Aflat la III-a editie, Festivalul “Bucurestii lui Caragiale”, este un eveniment care va avea loc în perioada 28 iunie – 14 septembrie, in capitala, si va include spectacole de teatru de comedie, clasic si modern, musical, precum si muzica de diverse genuri.
Primaria Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, organizeaza, vara aceasta cea de-a III-a editie a Festivalului “Bucurestii lui Caragiale”, o manifestare multiculturala dedicata sarbatoririi a 555 de ani de atestare documentara a Capitalei, informeaza municipalitatea, într-un comunicat remis, vineri, agentiei de presa MEDIAFAX.
Festivalul a debutat sambata, 28.06.2014, la ora 18.00, cu doua parade. Primul spectacol a fost tinut de angajatii Circului de Stat Globus, care au pornit din piata Natiunile Unite, catre Centrul Istoric. Acestia au fost completati de spectacolul actorilor de la Teatrului Masca, care auplecat de pe Strada Franceza.
Punctul de întalnire al celor doua parade a fost la intersectia strazilor Stavropoleos cu Postei, în spatele Muzeului National de Istorie a României (MNIR).
Respectand traditia, organizatorii au amplasat o scena in Centru Istoric, pe strada Franceza numarul 10 si la restaurantul La Conu’ Iancu de Hala Traian unde se tin spectacole din teatrul de comedie, clasic si modern, teatru de revista, stand-up comedy, musical-uri, dar si alte varietati muzicale apartinand tuturor genurilor.
Din cate am putut afla de pe site-ul organizatorilor, acest eveniment are spectacole formate din 32 de titluri si 139 de reprezentatii, tinute de actori, cantareti, si alte genuri de artisti si scenografi, care au oferit o portie consistenta de divertisment pentru publicul Bucurestean, in ultimii 2 ani.
Printre acestia, se afla actorii Maia Morgensten, Anca Sigartau, Mihai Malaimare, Radu Gheorghe, Marius Florea Vizante, si multi altii. In afara de actori, trebuie sa mentionam si acrobatii, dresorii, echilibristii si iluzionistii angajati la Circul de Stat sau liber-profesionisti, care participa la evenimentul dedicat sarbatoririi a 555 de ani de la atestarea documentara a Bucurestilor in 1459.
Organizatorii, doresc, prin intermediul acestui eveniment sa promoveze teatrul de strada, spectacolele de seara, si brand-ul turistic al capitale, dar totul trebuie sa inceapa cu noi, bucurestenii.
“Teatrele implicate în Festival sunt subordonate Primariei Municipiului Bucuresti. Vara, stagiunea se închide în jurul datei de 15 iunie si se redeschide la 1 octombrie. Magaziile sunt pline de decoruri, recuzita, reflectoare, boxe, amplificatoare de sunet si tot ce reprezinta sceno-tehnica din spatele cortinei.
Cineva a avut ideea ca aceste materiale sa nu stea nefolosite peste vara, ci sa fie folosite si manipulate în fata si spre deliciul acestui public captiv, aflat pe strazile Bucurestiului în fierbintile nopti de vara.”
Acest efort cultural poate sa distreze publicul din Bucuresti, dar, in acelasi timp, ii poate ajuta si pe tinerii actori, care vor sa joace pe scena, sa fie aplaudati, apreciati si, mai tarziu, remarcati de alte institutii culturale, teatre, case de productie cinematografica, televiziuni, posturi de radio, impresari, manageri etc.
Iata, acest Festival este un eveniment care poate aduce castig tuturor celor aruncati in spectacolul vietii si in societatea plina de clisee, defecte, ironii, paradoxuri si drame, neschimbata, din vremurile lui Caragiale si pana in prezent.
Printre spectacolele care vor încânta publicul se numara “Mic si-al dracu'” (Teatrul Evreiesc de Stat), “Functionarii” (Teatrul Metropolis), “Matrimoniale” (Teatrul Nottara), “Gardienii se întorc” (Teatrul Masca) si “Somnoroasa aventura” (Teatrul Mic).
Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi pe site-ul evenimentului: www.festivalcaragiale.ro