Hitman: Agent 47 (2015)

hitman_uk_poster_large

Dupa succesul relativ inregistrat in 2007 cu primul film “Hitman”, bazat pe seria de jocuri pe calculator cu acelasi nume, devenite foarte populare in cultura urbana a noilor generatii, ecranizarea din 2015 l-a inlocuit pe actorul Timothy Olyphant in rolul principal.

Timothy Olyphant, colega sa de platou, actrita ucrainianca Olga Kurylenko si actorul Dougray Scott nu mai au nici o implicare in ecranizarea din acest an.

Daca acum opt ani, pentru prima ecranizare, Compania Twentieth Century Fox a reusit sa aduca pe marile ecrane povestea asasinului cu cod bare pe ceafa intr-un film regizat de francezul Xavier Gens, anul acesta totul este schimbat.

Fox International Productions a decis sa faca o reecranizare regizata de Aleksander Bach, un regizor incepator, care nu a lucrat la nici un proiect anterior cunoscut sau necunoscut. Rolul asasinului va fi interpretat de Rupert Friend, un actor mai putin cunoscut.

Acesta a jucat, in serialul de televiziune “Homeland” (2011), si productiile de lungmetraj “The Young Victoria” (2009), “The Boy in the Striped Pajamas” (2008) si “Pride & Prejudice” (2005).

Alaturi de acesta, in productia programata pentru lansare pe 28 august in Statele Unite, ii vom vedea pe actorii Zachary Quinto (Star Trek Into Darkness, Margin Call, Heroes), Hannah Ware (Betrayal, Boss), Thomas Kretschmann (Dracula, Avengers: Age of Ultron), Dan Bakkedahl (The Heat, Observe and Report) si veteranul Ciarán Hinds (There Will Be Blood, Munich, Road to Perdition ), poate singurul actor bun implicat in acest proiect.

Hitman: Agent 47” (2015) este un film de actiune despre un om creat cu ajutorul ingineriei genetice sa devina un asasinul perfect, o masina de ucis, fara nume, identificat doar cu ajutorul ultimelor doua cifre din seria tatuata pe ceafa.

Acest om este rezultatul a zeci de ani de cercetare genetica si cel mai bun asasin din cei 46, cati au existat inaintea sa. Acesta este inzestrat cu putere mai mare decat oamenii obisnuiti, rezistenta mai mare, si inteligenta superioara.

Intr-un viitor apropiat, noua tinta a agentului 47 este o mega-corporatie hotarata sa afle toate secretele si cercetarile stiintifice care au permis oamenilor de stiinta sa il creeze pentru a duce totul mai departe si a crea o armata de asasini mai evoluati decat el.

Desi agentul 47 lucreaza intotdeauna singur, de aceasta data face o exceptie si o ia alaturi de el pe tanara Katia van Dees (Hannah Ware), singura persoana care detine secretul cautat de cele doua tabere.

Implicat intr-un razboi urban cu un grup de oameni ce detin resurse nelimitate, agentul 47 risca totul pentru a opri cel mai mare inamic de pana acum. In acelasi timp el poate opri sau distruge atrocitatile stiintifice cautate de corporatie, nu inainte de a afla cele mai ascunse secrete despre trecutul sau.

-family-reunion-mr

In fapt, filmul din 2015 poate fi inspirat din povestea jocului pe calculator “Hitman: Codename 47”. Acest joc din categoria third person shooter, creat de IO Interactive si publicat de Eidos Interactive a fost primul joc video din seria “Hitman”, lansat pe 19 noiembrie 2000, 1 decembrie 2000 si 23 februarie 2001.

Poveste acestei prime parti este foarte interesanta si dezvaluie multe elemente care au stat la baza jocurilor dezvoltate in ultimii 15 ani.

Agentul 47 este un asasin profesionist inbunatatit cu ajutorul cercetarilor secrete desfasurate in augmentarea genetica. Creatia acestei fiinte a fost finantata de cinci personaje din lumea criminala care au donat si propriul ADN din care sa se extraga elemente necesare. In afara de cei “cinci tati” care au servit in Legiune Straina, al saselea este Anghel Comanescu un personaj din Romania.

In anii ’50, cinci oameni de nationalitati diferite si-au inceput turul militar in aceeasi unitate a Legiunii Straine Franceze. Acestia se numeau: Ort-Meyer, Lee Hong, Pablo Ochoa, Franz Fuchs si Arkadij Jegorov.

Dupa ce si-au terminat operatiunile in Legiunea Straina, cercetatorul german Ort-Meyer a pus bazele unui spital de psihiatrie in Romania ca acoperire pentru experimentele genetice pe care le desfasura in secret. Ceilalti patru camarazi au devenit teroristi, traficanti, criminali etc.

Pentru a primi fondurile necesare cercetarilor sale genetice, Ort-Meyer a decis sa le ofere fostilor sai camarazi organe de transplat recoltate de clone crescute in azil. De a aceea prietenii sai criminali aratau mai tineri si au trait mai mult decat persoanele normale.

Planul lui Ort-Meyer era sa creeze asasinul perfect. Un om care sa fie atat de puternic pe cat ii permitea conditia umana si capabil sa urmeze ordinele primite cu devotament, loialitate si credinta oarba. La inceput, Ort-Meyer a incercat sa isi publice teoriile, dar colegii de breasla, cercetatori genetici si medici au considerat ca teoriile sale sunt radicale si absurde.

Asasinul cu numarul 47 a vazut lumina zilei pe 5 septembrie 1964, in Romania, din mama surogat Teodora Blaga, care l-a nascut in azilul personajului Ort-Meyer. Inca de la nastere i s-a atribuit numarul 640509-040147 tatuat pe ceafa.

64-05-09 este data sa de nastere, “04” este numarul seriei de clone IV, “01” este clasa de clone din care face parte, si 47 este ordinea in care a fost clonat si numele atribuit. Peste multi ani i-a fost imprimat si un cod UPC (Universal Product Code), in fapt, un cod de bare care se gaseste pe orice produs din timpurile moderne.

Pentru Ort-Meyer, 47 a fost primul succes genetic inregistrat in cariera sa de cercetator nebun. De aceea, Meyer i-a accordat mai multa atentie si l-a crescut aproape ca pe un copil normal, chiar daca au existat alte specimene pe langa acesta.

Copilaria asasinului a fost una linistita, cu interactiuni minime, si cateva manifestari umane care l-au surprins pe doctor. Mai tarziu, inante si dupa majorat 47 devine violent cu personalul azilului, reuseste o evadare, dar se intoarce in azil unde va trai pana in anii ’90.

In tot acest timp, 47 este tranformat intr-un asasin cu sange rece. Fara sentimente de remuscare sau vinovatie, acesta este materialul perfect pentru antrenamente de lupta corp la corp, cu arme albe si arme de foc.

In 2000 Ort-Meyer reuseste sa il introduca pe 47 unei organizatii clandestine care subcontracta asasini pentru operatiuni in toata lumea. Meyer l-a introdus pe 47 in organizatie si a cerut ca asasinul sa fie folosit de fiecare data cand vrea sa omoare pe cineva.

Prin intermediul organizatiei, Meyer il trimite pe 47 sa ii asasineze pe fostii sai prieteni din Legiunea Straina, ce patru oameni care au donat material genetic si finantare pentru cercetarile sale genetice.

Mai tarziu agentul 47 afla toate aceste secrete despre originile sale si il ucide pe Ort-Meyer. Restul povestii si alte detalii le puteti afla din jocurile “Hitman” lansate in ultimii ani.

hitman-agent-47-rupert-friend-hannah-ware

Toate evenimentele prezentate mai sus pot fi o sursa de inspiratie pentru filmul ce urmeaza sa fie lansat pe 28 august in Statele Unite ale Americii. Dar nu se stie inca cat de mult se va respecta povestea personajului principal din joc.

Pe 5 februarie 2013, presa a informat ca 20 Century Fox lucreaza la un remake intitulat “Agent 47”, pentru a repara pagubele filmului din 2007, care nu a fost primit atat de bine de fanii jocului pe calculator. Au fost multe nemultumiri legate de discrepantele aparute intre povestea jocului si film, cronologie si personaje.

Producatorii au adus un scriitor cu artilerie grea: Skip Wood, omul care a lucrat la scenariile unor filme ca “Swordfish“ (2001), “X-Men Origins: Wolverine” (2009), “The A-Team“ (2010) si “A Good Day to Die Hard” (2013).

Regia va fi asigurata de Aleksander Bach, care isi face debutul in cinematografia profesionista cu acest film. Inainte de a se apuca de regizat filme de lungmetraj, Bach a regizat reclame TV.

Pe 5 februarie 2013, producatorii au cautat sa il aduca in proiect pe actorul seriei “Fast & Furious” Paul Walker, in rolul agentului 47. Pe 30 noiembrie acesta si-a pierdut viata intr-un accident de masina. In ianuarie 2014 Rupert Friend a semnat hartiile pentru rolul principal si la scurt timp, Zachary Quinto (John Smith), a fost angajat pentru a interpreta un rol secundar.

In februrie 2014 celor doi actori i s-a alaturat actrita Hannah Ware (Katia van Dees), pentru rolul principal feminin. In martie acelasi an, au fost chemati la negocieri actorii Thomas Kretschmann (Le Clerq), Dan Bakkedahl si Ciarán Hinds, in rolul unui om de stiinta.

Detaliile despre rolul interpretat de Ciarán Hinds sunt tinute la secret, dar se stie cu siguranta ca acesta va interpreta un om de stiinta implicat in experimentele de inginerie genetica care au dus la crearea clonelor asasini.

Personajul lui Hinds este un pivolt al celui de-al doilea film “Hitman“, si cu siguranta vom afla multe secrete de la acesta cand il vom vedea in cinematografele din Romania.

Initial, filmarile urmau sa inceapa in vara lui 2013 in capitala Germaniei, Berlin si in Singapore. Totul a fost amanat pana in luna martie, dar filmarile principale au inceput mult mai tarziu, in februarie 2014 la Berlin.

Recent a fost lansat si trailer-ul filmului “Hitman: Agent 47” si la prima vedere nu este nimic promitator la acest film. Skip Wood scenaristul adus de Fox International Productions sa scrie povestea filmului este un efort de apreciat, dar povestea nu este de ajuns daca nu exista si alte elemente care sa asigure succesul productiei.

Nu cred ca regizorul debutant Aleksander Bach, care a lucrat inainte la reclame TV, si actorii mai putin cunoscuti, distribuiti in rolurile principale si secundare sunt de ajuns pentru a face un film bun. In cel mai bun caz, filmul din 2015 va fi o produs mediocru.

Trailer-ul arata o lume futurista cu locatii de filmare in zona urbana, in cladiri de sticla si otel, unde asasinul cu numele 47, impusca si omoara o armata de mascati ca un personaj absurd din seria “Matrix”.

Mai jos, trailer-ul filmului “Hitman: Agent 47” (2015):

[ot-video][/ot-video]

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro