Eveniment de tinuta la Palatul Brukenthal din Avrig, alaturi de artisti celebri. In ordine alfabetica: Ricky Dandel si Florin Piersic, pentru o seara relaxanta de vara, pe 10 august, cu amintiri dintre cele mai placute, chiar la poalele Carpatilor Transilvaneni, intr-un decor mirific, un ansamblu arhitectural baroc, unic in Europa, ce a fost Resedinta de Vara a lui Samuel von Brukenthal.
Lasati-va purtati de farmecul gradinilor baroce din secolul al XVII-lea, de glasul & talentul inconfundabil al lui Ricky Dandel si farmecul actoricesc inegalabil al lui Florin Piersic!
Pretul unui bilet este de 99 lei si se vor gasi in numar limitat, ceea ce face din acest eveniment unul exclusivist. Locurile vor fi cu scaune!
Biletele se vor putea procura de maine, 12 iunie, de pe startickets.ro!
Mult mai multe informatii pe gqentertainment.ro de la 1 iulie!
Fii si tu parte din acest manunchi special al iubitor de muzica, teatru si buna dispozitie, in compania veritabilelor valori!
Totodata, in incinta Palatului Brukenthal veti gasi o varietate de posibilitati de relaxare, toate incluse in pretul biletului de 99 de lei: restaurant cu produse bio, terasa, expozitii de vara si bunuri sasesti, expozitie de haine medievale, posibilitate de a vizita ferma de cerbi, ponei, de care se vor bucura maxim copiii, biserica fortificata de la Hosman si multe, multe alte activitati turistice pentru momente de neuitat!
Despre Ricky Dandel
Ricky Dandel, nascut pe 30 septembrie 1952, la Sibiu, este solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator si show-man. “Atunci când eu cânt, nu am vârstă, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred că nici un drog nu și-ar face efectul mai tare asupra mea așa cum acționează muzica. Îmi dă niște trăiri deosebite și oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi înșelat cu povești, ei simt foarte clar dacă tu ești sincer sau nu”, declarat Ricky Dandel.
„La 14 ani m-am urcat in tren și m-am dus la București. Mi-am zis că vreau să devin cântăreț. Nu am dat foarte tare din coate, oamenii m-au căutat, compozitorii mi-au dat piese… Bunica mea mi-a cumpărat prima chitară, a fost practic sponsorul meu muzical la vârsta de 14 ani.
Totodată mi-a dat un sfat foarte bun, a zis: «ocupă-te, cântă, e minunat, foarte bine, dar fă-ți și o meserie serioasă!». Am urmat Facultatea de Litere, am absolvit-o și am fost în paralel și profesor, ceea ce fac și în prezent în Germania”, a conchis artistul.
In anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Sibiu, secția engleza-germana. Este absolvent al Academiei de Comert, secția marketing. In 1967 înființează la Sibiu trupa beat-rock “Solaris”, alaturi de care pleaca in mai multe turnee în Transilvania. Cu această trupă debutează in televiziune. În 1971, casa de discuri Electrecord îi editează primul maxi-single și un an mai tîrziu pe următorul album, ambele cu compoziții proprii.
În anii 1974 și 1976 participă la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu cu recitaluri în compania formației Erik Manyak. În 1988, la concursul Melodii 88 obține o mențiune pentru piesa “Cu tine”. În 1982 obține un premiu de creație la Cavan International Song Contest din Irlanda și revine pe scena festivalului în 1990.
În 1989 se stabilește în Germania. Pana in 1996 este artist liber profesionist si docent liber-profesionist pentru marketing, retorică și Business English, iar din 1997 este profesor de engleză și germană la Munchen.
Este deținătorul titlului academic MA (Magister Artium) pentru limba engleză al Ministerului de Cultură și Învățământ din Bavaria, Germania. În 2005 susține examenul de doctorat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și obține titlul academic de Doctor în filologie (magna cum laude) la Catedra de Studii Britanice si Americane.
În 1990 Ricky Dandel devine membru al Uniunii Compozitorilor din Germania și membru GEMA, în calitate de compozitor, textier si editor muzical (Rick’s Music).
1981 sustine un recital la Festivalul International “Intertalent” din Praga, iar in 1990 un drecital la Festivalul International de la Cavan, Irlanda. Susține recital la festivalul internațional „Cerbul de aur” în deschiderea concertelor Sister Sledge din 1992 și Jerry Lee Lewis din 1994. În 1992-1994, 1996, 2001 este prezentator la cinci ediții ale festivalului de la Brașov. În 1993 este președintele juriului internațional al Festivalului de la Vilnius, Lituania unde susține și un recital. În 1994 prezintă și are recital la Festivalul Internațional „Orfeul de Aur” din Bulgaria alaturi de Toto Cotugno.
