Grădina Floreasca prezintă Seara de film 02 / The Royal Tenenbaums, pe 21 iulie 2015, ora 21:30 la Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade nr.16).
Dacă v-au plăcut filme precum “Grand Hotel Budapest” și “Moonrise Kingdom” cu siguranță vă va încânta cea de-a doua seară de film organizată de Grădina Floreasca. Stilul inteligent și rafinat al regizorului Wes Anderson va contura povestea tragi-comică a familiei Tenenbaum cu un tip de umor aparte.
Acesta vine cumva ca o parodie a filmului clasic de familie în care totul este mereu perfect și se termină cu bine.
Seara de film este un nou concept creat de Grădina Floreasca pentru cinefilii cu dor de aer proaspăt, care au ocazia să vizioneze la iarbă verde un film bun în compania pretenilor.
Cu filme cult, cool sau culturale, premiate la festivaluri de film din străinătate sau din România, Grădina Floreasca propune prin aceste seri de film o alternativă plină de verdeață la clasica ieșire la film, adăugând la mix atmosfera serenă de pe marginea piscinei, un pahar de vin bun, o apetisantă cină sau un desert plin de șarm.
Grădina Floreasca a fost deschisă în 2014 pe spațiul cu tradiție al Patinoarului Floreasca, oferind o oază de relaxare în tumultul orașului, departe de griji și de aglomerație. Cu grădină, terasă, restaurant și piscină, Grădina Floreasca este localizată pe strada Mircea Eliade nr. 16, la umbra copacilor din inima parcului cu același nume.
“The Royal Tenenbaums” de Wes Anderson
Premii:
Premiile Oscar 2002
Nominalizat lacategoria
Cel mai bun scenariu original
Owen Wilson și Wes Anderson
Premiile Globul de Aur 2002
Categoria
Globul de Aur pentru cel mai bun actor (comedie/muzical) – Gene Hackman
Premiile Berlin 2002
Nominalizat la categoria
Ursul de Aur – Wes Anderson
SINOPSIS
Royal Tenenbaum și soția lui au avut trei copii și apoi s-au despărțit. Chas a început să cumpere bunuri imobiliare încă din primii ani ai adolescenței, părând să fie înzestrat de la natură cu un talent deosebit în finanțe internaționale.
Margot era scriitoare, primind încă din clasa a IX-a o donație Braverman în valoare de 50.000 de dolari. Richie era jucător de tenis la juniori și câștigase Campionatele Naționale trei ani la rând.
De fapt amintirea strălucirii tinerilor Tenenbaum a fost ștearsă de două decenii de trădări, eșecuri și dezastre. Mare parte a vinei se consideră că o purta tatăl lor. “O familie geniala” relatează povestea reunirii neașteptate, într-o iarna a familiei.
Pentru cei curiosi, am atasat mai jos trailer-ul filmului “The Royal Tenenbaums“
https://www.youtube.com/watch?v=HaMfV72q40U