7 filme interesante, blocate in timpul productiei

l8mpayis37ftoiovzyof

Anul acesta, presa americana a dat publicitatii stiri despre compania de productie Warner Brothers si dificultatile acesteia in securizarea unui contract de colaborare pentru proiectul Superman & Batman, ce urmeaza sa fie lansat in 2015.

Intre timp, lucrurile pare ca s-au schimbat si dupa ultimele informatii emise de reprezentatii companiilor de productie, exista sanse ca proiectul sa fie finalizat, dar nu trebuie sa uitam de viitorul film Justice League, programat, de lansare pentru 2017. Deja Warner Brothers este implicata in doua proiecte mamut, aproape imposibil de terminat in intervalul stabilit initial.

In afara de Superman & Batman, mai exista si alte proiecte: continuari dupa filme vechi, ecranizari si reecranizari, numai bune de lansat, dar blocate intr-un purgatoriu al cinematografiei americane.

Mai jos, 7 filme blocate in timpul productiei despre care merita sa aflati.

1. Dark-Tower-679x1024

1. Seria “The Dark Tower”

Turnul Intunecat: Pistolarul” este prima carte dintr-o serie de opt romane scrise de Stephen King, mentionate de fiecare data cand se vorbeste despre faimosul autor american.

Actiunea il are in prim-plan pe Roland Deschain, un pistolar plecat intr-o calatorie periculoasa pe urmele personajului numit “omul în negru”, si mai apoi, drumul anevoios catre Turnul Intunecat.

Prima data cand s-a vorbit despre adaptarea volumului de debut al seriei “Turnul Intunecat“, a fost in 2007, cand scenaristul J.J. Abrams (cunoscut pentru palmaresul sau de filme SF), a fost angajat sa faca munca de regie. Din pacate el s-a retras din vointa proprie, spunand ca filmul este o adaptare “complicata”.

Apoi a venit randul lui Ron Howard si Brian Grazer sa incerce o ecranizare a romanului, dar nimeni nu a mai fost instiintat de progresul inregistrat de acestia. Se presupune ca Studioul Universal Pictures si Ron Howard au cazut de acord sa semneze contractul si sa inceapa productia.

Nimic mai fals, Universal s-a retras dupa ce a aflat de intentiile regizorului de a investi generos in acest proiect intr-o vreme cand Directorii executivi sufereau de boala austeritatii, si incercau sa reduca costurile si investiile in proiecte cinematografice. Din acelasi motiv au renuntat si la proiectul “At the Mountains of Madness” al lui Guilermo del Toro.

Recent, partenerii de afaceri Ron Howard si Brian Grazer au reusit sa obtina oferte de finantare de la Media Rights Capital pentru a incepe productia unui singur film de seria “Turnul Intunecat“, cu Russell Crowe in rolul pistolarului Roland Deschain.

A doua optiune a acestora este oferta facuta de un afacerist anonim din Silicon Valley, dispus sa investeasca in 3 productii de lung metraj si mai multe seriale de televiziune difuzate alternativ cu lansarea filmelor. Sa le tinem pumnii, poate reusesc de data aceasta.

2. Rendezvous with Rama

2. “Redezvous with Rama”

Intalnire cu Rama” este un roman scris de Arthur C. Clarke, autorul faimoase lucrari “2001: Odiseea Spatiala” dupa care s-a facut ecranizarea din 1968.

Intalnire cu Rama” spune povestea unei nave extraterestre, care intra în sistemul solar al Pamantului si grupul de exploratori care calatoresc spre obiectul urias pentru a descoperi secretele si intentiile celor care il controleaza.

Actorul Morgan Freeman a fost cel mai mare sustinator al proiectului, facand presiuni si oferte producatorilor de la Hollywood inca din anul 2000.

Proiectul a fost aproape de a intra în producrie în 2003, cu David Fincher pe scaunul regizorului, dar din motive necunoscute, totul a fost anulat. In 2008, Fincher a revenit asupra subiectului vorbind despre tentativa de ecranizare a romanului scris de Arthur C. Clarke.

“Se pare ca acest proiect nu va intra in productie. Nu exista nici un scenariu si, dupa cum stiti, Morgan Freeman are probleme de sanatate. Am încercat sa facem filmul, dar se pare ca nu vom reusi.”

Mai tarziu, in 2012, actorul Morgan Freeman a vorbit despre acest proiect asigurandu-si fanii ca va continua promovarea ofertei impreuna cu regizorul David Fincher. Totusi, mai au nevoie de un scenariu scris in spiritul literaturii SF clasice, care l-a facut faimos pe scriitorul Arthur Charles Clarke.

3. 1280x720_3401_At_mountains_of_madness_2d_fantasy_lovecraft_landscape_adventure_picture_image_digital_art

3. “At the Mountains of Madness”

“At the Mountains of Madness” (In Muntii Nebuniei), este un film bazat pe celebra nuvela horror cu acelasi nume scrisa de HP Lovecraft. Povestea incepe cu un grup de exploratori din Antarctica, care au descoperit ramasitele unui oras antic, si urmele unor creaturi responsabile de aparitia vietii pe pamant.

Mai mult de atat, exploratorii, afla ca ei nu sunt singurele vietuitoare prezente in acele locuri dupa ce descopera pinguini uriasi tinuti ca hrana pentru ceva mult mai periculos.

Regizorul Guillermo del Toro si scenaristul Matthew Robbins au produs primul text bazat pe nuvela lui Lovecraft, la mijlocul anilor 2000, intampinand probleme in tratativele de finantare a proiectului, din cauza naturii întunecate a povestii.

In 2010, se pare ca Del Toro a reusit sa mearga mai departe si s-au dat publicitatii informatii despre echipa de actori, regie si productie. Potrivit acestor informatii, starul filmului SF va fi neobositul Tom Cruise cu James Cameron Producator si Guilermo del Toro regizor.

Apoi, în martie 2011, inainte de a incepe filmarile, regizorul Guilermo Del Toro este oprit de Universal datorita cerintelor sale de se filma scene violente sau socante cu calificativul R (Restricted). Del Toro a încercat apoi sa vanda proiectul altor studiouri de productie, fara noroc, insa.

Cu toate acestea, Del Toro a declarat în ianuarie ca Tom Cruise ramane in joc si va incerca sa vanda din nou proiectul unei companii producatoare: “Suntem inca odata in abisul intunecat. O sa facem o prezentare detaliata a proiectului la inceputul anului.”

4. Tourist-HR-Giger

4. “The Tourist”

Turistul” este un scenariu science-fiction despre care se vorbeste din 1980. Scris de Clair Noto, textul a atras initial atentia regizorului Franc Roddam (Quadrophenia), cat si bine-cunoscutului designer de productie, omul din spatele proiectului “Alien” din 1979, elevetianul HR Giger, (care a murit anul acesta).

Site-ul io9 descrie proiectul ca fiind; “un film întunecat, cu mult sex si mister, asemanator cu Barbatii in Negru.” Mai exact, filmul “prezinta o lume secreta localizata in cartierul Manhattan, si un club secret al extraterestrilor numit Coridorul.” In acest club se intalnesc diferite specii de extraterstrii din cele mai indepartate colturi ale universului pentru a face sex si a se compatimi reciproc ca au ramas blocati pe Pamant.

Turistul” a ramas blocat pe lista de asteptare a studioului Universal de 30 de ani si se loveste constant de prejudecati creative si conflicte personale.

Structura a scenariului a fost influentata de New Wave si regizorul Brian Gibson impreuna cu scenaristii sai a incercat sa rescrie povestea într-o structura mai conventionala. În acelasi timp, HR Giger a fost adus (la acea vreme), sa lucreze la proiect imediat dupa succesul filmului “Alien”. Acesta a fost angajat sa creeze design-ul etraterestrilor din Coridor.

Dupa ce procesul de productie a fost oprit, Noto s-a folosit de o clauza stipulata in contractul ei pentru incerca sa vanda proiectul catre alta casa de productie. In cele din urma a ajuns pe masa producatorului Francis Ford Coppola, la Studioul Zoetrope, captand atentia regizorului Francis Roddam, dar problemele financiale intampinate de Zoetrope au oprit proiectul din nou.

Dupa acest esec, Universal a revenit pentru pentru a cere proprietatea asupra drepturilor de autor si proiectul a intrat intr-o situatie fara iesire.

5. blood-meridian

5. “Blood Meridian”

“Blood Meridian”, romanul western depre o lume intunecata, scris de Cormac McCarthy a fost catalogat ca fiind o sursa cinematografica imposibil de adaptat pentru marele ecran. Acest lucru nu i-a oprit pe regizorii contemporani ca James Franco, sa incerce o executie pe masura talentului etalat de scriitor.

“Blood Meridian” spune povestea unui adolescent numit “the kid” si aventurile sale in banda Glanton, un grup de nelegiuti sangerosi, cunoscuti in istorie pentru masacrul asupra nativilor americani si a altor cetateni de la granita Statelor Unite cu Mexic, intre anii 1849-1850.

În cazul în care rezumatul nu arata problema acestui film, va sfatuiesc sa cititi in continuare. In primul rand, romanul de la baza scenariului este foarte violent, mult mai sangeros decat scenele intense ale filmului “No Country for Old Men”.

În al doilea rand, proza lirica a lui McCarthy reuseste sa tina violenta la un nivel suportabil, pentru film acest fapt este practic imposibil, pentru ca actiunile sunt mai usor de imaginat atunci cand le citesti decat atunci cand trebuie sa le filmezi. Romanul traspuns in imagini ar fi o productie cu scene extrem de violente, care rivalizeaza mai repede cu filmul de groaza “Hostel” (2005).

Se spune ca James Franco a reusit sa filmeze cateva scene-test cu toata violenta inclusa, distribuid pe actorii Mark Pellegrino, Scott Glenn, Dave Franco, si Luke Perry in rolurile principale, fara a intra oficial in faza de productie cinematografica.

6. ghostbusters_3

6. “Ghostbusters”

In timp ce fanii primelor doua filme din anii ’80 si ’90 au ajuns sa aiba barba si copii la scoala, producatorii anunta ca va urma filmul cu numarul 3, de vreo cativa ani. Unul dintre actorii foarte cunoscuti ai grupului, Dan Aykroyd a scris, initial, un scenariu rezervat personajelor originale din filmul “Ghostbusters” lansat in 1984.

Potrivit acestuia, cei 4 vanatori de fantome sunt aruncati intr-o versiune apocaliptica a cartierului Manhattan, un iad bantuit de tot felul de entitati odioase. Din pacate, “nimeni nu a fost motivat sa continue munca” dupa cum declara actorul Harold Ramis.In schimb, scenariul a ajuns pe mana baietilor cu parul lung de la companiile de jocuri video.

Revenind la actorul Dan Aykroyd, trebuie sa mentionez ca acesta a fost invitat in emisiunea Larry King Now, in Mai anul acesta si a declarat ca povestea din partea a III-a “este bazata pe un studiu de cercetare despre fizica particulelor, intreprins de tinerii cercetatori de la Universitatea Columbia.” Oferind, dupa cate se pare, informatii sigure despre urmatorul film cu fantome.

7. Games_Halo_World_022612_

7. “Halo”

Povestea despre încercarile esuate de a ecraniza “Halo” pentru marele ecran începe in 2005, cand Microsoft l-a angajat pe scenaristul Alex Garland (28 Days Later, Sunshine, Dredd), pentru a adapta extrem de populara franciza pentru marele ecran. Dupa ce scenariul a fost finalizat, a fost trimis la toate marile studiouri, unde mai multi sefi s-au opus pretului cerut: 10 milioane dolari pentru 15 la suta din profitul brut.

Apoi, 20th Century si Universal a decis sa fie parteneri pentru productia filmului. La scurt timp dupa aceste evenimente, Peter Jackson (Lord of the Rings), a fost numit producator executiv, împreuna cu regizorul Neil Blomkamp (District 9, Elysium), care în acest moment nu a regizat un film de lung metraj cu acest titlu.

Aceste asunt doar 7 proiecte aflate in impas datorita lipsei de interes sau finantare. Cele mai multe sunt filme science-fiction care ar fi trebuit ecranizate acum 20 sau 30 de ani cand cinematografia a dat omenirii productii legendare ramase punct de referinta pentru viitoarele ecranizari.

In opinia mea proiectele si viziunile originale s-au pierdut pentru totdeauna, tocmai din cauza faptului ca nu au fost puse in practica atunci, in anii ’80, ‘90 sau ‘2000.

Oare o sa mai avem parte de un film cu o poveste la fel de bine ecranizata ca “2001: Odiseea Spatiala”, in cazul romanului  “Intalnire cu Rama”, lumea terifianta si aproape reala creata de H.R Giger in stilul “Alien”, pentru filmul “The Tourist”, sau indemanarea lui Russell Crowe din western-ul “3:10 to Yuma”, imprumutata pistolarului creat de Stephen King…

 

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro