Periplu muzical sideral.
Într-o atmosferă foarte prietenoasă s-a desfășurat concertul Fanfarlo, primul concert al formației, în București. Nefiind foarte aglomerat aveai șansa să stai pe canapelele improvizate din paleți și perne, Relaxare și ocazie de bucurie pe muzică bună, împreună cu prieteni ce împărtășesc aceleași gusturi muzicale.
Fanfarlo este o formație londoneză, înființată în urmă cu 8 ani datorită solistului suedez Simon Balthazar.
Succesul bandului a survenit după anul 2009 când s-a lansat albumul “Reservoir”, cu melodii ce-ți conferă o senzație de melancolie energizantă.
Genul programului: o juxtapunere de dramă, acțiune, romantism. În mai multe cuvinte: Indie, Alternative, Folk.
Din păcate în România nu s-au perindat prea multe nume consacrate ale genului Indie, probabil pentru că nu există o cerere prea mare pentru astfel de muzică și există destul de multe formații românești ce cochetează în alternanță cu Indie-Rock. Însă Fanfarlo a avut succes pentru un număr restrâns de fani ce se aflau în Control, iar ceea ce m-a surprins, a fost că erau persoane ce cunoșteau versuri ale melodiilor și cântă\ împreună cu favoriții.
Fanfarlo a creat o atmosferă liniștitoare ce a putut să-mi alunge orice urmă a oboselii dintr-o zi de miercuri și să-mi redea o doză substanțiala de energie pozitivă pentru următoarea jumătate de săptămâna.
Și-au adus tot alaiul de instrumente și totodată am să-i prezint pe membrii grupului căci din modestie au uitat să facă acest lucru în timpul concertului: Simon Balthazar (voce, chitară, saxofon), Leon Beckenham (trompetă, orgă, voce), Cathy Lucas (vioară, orgă, fierăstrău muzical, voce), Justin Finch (chitară bas), Valentina Magaletti (percuție). Da ați văzut bine, fierăstrău muzical ce a fost folosit pentru a reda sunete cosmice, unduitoare, în interpretarea piesei Comets. O adevărată mică orchestră, alăturarea unei varietăți de instrumente, a avut o rezonanță remarcabilă.
Vocea caldă și feminină a lui Cathy cântată la octavă, ce acompania solistul m-a dus imediat cu gândul la cei de la Of Monsters and Men și deja nu mai conta faptul că aceștia nu au susținut nici un concert până în prezent în România. Multitudinea de instrumente folosite creează o atmosferă copleșitoare, învăluind simțurile auditive printr-o armonie perfectă.
Fanfarlo a aterizat la momentul potrivit în București, la aproape o luna după lansarea celui de al treilea album: “Let’s Go Extinct“. Album ce îți creează dorință de evadare din acest spațiu limitat, și totodată aduce în temă probleme filozofice, precum ce s-ar întâmplă dacă odată cu procesul evoluției umane, lumea noastră precum o știm, ar putea dispărea.
“I’m going far in the sky
I feel the sky andf maybe reconise and associate
Cuz looking to us and you will see
That stranger are far away from go
Close inside somehow will fly
No, will not go on this way” – Life in the sky
Am fost atât de încântat de acest concert încât am uitat să amintesc că în deschidere, s-au aflat pe scenă cei de la Moon Museum. O fuziune de artiști precum Oigan de la Kumm, alături de alți doi membri a formației sale: Utu Pascu și John Ciurea, Andrei Proca de la Robin and the Backstabbers și inițiatorii proiectului Ana-Maria Crișan împreună cu Mihai Grama. În trei cuvinte, pentru a nu mă lungi, descriu recitalul de deschidere, Moon Museum – electrizant, afectuos și intens.
Cam asta a fost, în încheiere pot afirma fără tăgadă, că am receptat cel mai bun concert din 2014, mai jos primiți veleitățile sonorice de pe ultimul album și deasemenea setlistul pe care s-au bătut în finalul concertului admiratorii Fanfarlo.
Am fost câștigat. Aselenizare perfectă.
https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct
Setlist Fanfarlo:
1.Ghosts
2.Life in the Sky
3.Deconstruction
4.Cell Song
5.I’m a Pilot
6.Bones
7.Luna
8.Vostok
9.Comets
10.Tunguska
11.Landlocked
12.A Distance
13. Harold T. Wilkins, Or How To Wait For A Very Long Time
Bis:
14.Let’s Go Extinct
15.The Walls are Coming Down