JOSE FELICIANO, THE LEGENDARY LATIN-GUITAR HERO, SOSESTE CU O ZI MAI DEVREME IN ROMANIA

Artistul celor 17 instrumente isi doreste sa fie cat mai aproape de romani!

 Geniu al muzicii, castigator a 9 premii Grammy, Jose Feliciano, ultimul mare chitarist clasic in viata, soseste in Capitala pe data de 14 martie, cu o zi mai devereme decat era programat, pentru a fi cat mai aproape de romani si pentru a face fata valului de interviuri programate inainte de concertul extraordinar de la Sala Palatului, de pe 16 martie, ora 20.00.

Accesul publicului se face de la ora 19.00!

Vino sa vezi si sa asculti legenda vie a muzicii latino, cel care a cantat alaturi de John Lennon, Carlos Santana, Cat Stevens, Paul Simon sau Ricky Martin, intr-un eveniment care te va vraji!
De la pop la rock, de la jazz la gospel, flamenco, bolero, plus cele mai mari piese ale artistului, printre care arhi-cunoscutele Che Sara, Light My Fire, Feliz Navidad sau California Dreamin’ sunt garantia unui show remarcabil.

Biletele pentru spectacolul Jose Feliciano, The Legendary Latin-Guitar Hero, se gasesc la urmatoarele categorii de preturi :

CATEGORIA I – 299 RON
CATEGORIA II – 199 RON
CATEGORIA III – 149 RON
CATEGORIA IV – 49 RON

Acestea sunt disponibile online pe:
bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos;
eventim.ro;
myticket.ro si magazinele Diverta;
blt.ro;
startickets.ro;
salapalatului.ro sau la casa de bilete a Salii Palatului.

DESPRE JOSE FELICIANO
50 de ani de cariera muzicala, 70 de ani de viata!

Unul dintre cei mai proeminenti muzicieni latini ai erei pop, cantaretul/chitaristul/ compozitorul Jose Feliciano s-a nascut pe data de 10 Septembrie 1945, in Lares, Puerto Rico.

Jose Feliciano a fost victima glaucomului congenital, artistul nascandu-se orb. Cinci ani mai tarziu, in 1950, parintii se muta in New Yotk, in zona unde stateau foarte multi spanioli. Aici Feliciano a descoperit acordeaonul si la varsta de doar 9 ani a avut prima sa aparitie live pe teatrul Bronx El Teatro Puerto Rico cantand de data aceasta la chiara. Aveam opt ani cand am tinut in mana prima mea chitara, era de plastic ! Cred ca atunci cand am auzit la radio pentru prima data o chitara m-am indragostit de sunetul ei . In acel timp cantam la acordeon si am lasat acordeonul deoarece vocea mea nu se potrivea cu acel instrument !

Intre timp, Feliciano devine o emblema la Greenwich Village, un lant de cafenele foarte cunoscut si la ora actuala. In 1962, Jose Feliciano renunta la scoala si este cooptat de RCA unde va avea si prima prestatie live si timp de doi ani si-a facut aparitia la festivalul Newport Jazz.

Rapid a inregistrat un single care a fost foarte bine primit : Everybody Do The Click , in 1964 inregistrand si primul sau album. Succesul a fost atat de mare incat in 1968 a fost ales ca sa cante la mondialele de béisbol, unde a interpretat : The Star-Spangled Banner, fiind primul cantaret care a realizat-o intr-o forma stilizata. De atunci a inceput cariera sa de interpret in engleza intr-un stil care oscila intre folk si blues, dar mereu avand o nota personala in interpretare si in acompaniamentul sau de chitara spaniola. A construit de asemnea si o versiune latinizata a succesului formatiei The Doors, Light my fire!

In 1971 a participat la Festivalul de la San Remo, cu piesa Che Sara, compusa de Jimmy Fontana, si care va fi unul dintre cele mai mari succese ale anului, iar in 1975 este ales ca muzician de studio la albumul “Rock n’ Roll” al lui John Lennon, participand cu chitara sa pentru trei piese. In 1973 a urmat rasunatorul succes cu Feliz Navidad, piesa ce a ramas emblema in perioada sarbatorilor de iarna pe toate radiourile din lume, alaturi de Last Christmas (Wham) sau Silent Night (Franz Xaver Gruber).

Jose Feliciano stie sa cante la 17 instrumente, printre care : contrabas, banjo, orga, double six, mandolina, muzicuta, pian, harpa, acordeon si alte instrumente specific sud-americane ca timbales, timbalines, kazoo etc. Un alt element extraordinar este ca Jose Feliciano canta in sase limbi! Impletirea vocii lui cu ritmurile jazz-soul-blues ale chitarei sale si cu influenta latina au dat nastere la un fenomen indiscutabil, castigand nenumarate distinctii si reusind sa vanda milioane de discuri.

Cand a fost intrebat de ce inregistreaza in special bolerouri, Feliciano a raspuns : pentru ca atunci cand am plecat de acasa la 18 ani, parintii mei au crezut ca imi voi uita originile si destul de mult timp am incercat sa patrund pe piata nord-americana. Si ca sa le demonstrez ca au gandit gresit, am fost la festivalul Mar del Plata in Argentina si aici am inceput sa cant bolerouri cum sunt : ‘Piel Canela’, ‘Tú me acostumbraste’, ‘El reloj’, ‘La barca’ si altele pe care le stiam din copilarie . Le-am inregistrat orchestrate intr-o maniera moderna si asa a inceput totul!

Dupa o retragere de scurta durata 1978 – 1981, Feliciano s-a intors, dar acum cantand pentru Motown, devenind primul artist latino-american care a semnat pentru o casa de discuri care producea in principal muzica soul.

Asa ca in 1981 lanseaza discul sau Homónimo Jose Feliciano produs de Berry Gordy Jr. (director a lui Motown), album influentat complet de muzica soul si funk iar in 1982 lanseaza tot pentru Motown un disc in spaniola intitulat Escenas de Amor , disc ce va fi nominalizat ca Cel Mai Bun Album Pop al Anului . La acest album a colaborat cu marele sau prieten Carlos Santana, caruia i-a facut versurile la melodia Samba Pa’ Ti, melodie pe care Feliciano o va interpreta in 1983.

Feliciano lanseaza la sfarsitul lui 1990 albumul , “Niña”, in care ii dedica fetitei sale abia nascute, o melodie . Acest album contine unul dintre cele mai mari succese ale sale Porqué te tengo que olvidar?

In 1992 lanseaza albumul “Calle Latina (Latin Street) ’92 ” care contine ritmuri ca salsa, vallenato. De atunci mai lanseaza inca 15 albume cu un mare succes la public.

Cincizeci de ani de cariera muzicala intensa au fost ceea ce cantaretul portorican Jose Feliciano a aratat publicului in turneele sale desfasurate pe intreg mapamondul, dand un nou impuls muzicii latine si, in special, boleroului, in anii ‘90 cand acest stil nu mai era la moda.

2 COMMENTS

Comments are closed.

Actualitate

HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST

Sambata dupa pranz, undeva pe la orele 16.30, am avut sansa sa particip la unul dintre cele 4 concerte...

Tenorul ŞTEFAN von KORCH cântă din nou CARMINA BURANA în România, la Palatul Culturii din Bistriţa-Năsăud pe 17 noiembrie

Melomanii din Bistriţa au ocazia să îl asculte pe tenorul Ştefan von Korch, recunoscut pentru interpretarea din Carmina Burana în...

“Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă,” care va fi gazduita pe 18 noiembrie la Teatrul national – Sala Pictura.

Spectacolul “Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă” – o savuroasă comedie cu mare succes la public, va avea pe 18 noiembrie...

JAZZ SYNDICATE FESTIVAL îl aduce pe AVISHAI COHEN la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot pe 15 noiembrie

Pentru pasionati de jazz, showul sfârşitului de an va avea loc la Palatul Bragadiru: AVISHAI COHEN, una dintre cele...

Concert MEŞTERII ROCK pe 14 noiembrie la The Pub Universităţii

Pe 14 noiembrie 2024 în ambianţa elegantului club de la Universitate vor avea loc două eveniment ce au în...

REGULI DE ACCEST ŞI CONDUITĂ “HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST”. OASPETE SPECIAL ESTE VIOLONISTA RUSANDA PANFILI

Artista scenograf şi regizor de film, Mariana Pachis, va modela in nisip cadre impresinante din celebrele pelicule! Producțiile Sand...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro