formatie, motiv pentru care aceasta nu se grabeste sa il realizeze.

In data de 17 octombrie 2015 , fanii din Romania au ocazia sa se revada cu Septicflesh la Maximum Rock Festival, unde grecii vor sustine un concert ce face parte din turneul european pentru promovarea materialului “Titan“.

Cu acest prilej, l-am convocat pe Christos Antoniou la o discutie despre viitorul trupei, semnificatia adevarata a numelui Septicflesh, starea industriei metal si multe altele. Cititi mai multe in interviul de mai jos!

Va intoarceti in Romania in luna octombrie! Veti canta in cadrul Maximum Rock Festival 2015, in data de 17.10. Sunteti nerabdatori sa reveniti la Bucuresti?

Christos Antoniou: Desigur! Am fost de multe ori in Romania. Cred ca a trecut ceva timp de cand am concertat ultima oara la Bucuresti. Abia asteptam sa ne intoarcem. Vom lua parte pentru prima data la Maximum Rock Festival. Am auzit foarte multe lucruri bune despre acest eveniment si sunt sigur ca show-ul nostru va fi grozav, atat pentru formatie, cat si pentru public.

Vorbeste-ne putin despre scena metal din Grecia. Cat de dificil le este formatiilor de acolo sa se impuna? Care este climatul cultural?

Christos Antoniou: Totul este underground, desigur. Formatiile care au avut ceva de spus pe plan international au ramas aceleasi: Rotting Christ, Septicflesh, Firewind. Noi suntem cele care au reusit sa realizeze o cariera in afara tarii. Este foarte greu.

Trupele noi trebuie sa se concentreze pe descoperirea unei personalitati, a unui stil deosebit. Exista cateva eforturi bune in acest sens, dar e nevoie de mai mult. Este necesar sa incerci sa te diferentiezi, sa eviti sa copiezi. Nu spune nimeni ca se poate reinventa roata, dar nu poti sa reusesti fara acea nota distinctiva.

Pentru toate trupele care nu sunt in Europa Centrala este greu…Imaginati-va cum este sa te afli in Grecia, in Romania, in Balcani. Efortul nostru trebuie sa fie de doua, de trei ori mai mare pentru a “sparge” scena metal.

La Maximum Rock Festival veti canta alaturi de nume ca Epica, Annihilator, Skalmold etc. Cum e atmosfera la un asemenea spectacol? Petrec formatiile pe cinste in backstage, sau e liniste?

Christos Antoniou: Chiar am cantat cu Epica acum cateva luni in Africa de Sud, la un festival. Ca sa fiu sincer, toata lumea isi vede de treaba. Fireste ca te stii cu unele dintre trupele din cadrul festurilor, cu cateva suntem chiar prieteni – Paradise Lost, Moonspell, Rotting Christ, de exemplu – dar toti avem ceva de facut, asa ca nu este timp suficient pentru chefuri.

Trebuie sa cunosti bine formatia pentru a putea petrece cu ea si nu suntem in relatii atat de apropiate cu toata lumea. Cand mergem la un festival, interesul nostru principal este sa oferim un show exceptional.

In 2014 ati lansat “Titan”, cel mai recent efort discografic. Ce vesti ne poti oferi despre un posibil follow-up? Va fi albumul cu numarul 10 din cariera voastra.

Christos Antoniou: Asa cum ai spus, ultimul nostru material a aparut abia in 2014, acum 13 luni, ca sa fiu mai precis. De atunci, am fost constat pe drum. Am sustinut un turneu european, am cantat la cateva festivaluri. In septembrie avem un turneu in Rusia, apoi ne intoarcem in Romania, dupa care terminam programul cu nu mai putin de 44 de concerte in toata Europa – un turneu major.

Dupa cum se poate deduce, nu a fost timp pentru a gandi un nou disc. Am purtat discutii, insa, ca sa vedem in ce directie ar fi bine sa ducem lucrurile, dar cam atat. Pana acum n-am compus nici macar o nota! Suntem foarte ocupati cu turneele.

In ziua de astazi, industria muzicala se misca foarte repede. Trebuie sa fii dedicat, sa te concentrezi pe concerte si sa lansezi albume atunci cand e momentul. Noi nu ne grabim…Cand vine vorba despre aparitiile noastre discografice, ne place sa fim temeinici. Probabil ca vom incepe sa inregistram albumul candva in cursul verii anului viitor.

Cum ti se pare ca s-a schimbat industria muzicala, daca tot ai adus vorba de ea, de la primul vostru album, “Mystic Places of Dawn”, aparut in 1994, pana in prezent?

Christos Antoniou: Stii, s-a schimbat radical. Cel mai important factor a fost Internetul. In acelasi timp, datorita acestuia formatiile au atins un grad de expunere fara precedent, ceea ce le-a ajutat enorm. Casele de discuri au avut mai mult de suferit din cauza acestei noi ere.

