Scurtmetrajele prind viata la ShortsUP pe 30 august 2014

ShortsUP-In-Parc-Afis-440x622

Pe 30 august 2014, la Teatrul de Vara din parcul Herastrau, se va tine ShortsUP, un eveniment ce isi propune sa readuca in atentia publicului lucrarile participante la editia de anul trecut, insotite de cele mai noi aparitii din acest an.

Publicul va avea ocazia, din nou, sa se amuze pe seama personajelor fictive din filmele de scurtmetraj si sa asculte muzca preferata intr-o seara racoroasa de vara.

In programul evenimentului ShortsUP, vor fi si concerte de muzica indie-pop. Conform informatiilor oficiale, postate pe site-ul shortsup.ro, seara de 30 august va debuta cu un concert al formatiei We Singing Colors, autorii single-ului “Good Days, Bad Days”, care a invadat radio-urile alternative din Romania si din strainatate.

Cunoscuti pentru prestatii spontane in locuri neconventionale precum parcuri, acoperisuri, strazi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregatit pentru ShortsUP un experiment muzical ce imbina instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibratii electronice si povesti originale.

We Singing Colors se descriu ca fiind o trupa de muzica alternativa – acustic cu influente pop-folk, din Bucuresti. În 2010, Andrei Hategan (solistul trupei The Amsterdams), a decis sa isi gaseasca tineri pentru un proiect muzical separat.

Dupa ce a lucrat la cateva melodii timp de un an, in 2011, i sa alaturat Roxana Niculae, apoi, in fiecare an un membru nou. In 4 ani s-au strans 4 membrii: Andrei Hategan (vocal si chitara), Roxana Niculae (vocal si clape), Vlad Ionescu (percutie) si Narcis Axinte (bass si alte instrumente.).

Pe 10 aprilie 2014 au lansat albumul lor de debut, intitulat sugestiv: “Made of Wool, made of heavy metal”.

La editia din acest an va fi inclusa si pelicula marelui castigator al Premiului Publicului de la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, “The Voorman Problem” (Problema Voorman), un film nominalizat la Oscar, in regia lui Mark Gill cu Martin Freeman si Tom Hollander in rolurile principale.

In ultimii ani, actorul Martin Freeman s-a facut cunoscut datorita rolurilor sale in filmele “Hot Fuzz” (2007), “The Hobbit: An Unexpected Journey” (2012), “The Hobbit: The Desolation of Smaug” (2013), si in serialul de televiziune “Sherlock” (2010-), difuzat de postul britanic BBC.

Colegul sau, Tom Hollander este, deasemenea, un actor britanic cunoscute din mini-seria, “The Company” (2007), si filmele de lung metraj “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest” (2006) si “Pirates of the Caribbean: At World’s End” (2007).

Acest eveniment va fi tinut la Teatrul de Vara din parcul Herastrau datorita spatiului relaxant, departe de zgomotele, forfota orasului, unde oamenii vor fi inconjurati de un petic de natura si acoperiti de racoarea noptii.

Evenimentul va avea loc in ziua de 30 august, de la 21:00 pana la ora 23:00. Accesul se va face de la 19.00, caci atmosfera ShortsUP va fi completata de muzica live si povesti cinematografice cu invitatie la visare, ce vor anima ultimele zile ale verii. Cei interesati de eveniment trebuie sa stie ca Amfiteatrul în aer liber se afla foarte aproape de intrarea în parcul Herastrau de la Arcul de Triumf.

10616040_827756597242746_8927846579052019932_n

Ca in fiecare an, publicul este impartit in doua mari categorii: Cei care prefera comedii savuroase, si aceia care aprecieaza drame intense ce au ca subiect viata de zi cu zi, ori intamplari banale desfasurate pe parcursul a cateva ore, capabile sa le schimbe viata.

Un exemplu elocvent, poate fi dat de Castigatorul Ursului de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin, cu pelicula “Julian” (2011), un film australian in regia lui Matthew Moore, cu Ed Oxenbould in rolul principal. Filmul spune povestea unui baietel de 9 ani care descopera puterea ambitiei intr-o zi obisnuita la scoala.

Din acest film aflam ca libertatea si curajul se dobandesc inca din copilarie si se pastreaza o viata intreaga. Nu e usor sa fii rebel cand ai noua ani, mai ales daca locuiesti in lumea adultilor plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant si sensibil despre drumul dificil catre maturitate.

Comedia europeana nu ar mai fi la fel fara umorul francez. De aceea, programul filmelor scurte va include comedia franceza “Diagnostic”  (2013), un film in regia lui Fabrice Barcq.

Filmul proiectat si la Weekendul Comediei Scurte, il prezinta pe doctorul Semyc, un specialist in diagnosticarea unei boli pentru care nu exista tratament. Lipsa unui leac este o condamnare la moarte pentru cei bolnavi, de aceea el trebuie sa isi foloseasca pregatirea psihologica pentru a le da cumplita veste.

In “Goana” (regia Victor Carrey, Spania, 2011), fictiune nominalizata la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile linistite e distrus de o serie de coincidente insolite: o guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o geanta cu bani.

Cand viata iti atarna de un fir subtire, poate ca cel mai intelept lucru e sa fugi. Sa evadezi cat mai repede, sa lasi totul in urma si sa te opresti doar atunci cand pericolul a trecut. Toate intamplarile din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urma: incotro alearga eroul filmului?

Iubirea face ravagii in inima barbatilor in comedia “Love at First Sight” (Dragoste la prima vedere), un film de scurtmetraj din 2011, creat sub regia lui Mark Playne.

O pelicula frumoasa cu doze de comedie si drama atent echilibrate pentru a oferi o poveste sensibila despre speranta si optimism in inimile celor indragostiti.

Inovatia vizuala vine de la “Esarfa pierduta” (The Missing Scarf), un film de animatie al regizorului Eoin Duffy, Irlanda, 2013. Animatia a fost premiata la L.A. Shorts Fest si nominalizata la European Film Awards. In aceasta pelicula, veverita Albert are o singura zi pentru a-si infrunta fricile si pentru a-si gasi esarfa, o zi care-i va schimba complet viata.

Biletele la ShortsUP In Parc pot fi achizitionate in avans la pretul de 25 de lei pe seara in perioada 1-10 august sau 30 de lei pe seara in perioada 10-29 august, din retelele MyTicket si Eventim. Plata se poate face online cu cardul selectand optiunea “e-voucher” iar biletele pot fi printate acasa (sau salvate pe tableta/smartphone) si prezentate direct la eveniment.

La cumpararea biletelor in avans se pot alege locurile dorite in amfiteatrul din parcul Herastrau, prin selectarea optiunii “harta interactiva”.

Un numar limitat de bilete va fi disponibil spre vanzare si la intrare, la pretul de 35 de lei.

Mai jos, trailer-ul de prezentare al evenimentului:

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro