La un an de la incheierea turneului „FolkCore DeTour” aniversam lansarea dvd-ului filmat atunci la Arenele Romane, in Clubul Quantic din Bucuresti, un club care se pare ca va deveni preferatul bucurestenilor atunci cand este vorba de concerte live.
Corbu, An-Theos si E-an-na au fost invitati sa cante in deschiderea marelui eveniment. Din pacate am ajuns in club exact cand Corbu isi incheia cantarea si sincer imi pare rau ca nu l-am vazut.
An Theos ,epic-folk metal, piese in romana inspirate din folclor si doua voci cea calda a partii feminine a duo-ului, Loredana si Florin cel care isi etaleaza barotinala voce, agresiva in mod placut. O trupa care ne reprezinta cu mare success atat in tara cat si pe plan international, o trupa bine inchegata, oameni puternici si pasionati.
Au facut show mare si acum, chiar daca scena a fost prea mica pentru cati sunt ei. Asta nu i-a ajutat prea mult in miscarea scenica dar a fost bine si cam scurt recitalul.
E-AN-NA, sora mai mica a bucurestenilor de la AN THEOS, cum imi place mie sa le zic, au fost in mare forma si s-au exprimat cu forta sambata seara in Quantic. Lumea muzici lor este fantastica, pozitiva si incantatoare.
Contrar carcotasilor care spun despre ei ca sunt doar o alta trupa de folk-metal, oamenii chiar au ceva de spus pe scena rock romaneasca. Si cum acest gen prinde la public, oamenii aflati in fata scenei s-au agitat frenetic, au dat sincron din pleata si au facut hore. Influnetele muzicale sunt clare , instrumentele se aud bine, lumea rezoneaza cu ceea ce transmit.
Pe oamenii astia din Maramu’ trebuie sa ii vezi macar o data in an, ca sa iti mearga bine si daca nu te incarci cu destula energie, mai mergi sa ii vezi o data, si inca o data pana simti ca dai pe dinafara. Dupa ce te-ai zbuciumat pe ritmurile lor, daca nu ia niste apa sau o bere rece, racoreste-te si du-te si viseaza pana la urmatorul concert.
Folclor si folk la electro, dubstep, alternative, reggae, metal si in plus acum Ansamblul Folcloric National Transilvania, acompaniat de cele doua soliste din Hybrid Symphony: Alexa și Miru.
Chiar daca i-am mai vazut o data la Arene in aceeasi formatie, cu acelas show nu ma satur niciodata de ei.
Acesti oameni fac show de fiecare data si dulcele grai maramuresan combinat cu versuri in engleza si temele sociale si politice ale pieselor ii fac unici. Hardcore moroșan cu care ne putem mandri si bineinteles rock si metal. Stil si energie molipsitoare care a cucerit rapid publicul prezent. Eu una am fost fascinata intotdeauna de ei, de entuziasmul si placerea cu care canta si se distreaza acolo pe scena, energie ce se transmite foarte repede si publicului. Imi pare bine ca i-am vazut din nou desi pe o scena destul de mica pentru ei.
Scena este locul lor de joaca, locul in care se desfasoara in voie si de unde prin miscare scenica si cant incearca sa ne transmita cate ceva din parerile si dorintele lor, ne impartasesc vise, sperante si nemultumiri.
Ansamblul Transilvania nu au umplut numai scena, nu au fost doar backing instrumental pentru Dirty Shirt, ei au avut partile lor muzicale bine definte, au intregit piesele morosenilor, au dat un plus de muzicalitate si traditionalism. Si astfel concertul a inceput cu Rapsodia Romana cantata numai de Ansamblul Transilvania si a continuat cu Ciocarlia, prima piesa de pe albumul Dirtylicious.
Piesele lor au un caracter clar de manifest si au cantat in principal de pe ultimile doua albume: „Freak Show” si ‘’ “Dirtylicious’’ iar Saraca Inima Me a fost dedicata preietenilor pieriti in tragedia de la Colectiv.
Bis, da..am avut 3 in 1 ..trei piese noi cu titluri provizorii care au fost cumva cantate legat dar s-au auzit si inteles minunat.
Totul a fost foarte bine. Trupe bune, muzici si mai bune, sunet aproape bun, bautura cu preturi bune si fara cozi, ca asa este in Quantic..mancare si bautura buna si servire impecabila de oameni mereu cu zabetul pe buze. Daca mai ai si o companie placuta, prieteni buni alaturi , totul este perfect.