Red Bull Music Academy Night este un pretext să descoperiţi artişti noi, dar şi să vedeţi nume deja consacrate. Pentru această toamnă i-am ales pe Vessel, din Marea Britanie, pe Adda Kaleh, Şerb şi Khidja, pentru o seară auditiv suavă şi plină de elemente minimaliste, asezonată vizual de Dreamrec.
Atmosfera din Club Control va fi destul de întunecată pentru că nu e vorba de muzică destinată exclusiv dansului, ci şi de nuanţe cerebrale.
Vessel
Vessel practică o muzică electronică plină de sentimente contradictorii, mai ales prin prezenţa violoncelului samplat si a câtorva elemente vocale care cu siguranţă te vor bântui.
Sonorităţile sunt adânci, ritmul este apăsat dar mai mult lipseşte sau e prezent, lent, ca bătaie a inimii fiecărei piese. Vessel, chiar dacă e jucăuş, rămâne mereu în zonaîntunecată şi gravă. El a fost, recent, invitatul RedBull Music Academy la Paris.
Adda Kaleh
Aflate la granița dintre synth-pop, dream-pop şi electronica de improvizație pură, piesele semnate de Adda Kaleh propun un univers oniric atmosferic, neîncărcat sau baroc, cu o tentă pregnant feminină.
Vocea se îmbină perfect cu sintetizatoarele de care nu se face exces, iar percuțiile exotice, de exemplu pe “PSYOP”, completează perfect peisajul. Alte piese sunt mai jucăușe, cum ar fi “Milagros”, în care nuanțele vocale amintesc uneori de muzica industrială, formații ca Laibach aflându-se printre preferințele artistei.
Adda Kaleh a reprezentat România laRedBull Music Academy la New York.
Khidja
Celebri pe scena bucureşteană pentru prezenţa constantă la petreceri, Rusu şi Flore se joacă armonios cu diferite sintetizatoare şi beat-uri care uneori amintesc de funk, alteori de house sau tech-house. Khidja au la activ 7 EP-uri şi două albume alături de Norzeatic. O muzică perfectă pentru dansat, cu multe nuanţe melancolice dar jucăuşe.
Şerb
Muzica lui Şerb este minimalistă dar suficient de impregnată cu ritm ca să devină dansabilă. Piesele au influenţe de dub techno, din care Şerb împrumută delay-urile şi un sentiment de făşâit analogic, similar casetelor audio, dar şi din idm, pe alocuri, sau trap. O muzică plină de melancolii urbane, care trebuie experimentată live.
Dreamrec
Studioul Dreamrec împlineşte anul acesta 13 ani de existenţă, ceea ce înseamnă că în toţi aceşti ani e imposibil să nu fi nimerit la vreo petrecere unde să pună visuals Dreamrec. Artistul video a performat de-a lungul timpului în majoritatea spaţiilor de petrecere sau concerte din Bucureşti, fiind axat nu pe vizualizări clasice ci pe maparea spaţiului, cu precizie geometrică.