Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara
Rezervări la 0734 195 395
Suportartiști: 25 de lei
Vineri, 1 aprilie, ora 20:00 la Ceainăria La un Ceai
…Ritmuri romanesti cu parfum interbelic, cantate cu mare drag de cantecele noastre « de acasa » …
Ascultandu-le, iti poti lasa gândurile și inima sa zboare într-un trecut boem, pe străzile unui Bucuresti de altădata, pe vremea când domnițe cochete își plimbau umbreluțele dantelate in caleasca, la șosea iar domnii isi purtau cu eleganta palaria si bastonul, pe vremea când inima orașului bătea mai molcom și mai înțelept.
Melodiile Mariei Tănase, Mariei Lataretu, ale Ioanei Radu si ale Ilenei Sararoiu, cantece populare vechi si compozitii propri de inspiratie folclorica, sunt doar cateva dintre cantecele nemuritoare care vor readuce culoarea unui trecut fermecator la care unii se gandesc cu nostalgia amintirilor sau pe care altii il cunosc din povesti si au regretul de a nu-l fi trait.
Este muzica unei călătorii cu parfum de romanta veche, readusa la lumina prezentului in straie noi, ca pentru “vremurile noastre”, dar daruite cu aceeasi simtire calda, tumultoasa, de suflet romanesc.
«Da, iubim si cantam cu mare bucurie muzica braziliana. Cei care au venit la concertele noastre stiu deja. Dragostea noastra pentru ea s-a incununat de curand cu un album unic pentru piata muzicala romanesca numit “Tempo de amor” si suntem mandri de asta.
Dar vibratia calda si in acelasi timp tumultoasa a acestei muzici rezona cu noi pentru ca exista un fundament : melodia frumoasa si textul “poezie” care fac inima sa tresara.
Si noi si brazilienii avem sange care curge mai navalnic; e sigur. Intr-un fel…acum am facut descoperirea acestei legaturi. Alex a cantat aceasta muzica. Em am crescut ascultand muzica romaneasca din vremea in care parintii mei dadeau petreceri la care se canta pana in zori; si fredonam cu ei pana cand adormeam in murmurul lor care devenea un cantec de leagan.
Si amintindu-ne de acele vremi, acum la varsta maturitatii, am inteles ca rezonam cu toata simtirea la aceasta muzica “a noastra”; ca melodia si cuvantul se impletesc atat de frumos si curg atat de firesc, incat se sterge orice bariera impusa de versul care trebuie rastalmacit (si nici atunci nu-i sigur ca poate fi inteles pe deplin) si de ritmuri cumva straine, pe care trebuie sa le studiezi temeinic ca sa sune “ca acolo”.
Nu, nu inseamna ca a canta romaneste e usor. E ceva ce “vorbeste ” din launtrul nostru, ca un glas de departe, din adancuri. Aceasta muzica era deja in noi.Trebuia doar trezita.Simtim nevoia de a o canta. Ne e necesar pentru “echilibrare”.
Si-o vom canta.« – Gabriela Costa
www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/man.alex.188
www.alexman.ro
Gabriela Costa cântă și creeaza bijuterii unicat.
Profesoara de geografie ca formatie, dar pasionata si de sunete (care pot prinde forma unui cantec ) si de culori, texturi, materiale (care se pot transforma intr-un obiect ce iti poate face viata mai frumoasa).
“Sunt îndrăgostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totusi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață…Dar cant cu mare drag si muzica noastra romaneasca veche si imi place sa ma cufund in romantismul sau voiosia ei, si uneori in jalea ei sfasietoare …
In jazz e ca in viata – poti sa fii ori cand surprins si provocat sa improvizezi…Ar fi bine sa te descurci ! Iar cand nu sunt pe scena sunt foarte fericita la masa mea de lucru, atunci cand imaginatia zboara si mainile nasc podoabe care vorbesc despre frumusetea unica si misterul femeii.”
Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat chitarist de jazz.
Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen muzical la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat si generos acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea este implicat actv în proiectele “Brazilian Like ”si “Jazz in a classic style” alaturi de Gabriela Costa.
Un spectacol susținut de Radio România Cultural
Parteneri Media: Concerte-azi.ro, Urban.ro, Inoras.ro, Sapte Seri, 100 locuri din Bucuresti, Zile și Nopți, CoțofanaUrbană, Anyplace.ro, Bookblog.ro, IQool, Teen Press, Mama pe Toc, Ro Events