În 1995 este moderator si sustine un recital la „International Pamukkale Music &Culture Festival” din Turcia. În 2000 si 2008 este gazdă și prezentator la Festivalul Callatis de la Mangalia, avându-l ca invitat pe Chris Norman. În 2002 este moderator al Festivalului Internațional „The Golden Magnolia” din Baton Rouge, Louisiana SUA. În 1999 discul single „Du bist mein Licht”, creație proprie deține patru săptămâni locul I în topul Bavariei la „Deutsch Schlagerparade” difuzat pe postul de radio Bayern 1.
În 2002, septembrie CDul „Mein Truck fahrt immer weiter/ This Good Old Truck” ajunge pe locul I în același context.
În 2002 înregistrează un CD cu celebre hituri country și country-rock, reorchestrate, în duet, cu superstaruri ale genului: Percy Sledge, Wanda Jackson, Aaron Neville, Freddy Fender, etc. În 2002 și 2003 semnează alături de fiul său Elvin Dandel majoritatea pieselor muzicale din filmul artistic „Die to Live – Das Musikill”.
Discografie:
- 1970: Ricky Dandel (EP 1)
- 1971: Ricky Dandel (EP 2)
- 1983: Yes this is me
- 1988: Cu tine
- 1990: Dann lass ich Dich geh’n
- 1994: Shut up
- 1995: Personal Hits
- 1998: Wenn Träume eine Reise machen
- 1998: The best of Ricky Dandel
- 1999: Du bist mein Licht/ Bring back your light
- 1999: Diese Nacht der Nächte/ Night of the Millennium
- 2002: Mein Truck fährt immer weiter/ This is good ol’truck
- 2003: Soundtrack pentru filmul artistic “Die to Live –Das Musikill”
- 2005 Country rock hits “Ricky Dandel and Friends”
Despre Florin Piersic
Născut din părinți bucovineni (mama originară din Valea Seacă, tatăl, medic veterinar, originar din Corlata), Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3 (azi, Colegiul Național Emil Racoviță).
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București obținând rolul titular în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni și șoareci sau Orfeu în Infern, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Național din București).
În anii ’60, Florin Piersic se căsătorește cu actrița Tatiana Iekel, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Jr. A doua soție a fost tot o actriță, Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985 Anna Széles a cerut și a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea și pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relație de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj.
În 26 ianuarie 2011 cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”.
De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.
La 10 decembrie 2012, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetățenia Republicii Moldova. Florin Piersic a adresat o scrisoare președintelui moldovean motivând solicitarea prin faptul că acolo este primit foarte bine de oameni și se simte iubit, iar tatăl lui a activat, în calitate de medic veterinar, atât în Bucovina cât și în Basarabia (la Cernăuți, respectiv Soroca).
În anul 2009 Florin Piersic înregistrează un disc de autor la casa de discuri OVO MUSIC: „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov: „O poveste de o zi”, „Latino lasciv”, „Anemone mii”, „Femeia e secretul”, „Și ploua…”, „Pe cărările vieții”, „Poveste cu un saxofon”, „Viața este o poveste”, „Cînd ninge” și „Un pas pe zăpadă”. Versurile cântecelor „Latino lasciv” și „Anemone mii” sunt scrise de Dan Iagnov. Versurile celorlalte cântece sunt scrise de Andreea Andrei.
Actorul Florin Piersic a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.
Debutul cinematografic s-a produs cu filmul “Ciulinii Bărăganului” din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Și-a evidențiat talentul în ceea ce privește filmele istorice în “Neamul Șoimăreștilor” din 1965, regizat de Mircea Drăgan, și apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut De-aș fi Harap Alb (1965), regizat de regizorul Ion Popescu-Gopo. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu si au urmat zeci de alte filme.
TEATRU
- Act venețian
- Zbor deasupra unui cuib de cuci
- Gaițele
- Logodnicele aterizează la Paris
- Oameni și șoareci
- Străini în noapte
- Cartea lui Iovita
- Dulcea pasăre a tinereții
- Heidelberg-ul de altă dată
TEATRU TV
- Visul unei nopți de iarnă
- Ultima haltă în paradis
- Jocul de-a vacanța
- Fata fara zestre