Lights Out, una dintre cele mai iubite formaţii indie de pe scena muzicală underground din România, lansează „Nepal”, primul single de pe noul album, duminică, 25 mai, într-o grădină clujeană.
Noul album al trupei Lights Out este tot mai aproape.
Înregistrat în februarie, acesta va fi prefațat de lansarea single-ului „Nepal” la Cluj-Napoca, duminică, 25 mai, de la ora 20:00, într-o „grădină” situată pe strada Republicii, la nr. 47. Evenimentul este cu atât mai deosebit cu cât, dacă vremea o va permite, clujenii sunt invitați să privească planete și stele atât în timpul, cât și după terminarea concertului prin 2 telescoape, ghidați de către astronomul amator Radu-Vlad Pupăză, membru al Asociației Teineretului Român Unit – ASTRU Cluj.
Cu referire la concertul de lansare de duminică, în aer liber, solista Lights Out, Teodora Retegan, spune că își dorește „ca oamenii să plece cu ceva de acolo. Fie cu un fir de iarbă agățat în păr, fie cu stele în ochi ori amintirea sunetelor noastre. Doar să ia ceva cu ei. Ca un mic cadou de la ziua de 25.” Andrei Bobiș, unul dintre chitariștii formației, este încrezător: „Concertul de duminică o să fie un prim pas către toate nebuniile frumoase pe care le-am imaginat. Va fi stelar!”
Vorbind despre „Nepal”, Teodora spune că a scris piesa cu scopul de a se aduna „din cele trei părți în care mă simțeam cumva împrăștiată. Piesa în sine are și ea trei părți. Așa că de fiecare data când o cântăm și trecem prin acele bucățele, îmi place să cred că ele se unesc pentru un moment. Cât să aibă timp pentru un scurt salut. Poate doar cât să încline puțin din cap. Ajunge.”
Andrei Bobiș o completează: „Când conturam piesa, în mintea mea se derula o scenă în care șase piscuri plutitoare comunicau unul cu celălalt împletind prin conversație armonia piesei. Nepal e probabil cel mai halucinant vis pe care l-am avut împreună, cea mai sinceră melancolie.”
Piesa „Nepal” a fost înregistrată în luna februarie la Sysound Records & Studios București, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005.
Mixajul piesei a fost realizat în această primavera de către producătorul și inginerul de sunet Adam Samuels (Los Angeles), care a mai colaborat cu nume precum Pearl Jam, John Frusciante, Warpaint sau Emilie Simon. Masterizarea, la studioul Magic Garden Mastering, din Los Angeles, de către muzicianul și producătorul Brian Lucey, care a mai lucrat alături de Arctic Monkeys, Beck, Sigur Rós, Chet Faker sau Ray LaMontagne (cel mai recent album la care și-a adus contribuția fiind ultimul The Black Keys, „Turn Blue”, 2014).