In 1994, nu prea vindeam albume, pentru ca nu eram la o casa mare de discuri, ca acum. Totul era underground, romantic…Atmosfera generala era una de rebeliune. Faceam muzica din inima, pentru noi, si asta era ceea ce ne motiva. Dupa ce am lansat “Communion” (2008), lucrurile s-au schimbat.

Nu pot spune ca industria muzicala ne-a afectat prea mult in anii de inceput, pentru ca nu eram atat de activi. Pot, in schimb, sa afirm ca noi, cel putin, am avut mai multe de castigat, decat de pierdut, de pe urma Internetului. As imparti destinul formatiei in doua perioade – cea de dinainte de “Communion”, si cea de dupa.

Cat de mult v-ati schimbat, ca oameni de creatie, odata cu trecerea anilor? A devenit muzica voastra mai intunecata, mai luminoasa?

Christos Antoniou: Ce e, pana la urma, intunericul? Cred ca este foarte relativa problema. Sotiris este cel care scrie versurile si, inca de la inceput, l-au inspirat civilizatiile antice – grecii, egiptenii, sumerienii, toti acestia. Consider ca, acum, muzica noastra este mai intunecata.

Nu este asa pentru ca ne-am propus o reteta. Pur si simplu asa am ajuns sa ne exprimam iar in ziua de azi, suntem mai dark ca inainte. Poate viitorul disc va fi si mai intunecat decat “Titan”, dar nu pot afirma asta cu certitudine. Mereu ne vom situa intre aceste extreme – partea lirica si melodica, si cea intunecata si dura.

Spune-mi povestea numelui Septicflesh. Am citit undeva ca este de inspiratie religioasa, in sensul ca trimite spre opusul carnii Mantuitorului, care este sacra, curata.

Christos Antoniou: Nu, nu are nicio legatura. Nu sunt foarte mandru de nume deoarece consider ca nu reflecta deloc muzica noastra. Nu are acea coloratura clasica. Cand l-am ales, eram foarte tineri. Eu aveam 15 ani, fratele meu avea 17 iar Sotiris avea 20 de ani.

Nu eram atat de disciplinati incat sa alegem un nume bun. Pur si simplu a venit un prieten la noi si ne-a zis: “Dar de ce nu va spuneti Septicflesh”. Raspunsul nostru a fost: “Da, de ce nu?”. Am ramas cu el. Ce sa zic…Septicflesh inseamna…Septicflesh – carne care putrezeste. Nu pot spune ca aceasta este o semnificatie serioasa.

A fost o decizie proasta dar ne-am obisnuit cu acest nume si luptam sub stindardul lui. Nu-l mai putem schimba. Am vrut sa o facem in 1999 dar am renuntat la idee. Incerc sa-i uit semnificatia (rade). Pentru mine, suna bine deoarece sunt obisnuit si, ca sa fiu sincer, nu ma mai deranjeaza ca nu are un inteles aparte.

Exista multe trupe cu nume prostute. Pana la urma, este doar un nume. Nu e atat de important. Principalul este muzica. Desi stim ca atunci cand cineva aude prima data “Septicflesh” se gandeste la o trupa de grindcore (rade).

Unde va place mai mult sa cantati – in America sau in Europa?

Christos Antoniou: Pretutindeni! Americanii sunt mai prietenosi, mai nebuni. In Europa, reactiile sunt mixte. Pe de o parte, avem germanii, olandezii, nordicii, care nu sunt atat de calzi cu trupele. Nu ma intelege gresit! Nu este pentru ca nu ne plac, ci pentru ca se manifesta diferit.

Ei nu prea practica moshpitul. Prefera sa stea, sa asculte muzica, sa se bucure de ea intr-un mod intim. Americanii sunt total diferiti. In tarile ca Romania, Grecia, Bulgaria, oamenii se aseamana mult cu americanii. 90% din publicul de peste Ocean este nebun! Aici, in Europa, variaza.

Multumesc mult, Chris! Ne vedem in Romania.

Christos Antoniou: Da! Nu uitati sa fiti alaturi de noi in data de 17 octombrie, la Maximum Rock Festival!

Maximum Rock Festival este unul dintre cele mai asteptate show-uri metal ale toamnei in Romania si se va desfasura pe parcursul a 4 zile, intre 15 si 18 octombrie 2015, la Arenele Romane din Bucuresti.

Pana acum, au fost confirmate urmatoarele nume: Epica, Annihilator, Sirenia, Skalmold, Zonaria, Nightrage, The Silent Wedding, Kistvaen, Harlott, Archer, Gothic, Enemy of Reality, Dimlight, Sorrowful Angels, Tiarra, Hatemode, Crimena ,Target, For The Wicked si Elarmir (Italia), urmand ca, pe viitor, sa fie anuntate noi nume.

Maximum Rock Festival este o sarbatoare metal cu acte in regula. Pe langa concerte, la eveniment se vor desfasura diverse activitati interactive, expozitii, targuri de merchandise, performance-uri si multe altele.

Program:

15.10
Club Colectiv
16.10
Arenele Romane
17.10
Arenele Romane
18.10
Club Colectiv
TBA
Target (RO)
Gothic (RO)
Nightrage (SWE)
Zonaria (SWE)
Elarmir (IT)
The Silent Wedding (GR)
Enemy of Reality (GR)
Dimlight (GR)
Sirenia (NO)
Epica (NL)
Archer (USA)
Harlott (AUS)
Kistvaen (RO)
Skalmold (IS)
SepticFlesh (GR)
Annihilator (CAN)
For The Wicked (RO)
Crimena (RO)
Hatemode (RO)
Sorrowful Angels (GR)
Tiarra (RO)

Dupa epuizarea biletelor VIP (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) la Maximum Rock Festival , am primit numeroase cereri de la fanii care doresc sa-si intalneasca idolii si care nu au reusit sa-si achizitioneze bilete VIP in perioada promotiei.

Organizatorii festivalului au purtat o discutie cu echipele de management ale formatiilor participante si s-a decis suplimentarea acestei categorii de bilete cu inca 10 bucati! Acestea se pot achizitiona la pretul de 250 lei prinwww.AmBilet.ro si de lasediul Maximum Rock Romania.

Cei care doresc sa-si intalneasca formatiile preferate, sa participe la povesti, sa primeasca un autograf sau sa-si faca poze cu acestea, trebuie sa se grabeasca!

Mentionam ca dupa epuizarea acestor bilete VIP suplimentare nu vor fi puse in vanzare altele.

Asa cum s-a anuntat, pentru editia din 2015 a festivalului au fost puse in vanzare bilete conform preturilor de mai jos, iar un bilet este valabil pentru toate cele 4 zile de eveniment!

89 lei (20 euro) primele 100 de bilete – Sold out!

99 lei (22,5 euro) urmatoarele 250 de bilete – Disponibile prin www.AmBilet.ro (varianta print at home), lasediul Maximum Rock Romania si prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone,

Domo, librariile Carturesti, Humanitas) pentru variant bilete fizice. -Sold out!

110 lei (25 euro) urmatoarele 500 de bilete

125 lei (28,5 euro) restul biletelor

135 lei (30,5 euro) pentru biletele achizitionate in perioada festivalului

250 lei (56,5 euro) bilete VIP – 30 buc (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) – disponibile numaiwww.AmBilet.ro si la sediul Maximum Rock Romania.

De retinut: biletele, in varianta print at home, sunt livrate automat pe e-mail, in format electronic, sub forma unui PDF ce contine un cod de bare si datele evenimentului. Acestea pot fi tiparite de dumneavoastra sau le puteti prezenta la intrare, direct de pe ecranul telefonului.

FACEBOOK EVENT
MAXIMUM ROCK FESTIVAL
WEBSITE OFICIAL

Actualitate

SAMAEL – PASSAGE exclusive SHOW, Quantic 12 decembrie 2024

Acum aproape 20 de ani, elevetienii de la Samael lansau Passage, un album etalon pentru aceasta trupa. Pe 12...

Tarja la Arenele Romane: Program si reguli de acces

 Pe 23 decembrie va asteptam la Arenele Romane in cort incalzit la un show cu Tarja Turunen - Dark...

Grimus intră în studio pentru „Grimus 6” și lansează primul single pe 12 decembrie.

Vești mari pentru fanii Grimus! Una dintre trupele emblematice ale scenei alternative din România, anunță cu entuziasm că a început...

Tenorul Ştefan von Korch dăruieşte poveşti de iarnă pe portativ melomanilor din Bucureşti, Timişoara şi Blaj în luna decembrie

Concerte vocal-simfonice pe scenele Filarmonicilor naţionale, recitalul “Invitaţie la vals” cu casa închisă la Teatrul Naţional de Operetă şi...

Colinde cu Moonlight Breakfast şi Alexandra Ungureanu la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în această lună

Sărbătorile vin în acorduri de jazz şi refrene de colinde la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot.  Întâlniri muzicale...

Călin Pop lanseazăun nou single: „Îngeri de zăpadă”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Îngeri de zăpadă”   Melodia este disponibilă...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro

Am stat de vorba cu Christos Antoniou despre viitorul trupei, semnificatia adevarata a numelui Septicflesh, starea industriei metal si multe altele.Septicflesh se pregateste pentru concertul de la Maximum Rock Festival 2015