Celebrul violonist André Rieu, care va concerta în premieră în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 13 iunie 2015, a declarat marţi, la o conferinţă în care a anunţat evenimentul, că va include ţara noastră în programul său anual dacă se va construi o sală adecvată de concerte.
André Rieu a participat, marţi, la o conferinţă de presă care a avut loc la Ateneul Român din Bucureşti, unde a anunţat primul concert pe care îl va susţine în România.
“Când mergem la Viena, la concerte, întreb oamenii «De unde sunteţi?», iar jumătate din public (spune, n.r.) «Din România!». Când merg în Budapesta, întreb «De unde sunteţi?», jumătate din public «Din România!». Weekendul trecut am fost în Istanbul. «De unde sunteţi?». «Din România!». Deci, am spus că este timpul să venim în România”, a motivat André Rieu concertul pe care îl va susţine în Piata Constitutiei.
Celebrul violonist André Rieu va concerta în premieră în România pe 13 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei din Capitală, alături de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.
“Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român. Călătoresc în jurul lumii cu orchestra mea, să întâlnesc oamenii şi să privesc oamenii în ochi. Asta îmi place să fac când sunt pe scenă”, a spus André Rieu, precizând că îi place să interacţioneze cu publicul.
De asemenea, acesta a menţionat că este importantă energia transmisă pe scenă şi că fiecare concert al său se termină ca o mare petrecere.
“Călătoresc în întreaga lume cu orchestra mea, pentru a arăta cât de mult ne distrăm noi la concerte. Şi, când ne simţim bine pe scenă, această scânteie de distracţie merge la public, iar finalul concertului este întotdeauna o mare petrecere, oriunde am interpreta. Deci, sper ca, atunci când vom cânta în Piaţa Constituţiei, aici, în Bucureşti, să fie o mare petrecere. Şi sunt sigur că va fi, pentru că experienţa mea cu fanii români în concertele din ultimii ani a fost fantastică. Aştept cu nerăbdare să vin aici şi să cânt pentru voi, oameni frumoşi. Am auzit că românii sunt foarte sentimentali, foarte latini. Şi eu sunt”, a declarat André Rieu la conferinţa de presă, spunând că îşi va deschide inima în faţa publicului şi speră ca şi românii să facă acelaşi lucru, astfel încât să fie o seară plină de dragoste.
Întrebat dacă în concertul de la Bucureşti vor fi interpretate şi melodii româneşti, André Rieu a răspuns afirmativ.
În ceea ce priveşte melodiile pe care le va interpreta sau dacă va realiza şi un filmuleţ cu evenimentul de la Bucureşti, violonistul a spus că încă nu ştie ce va face.
“Sunt o persoană impulsivă şi, de multe ori, mă decid cu o săptămână înainte de concert să facem un filmuleţ, iar oamenilor mei de la tehnic nu le place asta. Este cel mai bun moment de a decide. Depinde de muzica pe care o vom cânta – nu ştiu încă – şi invitaţii români – nu-i ştiu încă”, a mai spus artistul, precizând că în această perioadă se află în turneu în Anglia.
În ceea ce priveşte mesajul celebrului violonist pentru fanii său din întreaga lume, Rieu a spus că cel mai important este să se iubească unul pe celălalt.
“Este foarte emoţionat când sunt pe scenă şi încep şi apoi este pauza, tot concertul durează cam trei ore, văd oameni din public care stau unul lângă celălalt şi apoi stau şi mai aproape şi apoi se sărută. Datorită muzicii oamenii încep să se iubească din nou. Este foarte emoţionant să vezi asta”, a spus artistul.
De asemenea, André Rieu a menţionat că, în momentul în care cântă în faţa unui public atât de numeros, este foarte nervos, pentru că îşi doreşte să interacţioneze cu publicul şi să obţină acest lucru la fiecare spectacol.
“Asta mă face nervos, îmi ştiu munca, dar nu cunosc publicul. Şi de cele mai multe ori e OK”, a spus celebrul violonist.
André Léon Marie Nicolas Rieu s-a născut pe 1 octombrie 1949 în orașul olandez Maastricht, în care părinții și cele două surori ale sale s-au mutat din Amsterdam. Tatăl său, André Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig.Acesta a murit în 1992 din cauza unui accident vascular cerebral, în urma căruia a rămas paralizat. La vârsta de cinci ani, Rieu începe să ia lecții de vioară, fiind încurajat de tatăl său.
În 1967, după ce a părăsit școala de gramatică, André Rieu continuă să studieze vioara la conservatorul din Liège, iar mai târziu la conservatorul din Maastricht până în 1973. Printre profesorii lui s-au numărat Jo Jude și Herman Krebbers. În 1974 se mută la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor îi va fi André Gertier. Își termină studiile în 1977, când primește distincția „Premier Prix”.
RT @RoEvents: Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român – http://t.co/WnRPXKLeJ4 http://t.co/1iaq6P9c77
RT @RoEvents: Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român – http://t.co/WnRPXKLeJ4 http://t.co/1iaq6P9c77
RT @RoEvents: Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român – http://t.co/WnRPXKLeJ4 http://t.co/1iaq6P9c77