RECENZIE: Justin si Cavalerii 3D

afis_Justin_RODin 4 octombrie, MediaPro Distribution aduce, in premiera, pe marile ecrane, filmul de animatie: “Justin si Cavalerii” 3D.

Justin (Freddie Highmore/Vlad Gherman) locuieste într-un regat în care birocratii conduc, iar cavalerii au fost alungati. Mai presus de orice, visul lui este sa devina un cavaler neînfricat, exact ca bunicul sau.

Cu toate acestea, tatal are cu totul alte planuri rezervate pentru el si vrea ca Justin sa-i calce pe urme si sa devina avocat.

Dupa o discutie plina de inspiratie cu bunica lui si o despartire înduiosatoare de iubita, Justin porneste în cautarea drumului sau catre împlinirea celui mai arzator vis.

De-a lungul calatoriei o va cunoaste pe frumoasa si rebela Talia (Saoirse Ronan/ Cristina Ciobanasu), pe vrajitorul Melquiades (David Walliams) si pe aratosul Sir Clorex (Antonio Banderas/ Cabral).

Desi, aparent, nu are calitatile necesare unui adevarat cavaler, Justin trebuie sa îsi apere familia si regatul de crunta razbunare a lui Sir Heraclio (Mark Strong) si a armatei sale de cavaleri alungati si hotarâti sa distruga totul în cale.

Dincolo de “copilarille” prezentate in film, este de apreciat,  mai mult ideea si apoi executia. Scenaristii si designer-ii au reusit sa creeze un contrast intre doua lumi.

Lumea birocratilor, (reprezentata de avocati si alti functionari cu responsabilitati legislative) si lumea eroilor, lumea curajosilor cavaleri, care nu aveau nevoie de nici o Lege pentru a stii ce inseamna dreptatea.

Desi actiunea filmului se desfasoara în evul mediu, stilul vizual este inspirat de diferite perioade istorice si curente artistice. Departamentul de arta nu a tinut la acuratetea istorica, astfel universul filmului cuprinde perioade din trecut, dar si aspecte modern, cum ar fi hanul transformat intr-un fast food, politistul-semafor, executorul judecatoresc si GPS-ul din lemn al magicianului.

Firma care a lucrat la acest proiect nu este straina de animatie, in fapt, KANDOR Graphics  este cunoscuta pentru multe alte productii de film animat, atat in Europa ca si in Statele Unite ale Americii. Peste 150 de profesionisti din zece tari au contribuit cu ce au avut mai bun, aplicându-si cunostintele tehnice si artistice pe durata productiei de patru ani.

Mai mult, peste 35 de departamente de specialitate au reusit sa gestioneze peste 14 milioane de fisiere de computer care au fost create de-a lungul productiei. Reusita se datoreaza comunicarii eficiente între departamente si oameni, organizarii precise si sprijinului companiei. Probabil aveau un intranet performant.

Mai mult de atat, echipa de artisti tineau sedinte de revizuire al story-board-ului la care participau si supervizorii fiecarui departament. Regizorul explica secventele si îsi exprima grijile si îndoielile. Tot atunci se faceau propunerile tehnice si creative care mai târziu se reflectau în dezvoltarea secventelor.

Dupa faza asta, departamentul artistic se ocupa de schema de culoare, care stabileste iluminarea si intentia dramatica a fiecarei secvente într-un mod sistematic. De aceea miscarile fiecarui personaj, sunt in mare parte, naturale. In afara de cateva elemente care  “par de fier”. Ar fi trebuit sa lucreze mai mult  la podoaba capilara a personajelor, si la miscarile naturale ale hainelor purtate.

Toate acestea sunt detalii cu scop comercial pentru adulti, copii au fost multumiti si incantati de tot ce au vazut. In final, asta este tot ce conteaza.

Celor care nu au vazut inca filmul de animatie, Justin si Cavalerii in format 3D, le urez vizionare placuta.

Mai jos, trailler-ul filmului de animatie “Justin si Cavalerii“.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=c9R9x9RfyGE[/tube]

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro