Cel mai nou Pavilion de artă în inima Europei de Est

Heghedus, Hercule
Heghedus, Hercule

UPDATE:

In Noaptea Alba a Galeriilor programul Art Safari este până la ora 2:00 şi vă aşteapta cu un eveniment special powered by DJ Electric Brother!
Surpriza de Noaptea Alba a Galeriilor in Spatiul de Conferinte IMA la Art Safari: DJ Electric Brother.

Electric Brother este probabil unul dintre cei mai apreciați artiști autohtoni. Discurile lansate cu Aievea, cu NSK, colaborările cu Vlaicu Golcea, cu Norzeatic & Khidja, Junkyard, The Amsterdams, Kumm și multi alții, coloana sonoră a filmelor lui Radu Muntean, sau dj set-urile absolut neașteptate i-au adus un loc important în muzica românească. Influențele sale muzicale variază de la muzica tradițională la dub, de la jazz-rock-ul anilor ’70 la muzica clasică contemporană. Cel mai recent album solo numit „Pe Pământ” reprezintă o călătorie sonoră pe pământ prin care încearcă să lege culturi, generații, povești și personaje, cu aceeași forță cu care și-a lărgit propriile orizonturi.
Vineri, 23 mai, 22:00-01:30

Mai puțin de 2 săptămâni până la Art Safari, Pavilionul de Artă București, cel mai important eveniment dedicat artelor plastice, ce va avea loc în perioada 22-25 mai, în piața George Enescu (Piața Palatului Regal)!

Peste 100 de muzee și galerii de artă din România, Germania, Italia și Austria, 350 de artiști români și străini, șase secțiuni de prezentare, un spațiu cu tradiție culturală puternică și nenumărate experiențe unice trăite de fiecare vizitator. Astfel se anunță cel dintâi pavilion profesional şi public de artă din România, a cărui miză este să aducă Bucureștiul artelor vizuale în rândul marilor metropole occidentale.

Victor Brauner, Poetul Geo Bogza arata capului sau peisaj cu sonde
Victor Brauner, Poetul Geo Bogza arata capului sau peisaj cu sonde

Prima ediţie a Pavilionului de Artă ART SAFARI Bucureşti, care va avea loc în perioada 22 – 25 mai,prezintă publicului piața de artă dintr-o perspectivă nemaîntâlnită pentru un stat est-european fost comunist: ca un nucleu de dezvoltare socială, educațională și economică. Sub alura de eveniment cultural inițiator al unei mișcări culturale românești active, ART SAFARI propune un program accesibil tuturor celor care îndrăznesc să includă arta în propriul stil de viață.

Camil Ressu, Aise

Una dintre cele mai așteptate secțiuni de publicul larg este cea de Muzee și instituții culturale, care o să-i încânte pe vizitatori cu opere ale Marilor Maeștri. Dintre aceștia îi enumerăm pe Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, dar și Tonitza, Pallady, Petrașcu, Ressu etc. Vor fi prezente și două selecții muzeale cu opere ale avangardei românești internaționale – Victor Brauner, Marcel Iancu, Hermann Maxy, Hans Mattis Teutsch etc. Nici bornele importante ale postmodernismului românesc nu au fost ignorate în participarea muzeală, de la grupările revoluționare timișorene 111 și Sigma, la creatorii de școală Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu ori Horia Bernea. Totodată celebrele școli/colonii regionale de pictură precum Colonia de Balcic și Școala de la Baia Mare vor fi prezente cu opere de referință ale muzeelor locale.

Nici secțiunea de artă contemporană nu va fi mai prejos, curiozitatea vizitatorilor fiind antrenată de expozițiile a peste 25 de galerii aflate în topul galeriilor confirmate. Dintre acestea amintim de Galeria Posibilă – prima galerie privată de artă contemporană din București (2003), Anaid Art Gallery din București deschisă în 2004, Fundația Interart Triade (Galeria Jecza) din Timișoara, Galeria X.Y.Z (Fundația Intact) din Cluj-Napoca, AnnArt Gallery din București, dar și Galeria Wolkonsky din Germania, Five Plus Art Gallery din Austria, Studio Ambre și UFOFabrik din Italia.

Pentru a înlesni percepția pieței de artă ca un motor social și economic, accesibil oricui, și pentru a conecta românii și străinii de pretutindeni la universul artistic românesc, istoric și actual, ART SAFARI propune un program de conferinţe, lansări de carte, performance-uri şi proiecţii video unite sub titulatura „Arta în Dialog”, la care vor participa specialişti din lumea artei din România, Olanda, Turcia, Polonia și Ungaria. Astfel, cel dintâi obiectiv al Pavilionului de Artă ART SAFARI Bucureşti este de ada tonul unorschimbări majore în ceea ce priveșterelațiadintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg.

Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de Pavilionul de Artă Art Safari București în perioada 22-25 mai 2014.

Organizatorii proiectului sunt Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), Institutul Cultural Român (ICR) și cu sprijinul Deutsche Bank.

Tonitza, Fetita in alb
Tonitza, Fetita in alb

Partneri: COCOR SPA, Hilton, Media Advertising, Phoenix, Flowers Garden, Media Trust

Parteneri media: Televiziunea Romana, City TV, Magic FM, Harper’s Bazaar, Esquire, Marie Claire, Beau Monde, Casa Lux, The Institute, Igloo, Zeppelin, Re-forma, ArtGuideEast, Flash Art Hungary, SUB25, Modernism.ro, Feeder.ro, Modernism.ro, Orasulm.eu, Ring, Evenimentul Zilei, Capital

Despre Pavilionul de Artă Art Safari București

Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spațiul cultural al pieţei de artă.

Pentru mai multe informaţii:

Mihaela Mureşanu, Communication Manager, mihaela.muresanu@artsafari.ro, +40 751 078 152

Theodora Moldovan, Senior Editor, theodora.moldovan@artsafari.ro, +40 757 116 745

Actualitate

SAMAEL – PASSAGE exclusive SHOW, Quantic 12 decembrie 2024

Acum aproape 20 de ani, elevetienii de la Samael lansau Passage, un album etalon pentru aceasta trupa. Pe 12...

Tarja la Arenele Romane: Program si reguli de acces

 Pe 23 decembrie va asteptam la Arenele Romane in cort incalzit la un show cu Tarja Turunen - Dark...

Grimus intră în studio pentru „Grimus 6” și lansează primul single pe 12 decembrie.

Vești mari pentru fanii Grimus! Una dintre trupele emblematice ale scenei alternative din România, anunță cu entuziasm că a început...

Tenorul Ştefan von Korch dăruieşte poveşti de iarnă pe portativ melomanilor din Bucureşti, Timişoara şi Blaj în luna decembrie

Concerte vocal-simfonice pe scenele Filarmonicilor naţionale, recitalul “Invitaţie la vals” cu casa închisă la Teatrul Naţional de Operetă şi...

Colinde cu Moonlight Breakfast şi Alexandra Ungureanu la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în această lună

Sărbătorile vin în acorduri de jazz şi refrene de colinde la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot.  Întâlniri muzicale...

Călin Pop lanseazăun nou single: „Îngeri de zăpadă”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Îngeri de zăpadă”   Melodia este disponibilă...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro