2012 : Cele mai mari greseli !

role film.Ca în fiecare decembrie, cei de la moviemistakes.com se grăbesc să taxeze mega-producţiile pline de greşeli. După ce văd şi re-văd filmele de nenumărate ori, utilizatorii popularului site introduc greşelile observate într-o bază de date, iar acestea sunt votate de restul user-ilor. Află mai jos cele mai „populare” scăpări din blockbusterurile anului 2012, dar şi lista filmelor cu cele mai multe rateuri.
Pe primul loc în top este Men in Black 3. Dacă te-ai întrebat şi tu, ca şi noi, de ce-a mai fost realizată această continuare pe care nu prea o mai aştepta nimeni după dezamăgitorul Men in Black II, poate că ai fost şi uimit de cât de amuzant şi captivant s-a dovedit finalul trilogiei cu agenţii J şi K salvând din nou lumea. Cu toate acestea, problemele de producţie, modificările aduse scenariului, refilmările şi montajul făcut în grabă au „condamnat” producţia la o mulţime de scăpări de continuitate şi erori de scenografie, prompt semnalate de cinefilii în stare să revadă filmele de câteva ori pentru a vâna greşeli. De exempu mâneca paznicului care bagă mâna în „tortul” ce va ajunge să-l elibereze pe villain-ul Boris este când suflecată, când nesuflecată. 63 de astfel de scăpări au clasat Men in Black 3 pe locul I în topul celor mai „greşite” filme ale lui 2012, pe podium mai aflându-se Skyfall şi The Amazing Spider-Man, cu 35, respectiv 24 de greşeli, urmate de The Avengers (21), Looper (14) şi The Dark Knight Rises (13).
Conform moviemistakes.com, cea mai tare greşeală a anului se află în Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă, când mamutul Manny îi spune „iepuraş de Paşte” iepurelui pirat din banda căpitanului Maţ (dublat foarte bine în română de Valentin Teodosiu). Cum acţiunea are loc în… epoca de gheaţă, gluma pare o scăpare a scenariştilor Mike Reiss, Jason Fuchs şi Michael Berg, mai ales că seria nu este cunoscută pentru glumele inspirate de cultura pop, cum este franciza Shrek de exemplu. Cu sau fără Paşte, Epoca de gheaţă 4 s-a dovedit cel mai mare hit al anului în România, cu aproape 360.000 de bilete vândute.
În The Amazing Spider-Man, reboot-ul celebrei serii inspirate de benzile desenate Marvel, cu Andrew Garfield înlocuindu-l pe Tobey Maguire, a ieşit în faţă lupta din laborator dintre Spidey şi Şopârla, costumul supereroului fiind când plin de praf, când curat lună. Schimbarea alternează de mai multe ori în timpul secvenţei, ceea ce sugerează că aceasta a fost filmată în repetate rânduri, la montaj folosindu-se părţi diferite din fiecare dublă, fără ca echipa să observe greşelile de continuitate.
În Battleship găurile provocate de proiectilele extraterestre apar şi dispar din coca distrugătorului USS Sampson (vas ce a existat în realitate), în timp ce în comedia lui Sacha Baron Cohen, Dictatorul, în secvenţa în care Aladeen, redus la anonimat după tunderea podoabei sale faciale, încearcă să intre în incinta ce găzduieşte şedinţa Naţiunilor Unite, se poate observa un aparat auditiv în urechea actorului. În Taken 2 culoarea telefonului fiicei eroului interpretat de Liam Neeson se schimbă din negru în alb. În Underworld: Awakening detectivul Sebastian trage câte opt gloanţe cu un pistol Taurus Judge care nu poate trage decât cinci gloanţe o dată, iar în Wanderlust, comedia cu Paul Rudd şi Jennifer Aniston, maşina cuplului are geamul din spate spart şi înlocuit cu hârtie pentru ca secunde mai târziu, în aceeaşi secvenţă, geamul să fie reparat ca prin minune.
Dacă te întrebi cât de realist este Argo, mega-succesul lui Ben Affleck cu mari şanse la Oscarurile din februarie, iată că scenariul a mai înfrumuţesat puţin detaliile misiunii de „exfiltrare” din Teheran. La final, când americanii reuşesc să fugă cu un avion Boeing 747 operat de Swissair, maşinile echipajelor de poliţie iraniene urmăresc aeronava până la momentul decolării, încercând să i se aşeze în cale. Viteza de decolare a unui 747 este de 260 de kilometri pe oră, viteză imposibil de atins de către sărmanele autovehicule ale poliţiei. Argo mai are o greşeală simpatică uşor de observat de un pasionat de ceasuri, prezentă în prima imagine oficială (foto) publicată de producători: într-un cadru în care agentul Tony Mendez (Affleck) consultă dosarul unuia dintre angajaţii ambasadei SUA din Teheran la mâna sa se află un ceas Rolex lansat în 2008. Acţiunea are loc în 1980.
O altă greşeală a anului se află în Looper, în care Joseph Gordon-Levitt şi Bruce Willis interpretează versiuni de vârste diferite ale aceleiaşi persoane. Tânărul Joe este dreptaci, în timp ce bătrânul Joe este stângaci. Observarea acestei scăpări l-a făcut pe regizorul Rian Johnson să riposteze amuzant și amuzant pe twitter că de fapt Joe este ambidextru!

Actualitate

HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST

Sambata dupa pranz, undeva pe la orele 16.30, am avut sansa sa particip la unul dintre cele 4 concerte...

Tenorul ŞTEFAN von KORCH cântă din nou CARMINA BURANA în România, la Palatul Culturii din Bistriţa-Năsăud pe 17 noiembrie

Melomanii din Bistriţa au ocazia să îl asculte pe tenorul Ştefan von Korch, recunoscut pentru interpretarea din Carmina Burana în...

“Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă,” care va fi gazduita pe 18 noiembrie la Teatrul national – Sala Pictura.

Spectacolul “Ups…mi-a intrat AMANTA-n casă” – o savuroasă comedie cu mare succes la public, va avea pe 18 noiembrie...

JAZZ SYNDICATE FESTIVAL îl aduce pe AVISHAI COHEN la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot pe 15 noiembrie

Pentru pasionati de jazz, showul sfârşitului de an va avea loc la Palatul Bragadiru: AVISHAI COHEN, una dintre cele...

Concert MEŞTERII ROCK pe 14 noiembrie la The Pub Universităţii

Pe 14 noiembrie 2024 în ambianţa elegantului club de la Universitate vor avea loc două eveniment ce au în...

REGULI DE ACCEST ŞI CONDUITĂ “HANS ZIMMER’S MUSIC LIVE IN BUCHAREST”. OASPETE SPECIAL ESTE VIOLONISTA RUSANDA PANFILI

Artista scenograf şi regizor de film, Mariana Pachis, va modela in nisip cadre impresinante din celebrele pelicule! Producțiile Sand...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro