In 2015 va fi lansat serialul SF “12 Monkeys”

12-MONKEYS

Primul lucru pe care l-as spune despre serialul ce urmeaza sa fie difuzat de canalul SyFy, este ca povestea nu are multe in comun cu filmul din 1995 in care a jucat Bruce Willis alaturi de Madeleine Stowe si Brad Pitt.

“Cred ca este un fel de reinventare”, a declarat creatorul Terry Matalas la o intrunire a Asociatiei Criticilor de Televiziune, pe 14 iulie 2014.

“Toti am fost fani ai filmului original, am avut o dragoste profunda si mult respect pentru acel material. Asa ca atunci cand ne-am intalnit cu Richard si a vorbit despre acest lucru, nu am vrut sa scriem aceeasi poveste, care apare in film. Am vrut sa schimbam regulile filmului in favoarea noastra. Daca in film nu poti schimba istoria in serial iata ca se poate.”

Pentru personajele principale, James Cole si doctorul Cassandra Railly totul este diferit. Aceeasi regula se aplica si celorlalte personaje. Prin urmare, chiar daca povestea din serial are aceleasi teme (calatoria in timp fiind una dintre acestea), actiunea este foarte diferita.

In mod sigur sunt cateva aspecte ale serialului care se suprapun cu povestea originala a filmului. Sa vedem care sunt acestea:

La fel ca Bruce Willis, nominalizat la premiul Oscar in 1995 pentru interpretarea dramatica a personajului sau, actorul Aaron Stanford pe care l-am vazut “X-Men 2” (2003), “X-Men: The Last Stand” (2006), “Nikita” (2010), este James Cole, rezident al unui viitor sumbru, în care, o mare parte a populatiei a fost decimata de o boala misterioasa.

El este trimis în trecut, (prezentul nostru), cu misiunea de a preveni izbucnirea epidemiei ce avea sa distruga lumea in viitor. În prezent, el se va folosi de expertiza si resursele unui om de stiinta pe nume Cassandra Railly (interpretata de Amanda Schull, mostenitoarea personajului lasat de Madeleine Stowe).

Ea este sceptica si suspicioasa, el este hotarat si convingator, ar trebui sa vedem cateva scene cu scantei. Sper doar, sa nu fie un schimb de replici plictisitor intre doua personaje catatonice.

Richard Suckle, unul dintre producatorii filmului din 1995, spune ca ideea de a face un show TV a venit foarte repede dupa lansarea peliculei originale, dar lucrurile s-au pus in miscare doar atunci cand scenaristii serialelor “Nikita” si “Terra Nova”, Terry Malatas si Travis Fickett a venit cu un scenariu diferit, dar, similar cu povestea din “12 Monkeys”.

“Pentru noi, acest proiect a fost ceva foarte serios fiind fani înraiti ai seriei Die Hard”, îsi aminteste Matalas. “Ei au venit la noi si au intrebat: ‘Vreti sa lucrati la adapatarea filmului 12 Monkeys, pentru un serial TV?’ Eu am fost putin nehotarat si am zis: ‘Nu stiu. Este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile’. Si înca mai vorbesc despre acest moment, cu Bruce Willis.”

“Totusi, am decis sa ne implicam in proiect fiindca aveam ocazia sa imbunatatim povestea, sa ne folosim de calatoria in timp, beneficiile teoretice ale acestei actiuni si dezvoltarea altor aspecte ale povestii, care nu au fost dezvoltate in film.”

12 Monkeys - Pilot

“Exista niste puncte secundare ale povestii, fie ca e vorba de o calatorie in timpul Primului Razboi Mondial, o descoperire cu privire la alti calatori in timp, sau circumstantele prin care el ajunge intr-un penitenciar. Nu sti ce i se va intampla, este un poveste imprevizibila.” Spune Travis Fickett.

În aceasta versiune a povestii este posibil sa calatoresti înapoi în timp pentru a schimba viitorul, dar creatorii serialului si producatorul Natalie Chaidez, au vorbit ore intregi despre motive, argumente si reguli, care au fost trecute pe tabla si notate pe foi pentru a nu se indeparta de la subiect.

Filmat în Detroit si regizat de Jeffrey Reiner, episodul pilotul stabileste propriul viitor distopic in care lipseste agresivitatea si dementa lumii create in viziunea lui Terry Gilliam. Nu avem parte de o lume stricata, urata, haotica, izvorata din obsesia transformata in nebunie, acompaniata de coloana sonora cu iz de carnaval, compusa de Paul Buckmaster.

“Povestea incepe cu inceputul” spune Matalas. “Defapt este ceva care a început cu scenariul, si ne-am gandit ca vor fi o multime de sclipiri ale viitorului, vom vedea chestii ciudate si oameni de stiinta cu comportament straniu.”

Cel mai important om de stiinta din serial, Jones, este un personaj creat pentru a-l omagia pe cel din film, care apare la sfarsit. Vor aparea scene scurte cu acest personaj ce pare a reprezenta acea lume a viitorului, nebunia, disperarea, si totodata, speranta ca se va gasi o solutie pentru salvarea umanitatii.

Creatorii vor ca acest serial sa ramana un thriller, in majoritatea timpului, dar asta nu inseamna ca vor renunta la unele locatii de filmare si situatii mai poetice, romantice sau sentimentale. Este nevoie de putina lumina in orice poveste intunecata.

“Noi nu am vrut sa imitam creatia lui Gilliam. Ce a facut el este special si il caracterizeaza. Daca l-am copia ar fi ca un album cu acelesi melodii interpretate de altcineva. Noi nu vrem sa facem asa ceva.” Adauga Travis Fickett.

Acest sentiment este impartasit si de actori:

“Dupa ce am fost distribuita in rol am luat decizia sa nu ma uit la film, pentru ca nu doresc sa preiau anumite chestii in mod inconstient si apoi sa le aduc in serial.” A declarat Amanda Schull, actrita care o interpreteaza pe doctorul Cassandra Railly.

“Asa cum au declarat acesti domni, serialul nu este o reecranizare. Nu este aceeasi Marie cu alta palarie. Imi amintesc filmul si il apreciez, dar nu am incercat sa copiez fiecare aspect al acestuia. Cu toate acestea, dupa ce am terminat episodul pilot, l-am vazut de doua ori si mi-a placut.” A tinut sa adauge actrita.

Matalas si Ficket au fost scenaristii seriei (reecranizate), “Nikita” (2010), si au lucrat anterior cu Aaron Stanford, Noah Bean si Amanda Schull, 3 actori care vor aparea in serialul “12 Monkeys”. Se va filma in Toronto si se va folosi aceeasi echipa tehnica cu care cei doi scriitori au colaborat pentru “Nikita”.

Desi nu sunt fan al serialului Nikita, inceput in 2010 (prefer versiunea veche cu Peta Wilson), sunt sigur ca vor incerca sa ofere o viziune diferita si bine executata.

Sa vedem trailer-ul serialului “12 Monkeys”, care va avea premiera in ianuarie 2015.

Actualitate

ROCKSTADT 2024- ZIUA 5- public

Foto: Valentin Diaconescu

Alpin Film Festival 2024

o ediție simbolică a ascensiunii și excelenței cinematografiei montane Alpin Film Festival, cel mai mare eveniment culturaldedicat iubitorilor de munte,...

SPECTACOLELE LUNII SEPTEMBRIE LA GODOT

Luna septembrie aduce la Godot începutul unei noi stagiuni teatrale, marcând revenirea pe scenă a celor mai apreciate spectacole....

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2024, ediția a 27-a, 28 – 31 august 2024, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de...

Jack Savoretti: “eșecul te face să lupți pentru ceea ce pierzi.”

Un interviu deschis și profund, cu Jack Savoretti; confesiuni despre muzică, eșecuri și alte fericiri din viața unui artist, de...

INVITAŢIE LA VALS – Concert Extraordinar pe 13 Decembrie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

O frumoasă INVITAŢIE LA VALS pentru seara de 13 Decembrie este lansată de ORCHESTRA TEATRULUI NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro