La multi ani Horațiu Mălăele! Marele actor împlinește astăzi vârsta de 65 de ani

Unul dintre cei mai iubiți actori de comedie, maestrul Horațiu Mălăele, aniversează astăzi împlinirea vârstei de 65 ani. Își poartă cu pasiune haina de actor, bagheta de regizor și penița de grafician, iar sălile de spectacol arhipline și aplauzele fulminante primite de fiecare dată din partea publicului spectator, reprezintă cea mai mare bucurie.

Horațiu Mălăele, este un artist complet, care de-a lungul carierei sale artistice a adunat zeci de roluri importante în piese de teatru și filme, a semnat acte regizorale de calibru și este autorul a numeroase caricaturi, picturi sau cărți însemnate.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din “Pălăria florentină”, de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie.

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără: “Puricele”,”O sărbătoare princiară”, “Poiana boilor”, “Podu’”, “Lecţia”, “Măscăriciul”, “Revizorul”, “Carlo contra Carlo”, “S-a sfârşit cum a-nceput”. În 1975 a debutat şi în film, în “Muntele ascuns”, în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu, si mulți alții. În 2000, a jucat în “Amen”, în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, “Nunta mută”, urmat de comedia “Funeralii fericite“.  Ca pictor și caricaturist, actorul a expus peste 3000 de caricaturi în 36 expoziții naționale şi internaţionale.

Actorul-scriitor-caricaturist nu ştie dacă el a ales teatrul sau teatrul l-a ales pe el şi crede că este bine să fii modest, “dar să ai orgoliul modestiei tale”, după cum declara într-un interviu. Se consideră un om obişnuit, care vrea doar să comunice cu lumea.

De la debut şi până în prezent, Horaţiu Mălăele a obţinut numeroase premii pentru interpretare şi pentru regie, dar şi premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru “Mincinosul”, trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Româneşti, în 1994, premiul UNITER, pentru “Unde-i revolverul”, în 1998.

În august 2012, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Horaţiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală. De curând Universitatea “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu i-a  acordat titlul de Doctor Honoris Causa, distincție academică oferită în semn de recunoaștere pentru tot ceea ce a construit în teatrul românesc și pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii naționale.

După succesul incontestabil înregistrat cu recitalul ”Sunt un orb”, maestrul ironiei și al hazului ascuțit a revenit în atenția admiratorilor săi cu un nou spectacol, intitulat ”Ediție Specială”. De această dată, Horațiu Mălăele este secondat pe scenă de fiul său, Bogdan Mălăele și de muzicianul Radu Captari.

Spectacolul are o dinamică deosebită, Mălăele tatăl și fiul având momente spumoase de dialog actoricesc, sau monologuri ce vor face publicul spectator să treacă prin stări afective intense, pornind de la emoțiile vibrante și ajungând, în mod evident, la râsul în hohote.

Noul spectacol are la bază texte puternice pigmentate, cu momente umoristice rafinate “Best of Horațiu”, culese din cele mai bune reprezentații ale actorului dar și cu melodii speciale interpretate de îndrăgitul artist Radu Captari.

Protagoniștii Ediției Speciale vor evolua pe scena Cinema PRO din capitală, miercuri, 23 august, începând cu ora 19:30. Pentru spectatorii prezenți, seara va continua cu proiecția gratuită a filmului “Funeralii Fericite”, o comedie în care Horațiu Mălăele poate fi regăsit atât în ipostaza de actor, cât și în cea de regizor.

Biletele pentru spectacolul din data de 23 august, pot fi achiziționate de la casa de bilete a sălii Cinema Pro sau online prin www.eventim.ro, www.bilet.ro, www.blt.ro, www.iabilet.ro și www.ticketnet.ro.

Actualitate

HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST

Sambata dupa pranz, undeva pe la orele 16.30, am avut sansa sa particip la unul dintre cele 4 concerte...

Tenorul ŞTEFAN von KORCH cântă din nou CARMINA BURANA în România, la Palatul Culturii din Bistriţa-Năsăud pe 17 noiembrie

Melomanii din Bistriţa au ocazia să îl asculte pe tenorul Ştefan von Korch, recunoscut pentru interpretarea din Carmina Burana în...

“Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă,” care va fi gazduita pe 18 noiembrie la Teatrul national – Sala Pictura.

Spectacolul “Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă” – o savuroasă comedie cu mare succes la public, va avea pe 18 noiembrie...

JAZZ SYNDICATE FESTIVAL îl aduce pe AVISHAI COHEN la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot pe 15 noiembrie

Pentru pasionati de jazz, showul sfârşitului de an va avea loc la Palatul Bragadiru: AVISHAI COHEN, una dintre cele...

Concert MEŞTERII ROCK pe 14 noiembrie la The Pub Universităţii

Pe 14 noiembrie 2024 în ambianţa elegantului club de la Universitate vor avea loc două eveniment ce au în...

REGULI DE ACCEST ŞI CONDUITĂ “HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST”. OASPETE SPECIAL ESTE VIOLONISTA RUSANDA PANFILI

Artista scenograf şi regizor de film, Mariana Pachis, va modela in nisip cadre impresinante din celebrele pelicule! Producțiile Sand...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro