“Adevarata Hiromi adora pianul. Pianul este cel mai bun prieten al meu, este ocupatia mea profesionala, este si hobby, mai ales.. Ma ajuta in acelasi timp sa ma conectez emotional cu oameni, prieteni, familie si toti zambesc in jurul meu”, a declarat artista japoneza pentru German Quality Entertainment.
Hiromi si Edmar Castaneda au vorbit cu putin timp in urma despre speciala colaborare pe care o au si care, iata, a dat nastere unui album “Live in Montreal”.
O experienta muzicala intensa si extrem de surprinzatoare pentru toti cei care se vor gasi la Ateneul Roman pe data de 21 octombrie, incepand cu ora 20.00!
Iata marturisirile:
“Cand am vazut-o pe Hiromi pentru prima oara, la Montreal, a fost absolut fantastic. Energia pe care o debordeaza in momentul in care canta la pian, un stil atat de diferit fata de alti cunoscatori ai pianului, este pur si simplu… wow! Am fost cu adevarat emotionat si impresionat de felul cum aborda acest instrument.
Cred ca este inceputul relatiei dintre pian si harpa sau dintre Japonia si Columbia (rade!). Clar e doar inceputul. Va fi atat de multa muzica, atata pasiune pentru viata”, a declarat Edmar Castaneda.
“Cand l-am vazut pe Edmar, in Montreal, am stiut din prima clipa ca impartasim acelasi limbaj muzical. Am stiu ca ne vom conecta imediat la universul muzical. Iar cand am inceput sa cantam impreuna a fost… magnific, magic iar chimia dintre noi a fost minunata. Aceasta relatie muzicala va creste, va evolua.
Fiecare concert este ca un nou inceput, este altceva. Este diferit, exact ca in viata. Ma bucur de orice moment! De fiecare data cand suntem pe scena vedem lumea extaziata, surprinsa. N-au auzit niciodata o harpa sunand in acest fel sau n-au auzit niciodata o combinatie atat de interesanta intre pian si harpa. Este o experienta noua pentru toti, inclusiv pentru noi doi”, a conchis Hiromi.
Va reamintim ca biletele la pretul de 150 lei sunt sold-out!
Bilete se mai gasesc la Categoria I, 250 lei, si VIP, 450 lei!
Compozitoarea si pianista japoneza – Hiromi, 38 de ani – cunoscuta pentru talentul exploziv si feeling-ul absolut uimitor prin care imbina felurite sonoritati in piesele sale (jazz, rock progresiv, sonoritati fusion, muzica clasica), cea care la 17 ani incepea colaborarea cu muzicianul Chick Corea, va interpreta live muzici alese alaturi de un alt mare talent, impresionantul harpist de muzica jazz, latin-jazz, columbianul Edmar Castaneda, 39 de ani.
Muzica ei amestecata cu sarmul si spiritul absolut coplesitor te transporta pe culmi sonore inimaginabile, este de parere renumitul pianist Ahmad Jamal.
Doi artisti desavarsiti, doua personalitati puternice si exuberante, debordand de energie creativa si culoare muzicala, intr-un singur si minunat concert desfasurat la Ateneul Roman!
Portile se vor deschide de la ora 19.00!
Cum s-a nascut aceasta colaborare?
In 2016. La Festivalul International de Jazz de la Montreal. El, Edmar Castaneda, canta in deschiderea concertului ei, Hiromi. Instant a ramas vrajita de incredibilul harpist. Ascultandu-i vasta muzicalitate, Hiromi deja isi imagina o colaborare cu Edmar. Dupa ce au cantat impreuna in clubul de jazz Blue Note din New York, cei doi muzicieni au dezvoltat o intensa conexiune artistica si… un duo electrizant avea sa se nasca!
Rugam spectatorii sa retina ca este interzis accesul cu camere foto profesionale, cu exceptia FOTOGRAFILOR ACREDITATI.
De asemenea, filmatul, fotografiatul, inclusiv cu telefoane mobile, sunt INTERZISE pe toata durata concertului!
Pretul biletelor este urmatorul:
- Categoria VIP – 450 lei
- Categoria I – 250 lei
Biletele se gasesc pe:
- eventim.ro;
- iabilet.ro, bilet.ro, startickets.ro, bilete.ro, blt.ro, myticket.ro;
Despre Hiromi
“Nu vreau sa etichetez in vreun fel muzica pe care o fac. Este doar o confluenta a tuturor melodiilor ascultate si tot ceea ce am invatat de-alungul timpului. Are cate-un pic din muzica clasica, putin din rock, jazz, dar tot nu doresc sa-i spun in vreun fel”– HIROMI!
Nascuta in Japonia la Shizuoka, in 1979, pe data de 26 martie, Hiromi incepe sa cante la pian de la de 6 ani, varsta la care a avut si prima reprezentatie in fata publicului. Noriko Hikida, prima sa profesoara, a incurajat-o sa abordeze atat partea tehnica a muzicii, cat mai ales latura intuitiva. “Energia ei a fost intotodeauna debordanta, cu toate acestea era si foarte emotionala”, o descrie Hiromi.
“Cand dorea sa interpretez o partitura intr-o nota mai dinamica Noriko Hikida spunea “canta rosu”. Hikida a fost cea care “a expus-o” pentru prima data sonoritatilor jazz si a prezentat-o unor mari pianisti ca Erroll Garner si Oscar Peterson. Timp de un an a fost studenta la Yamaha School of Music din Japonia iar la varsta de 6 ani Hiromi deja incepea sa compuna.
La 14 ani canta in fosta Cehoslovacie cu Orchestra Nationala din Praga, trei ani mai tarziu regasindu-se pe aceeasi scena cu Chick Corea, improvizand alaturi de celebrul artist in ovatiile publicului japonez.
Hiromi s-a mutat in SUA in 1999 si s-a inscris la Berklee College of Music din Boston, unde si-a slefuit sensibilitatea artistica. “Chiar nu am bariere in muzica. Pot asculta de la metal la muzica clasica sau orice altceva”.
Printre mentorii ei din timpul Berklee a fost veteranul Richard Evans, care a invatat-o despre orchestratie si aranjament muzical. A fost cel care i-a inmanat un demo legendarului pianist Ahmad Jamal. “Nu mi-a venit sa cred ca a fost impresionat! Este o fiinta absolut minunata”, il descrie Hiromi.
Evans a co-produs primul album “Another Mind” cu Jamal, care a dezvoltat un interes personal in cariera artistica a pianistei japoneze. “Muzica ei combinata cu sarmul si spiritul absolut coplesitor te transporta pe culmi muzicale inimaginabile, este de parere acesta. Albumul “Another Mind” vandut in peste 100.000 de exemplare a fost premiat cu Jazz Album of the Year in Japonia.
Dragostea pentru improvizatie, efervescenta sa creativa si talentul impresionant au facut din Hiromi un artist extrem de valoros si au impus-o printre primii pianisti/compozitori de jazz contemporani.
Printre influentele muzicale ale pianistei HIROMI se gasesc cei de la Dream Theater, King Crimson si, evident, Ahmad Jamal, Bach, Franz Liszt si Oscar Peterson.
Spark este cel mai recent capitol din viata sa muzicala in continua evolutie. „Sunt insetata de cunoastere“, a declarat pentru revista DownBeat „asa ca voi pastra mereu urechile mari, complet deschise, gata de a invata in fiecare minut”.
DISCOGRAFIE:
“HIROMI”
- Another Mind (2003)
- Brain (2004)
- Spiral (2005)
- Place to Be (2009)
“HIROMI’s Sonicbloom”
- Time Control (2007)
- Beyond Standard (2008)
HIROMI si “The Trio Project”
- Voice (2011)
- Move (2012)
- Alive (2014)
- Spark (2016)
DVD-uri:
- Hiromi Live in Concert (2009, inregistrat in 2005)
- Hiromi’s Sonicbloom Live in Concert (2007)
- Solo Live at Blue Note New York (2011)
- Hiromi: Live in Marciac (2012)