ARTmania implementeaza conceptul „Donatie pentru invitatie” incepand cu editia din 2020!

East European Music Conference & Showcase Festival 2019 la final – anuntul facut in cadrul evenimentului in premiera pentru un festival din Romania:

 

ARTmania implementeaza conceptul „Donatie pentru invitatie” incepand cu editia din 2020!

 

ARTmania Events, organizatorul ARTmania Festival din Sibiu si East European Music Conference & Showcase Festival, implementeaza incepand cu editia din 2020, in premiera pentru un festival din Romania, conceptul „Donatie pentru invitatie”.

 

Anuntul a fost facut in cadrul celei de-a 3-a editii a East European Music Conference & Showcase Festival, prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala, care a avut loc intre 25 – 27 iulie 2019, devenind locul de intalnire si de discutie al industriei muzicale romanesti si al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu.

 

Doar cei care lucreaza efectiv la productia evenimentului vor avea acces in zona festivalului fara a plati fie biletul, fie o fractie din costul acestuia, in cazul posesorilor de invitatii. Sumele platite de cei din urma vor ajunge direct in contul unei cauze pe care Festivalul o sustine in fiecare an. Pentru anul 2020, cauza pe care ARTmania Festival o sustine este constructia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica ridicat in ultimii 30 de ani in Romania, un proiect al Asociatiei Daruieste Viata”, a declarat vineri, la Sibiu, in primul panel al conferintei East European Music Conference 2019, directorul ARTmania, Codruta Vulcu.

 

Ne bucuram ca ARTmania se alatura initiativei #NoiFacemUnSpital si ca fanii festivalului ARTmania pot dona, in cadrul evenimentului, pentru Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. De altfel, festivalul a adunat o comunitate faina in jurul sau, de oameni implicati, care inteleg cat de important este sa faci lucrurile sa se intample. Cred ca ideea de «Donatie pentru Invitatie» este o modalitate buna de responsabilizare si educare – oamenii trebuie sa invete sa-si arate respectul fata de eforturile celuilalt, dar si sa-si asume responsabilitatea actiunilor lor. In cazul nostru, orice donatie poate fi urmarita pe platforma de fundraising «Bursa de Fericire», iar oamenii vad exact unde a mers investitia lor.” a declarat Oana Gheorghiu, fondator Daruieste Viata.

 

ARTmania considera ca un festival este mai mult decat un loc in care niste oameni vin sa asculte muzica live. „Un festival este o comunitate, este o societate in miniatura, daca-mi este permisa metafora”, spune Codruta Vulcu. „Si orice comunitate are o putere care este, de fapt, de multe ori, mai mare decat suma puterilor indivizilor care o compun. Iar aceasta comunitate este frumos si bine sa se activeze pentru cate o cauza sociala comuna tocmai pentru a da valoare acestei puteri pe care o are”, a continuat directorul festivalului.

 

Alaturi de Codruta Vulcu, la discutie au mai participat Directorul Executiv al Fundatiei Comunitare Sibiu si al Maratonului International de la Sibiu, Ciprian Ciocan, dr. Camelia Grigore, Manager al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Oana Giurgiu, Directorul Executiv al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj si una dintre fondatoarele Asociatiei Daruieste Viata, Oana Gheorghiu.

 

Cei cinci au vorbit fiecare despre importanta sprijinului pe care industria culturala si de entertainment il poate oferi cauzelor sociale, fie din perspectiva de organizatori de evenimente, fie de facilitatori sau beneficiari in cadrul unuia dintre panelurile conferintei, „TAKE A STAND”.

 

 

 

Parteneriatul ARTmania Festival cu Asociatia Daruieste Viata va presupune sprijin pe mai multe paliere. Dincolo de sprijinul direct al membrilor comunitatii festivalului ARTmania, oferit cauzei prin donatiile directe de la cortul „Daruieste Viata” care a fost amenajat in zona festivalului, tot in contul celor care construiesc Spitalul vor merge si donatiile din partea invitatilor la concertele din Piata Mare de la Sibiu de anul viitor.

 

In plus, organizatorii festivalului si-au asumat activarea artistilor internationali pe care i-au prezentat publicului la editia ce tocmai s-a incheiat, iar artistii au semnat bucurosi obiecte pe care fanii le vor putea cumpara la licitatie intr-un eveniment caritabil. Si acesti bani vor merge, evident, in continuarea constructiei si dotarii Spitalului.

 

 

Artistii cu care ARTmania a colaborat de-a lungul anilor au ramas aproape de noi, asa ca avem si alte surprize pentru fanii lor, surprize pe care le vom oferi, fireste, tot cauzei pe care am ales sa o sustinem, pentru a fi scoase la licitatie in beneficiul proiectului constructiei spitalului”, a mai spus directorul festivalului.

 

#takeastand, un concept din ce in ce mai cunoscut caruia i se alatura din ce in ce mai multe festivaluri europene, concept initiat si promovat de European Festival Association – YOUROPE. „Take a stand” presupune ca, dincolo de muzica ce-i aduna laolalta pe fani, festivalurile sa sprijine, prin platformele in care practic ele insele se transforma, prin actiuni punctuale sau prin awareness, cauze sociale importante si relevante.

 

Festivalurile nu mai sunt de multa vreme doar niste scene pe care niste artisti canta si niste oameni vin sa-i vada, ele sunt deja parte dintr-un mod de viata, iar o existenta sanatoasa trebuie sa aiba si aceasta componenta: grija fata de cei din jur. Fie ca vorbim despre copiii bolnavi de care statul nostru nu reuseste sa se ingrijeasca intr-un un mod decent, fie ca vorbim despre colectarea selectiva, fie ca vorbim despre consumul de plastic. Oamenii trebuie sa cunoasca aceste probleme si, natural, odata ce le cunosc, ajung sa sprijine cauzele menite sa repare disfunctionalitati”, a mai spus Codruta Vulcu, „creierul” din spatele festivalului ARTmania.

 

In 2020, ARTmania Festival, eveniment organizat in Piata Mare din Sibiu, ajunge la cea de-a 15-a editie.

 

 

Despre East European Music Conference & Showcase Festival

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum: Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania sau Untold, printre altii. EEMC este un proiect sustinut de Kaufland Romania.

 

SIBIU – Festival City” – East European Music Conference & Showcase Festival 2019 este o actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.

 

“SIBIU – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orasului Sibiu de jucator important pe piata europeana a consumatorilor de cultura si a producatorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabila traditie si experienta in organizarea si promovarea evenimentelor de anvergura, orasul Sibiu devine platforma regionala de dialog pentru toate entitatile implicate in industria spectacolului, atat din Romania, cat si din Europa, si isi asuma rolul de promotor in atragerea investitiilor internationale, cu impact direct asupra cetatenilor si a autoritatilor locale.

 

Aflata la cea de-a treia editie, reuniunea internationala East European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a mentine o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii.

 

In contextul unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale. Organizatorii locali au cautat solutii intr-un schimb de experienta cu promoterii romani si internationali. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu pot fi asteptate schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar misiunea asumata de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evolutia sectorului local de evenimente live si alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte.

 

East European Music Conference s-a desfasurat in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania (editia a 14-a), contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.

 

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

 

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

 

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

 

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

 

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de artisti si de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian si Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

SAMAEL – PASSAGE exclusive SHOW, Quantic 12 decembrie 2024

Acum aproape 20 de ani, elevetienii de la Samael lansau Passage, un album etalon pentru aceasta trupa. Pe 12...

Tarja la Arenele Romane: Program si reguli de acces

 Pe 23 decembrie va asteptam la Arenele Romane in cort incalzit la un show cu Tarja Turunen - Dark...

Grimus intră în studio pentru „Grimus 6” și lansează primul single pe 12 decembrie.

Vești mari pentru fanii Grimus! Una dintre trupele emblematice ale scenei alternative din România, anunță cu entuziasm că a început...

Tenorul Ştefan von Korch dăruieşte poveşti de iarnă pe portativ melomanilor din Bucureşti, Timişoara şi Blaj în luna decembrie

Concerte vocal-simfonice pe scenele Filarmonicilor naţionale, recitalul “Invitaţie la vals” cu casa închisă la Teatrul Naţional de Operetă şi...

Colinde cu Moonlight Breakfast şi Alexandra Ungureanu la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în această lună

Sărbătorile vin în acorduri de jazz şi refrene de colinde la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot.  Întâlniri muzicale...

Călin Pop lanseazăun nou single: „Îngeri de zăpadă”

Călin Pop, solistul și chitaristul grupului Celelalte Cuvinte, a lansat un nou single intitulat ”Îngeri de zăpadă”   Melodia este disponibilă...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro