Peste 40 de profesionisti de top si personalitati din industria muzicalainternationalasi romaneascaisi ofera expertiza in cadrul East European Music Conference online camp 2021

  • Eveniment difuzat online, gratuit, pe rosi pe pagina de Facebook East European Music Conference

 

Intr-o Europaincaafectata de pandemie, cu o industrie culturala greu lovita, aflatain impredictibilitate si cu activitatea adeseori inghetata, lucratorii din industria de evenimente si din domeniul cultural resimt acut nevoia de actiune concreta, de dezbateri care sa duca la solutii reale, de expertizasi de sfaturi menite saii ajute sa supravietuiasca, sa vada primii pasi catre functionarea in „noul normal”.

 

Pentru a-i sustine, pe 10 si 11 decembrie 2021, invitatii „East European Music Conference online camp” vor dezbateproblemele acute ale industriei muzicale, oferind expertizasi raspunsuri profesionistilor din aceasta zonasi operatorilor culturali locali in cadrul unei sesiuni interactive ce va putea fi urmarita online,gratuit, pe eemusic.rosi pe pagina de Facebook East European Music Conference.

 

Editia online va include 8 paneluri de discutiecu experti dinEuropasi din Romania, 13 interviuri cu personalitati ale industriei muzicale internationale, precum Tuomas Holopainen (compozitor si fondator al formatiei Nightwish) sau Ed Bicknell (manager al Dire Straits si Managing Director al DAMAGE MGMT)si o serie de show-uri care vor completa cu ritmuri antrenante discutiile aprinse.

 

Printre profesionistii care-si vor pune expertiza la dispozitia audienteionline se numaraGreg Parmley (Director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Achim Ostertag (Fondator Summer Breeze Open Air festival,Henrik Bondo Nielsen (Roskilde Festival, DK), Jouni Markkanen (Tuska festival, FI), Prof. Chris Kemp (CEO al Mind over Matter, UK) si multi altii.

 

Acestora li se vor alatura reprezentanti ai institutiilor de profil si ai industriei locale precum: Alexandra-Maria Rigler (Director, Centrul de Proiecte al Mun. Timisoara), Bogdan Stefan Trimbaciu (Director al Unitatii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii), Radu Burnete (Director Executiv, Confederatia Patronala Concordia), Andi Mitroi (Cofondator Summer Well Festival), Alin Vaida (Manager „Jazz in The Park” festival si Director Executiv FAPTE), Iulia Popovici (critic de artele spectacolului si curator), membri ai altor festivaluri din Romania, reprezentanti, ai Primariilor BucurestisiCluj, precum si manageri de teatru si culturali.

 

In cele doua zile de dezbateri, expertii vor discuta despresubiecte, precum„Viitorul Cultural al Europei” aflat inca sub semn pandemic, despre Planurile Nationale de Redresare si Rezilienta pe care tarile membre le trimit spre evaluare si cum se gandesc statele membre UE sa formeze o strategie culturala castigatoare pe termen lung in contextul post – pandemic, despre „Finantari in domeniul cultural la nivel european”, despre „Programarea culturala” (sau despre cum fac booker-ii de evenimente selectia proiectelor artistice pe care le includ in programele lor) sau despre modele noi de productie de eveniment si de siguranta publicain contextul post-pandemic.

 

Programul si lista invitatilor pot fi consultate pe eemusic.ro, noi vorbitori si teme de dezbatere vor fi adaugate in perioada urmatoare.

 

Evenimentul va fi transmis live pe 10 si 11 decembrie 2021 pe site-ul eemusic.rosi pe pagina de Facebook East European Music Conference, vizionarea fiind gratuita pentru public.

 

East European Music Conference online camp 2021 este un proiect de sustinere si de sprijinire a dezvoltarii profesionale a persoanelor care lucreazain industria de evenimente si culturala, actiunecofinantata de Primaria Municipiului Sibiusi sustinuta de Kaufland Romania.

# # #

Despre East European Music Conference

 

East European Music Conference (EEMC), conferinta internationala dedicata profesionistilor din industria muzicala, este locul de intalnire si de discutie al industriei muzicale romanesti si al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu. Locul in care, in vremuri obisnuite, artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania au ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.

 

Aflata la cea de-a patra editie, care se va desfasura in format online, tinand cond de restrictiile impuse de autoritati, reuniunea internationala East European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a mentine o dezbatere sanatoasaintre entitatile care activeazain industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii.

 

In contextul unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere si, in prezent, intr-un context volatil, fara precedent, promoterii locali actioneazaintr-un mediu confuz, cu o legislatie neadaptata la situatiile curente, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale. Cu ocazia fiecarei editii, organizatorii locali cauta solutii intr-un schimb de experienta cu promoterii si alti profesionisti de profil romani si internationali. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu pot fi asteptate schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar misiunea asumata de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evolutia sectorului local de evenimente live si alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte.

 

East European Music Conference este un proiect sustinut de AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale),asociatie formata din cei mai reprezentativi actori din zona organizatorilor de festivaluri si de concerte din Romania, printre membrii sai numarandu-se nume ca: ARTmania – ARTmania Festival Sibiu/Blaj aLive, 3 Smoked Olives Festival, Cyclic, Comparty Events – diMANSIONS Hit Music Festival, Electric Castle, Emagic Live – Awake Festival, Expirat, Fapte – Jazz in the Park, Flow Concept, Global Records, Le Bistrot Sociale, Le Petit Festival de Bucharest, Mozaic Jazz Festival, Movement Team – Sports Festival, NEVERSEA, Nuit Sociale, Centrul Cultural Plai – Plai Festival/JazzTM, Scala Events, Smida Jazz Festival, SNRS – Sunwaves Festival, Sprint Media, Summer Well, TIFF – Asociatia Festivalul de Film Transilvania, The Institute, Showberry – Rocanotherworld/Classix Festival, The Mission/Fall in Love Festival, UNTOLD, VRTW, Wine and Street Food Festival, Why Not Us – Street Food Festival, Wise Factor – The Fresh.

 

Actualitate

ROCKSTADT 2024- ZIUA 5- public

Foto: Valentin Diaconescu

Alpin Film Festival 2024

o ediție simbolică a ascensiunii și excelenței cinematografiei montane Alpin Film Festival, cel mai mare eveniment culturaldedicat iubitorilor de munte,...

SPECTACOLELE LUNII SEPTEMBRIE LA GODOT

Luna septembrie aduce la Godot începutul unei noi stagiuni teatrale, marcând revenirea pe scenă a celor mai apreciate spectacole....

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2024, ediția a 27-a, 28 – 31 august 2024, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de...

Jack Savoretti: “eșecul te face să lupți pentru ceea ce pierzi.”

Un interviu deschis și profund, cu Jack Savoretti; confesiuni despre muzică, eșecuri și alte fericiri din viața unui artist, de...

INVITAŢIE LA VALS – Concert Extraordinar pe 13 Decembrie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

O frumoasă INVITAŢIE LA VALS pentru seara de 13 Decembrie este lansată de ORCHESTRA TEATRULUI NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro