12 lucruri pe care nu le știai despre Lord of The Rings

Cartea lui Tolkien, cunoscută de toată lumea, conține foarte multe detalii despre ecranizarea filmului. Uite detaliile care stau la baza producției Lord of The Rings și pe care trebuie să le cunoști.

Unele dintre cele mai bune scene din film nu apar nici măcar în scenariu (pe lângă faptul că nu sunt menționate în carte), iar acestea există în număr destul de mare. Foarte puține filme sunt atât de costisitoare și ample precum adaptarea lui Peter Jakson, J.R.R. Cartea lui Tolkien, cunoscută de toată lumea, conține foarte multe detalii despre ecranizarea filmului. Uite detaliile care stau la baza producției Lord of The Rings și pe care trebuie să le cunoști.

De cele mai multe ori detaliile fac un film nu numai memorabil, dar și de neuitat. Deseori sceariul a fost schimbat în timpul filmărilor, iar Hollywood cunoaște toate momentele amuzante din trilogia „Stăpânul inelelor”.

De exemplu, știți că pe platoul de filmare picioarele și urechile Hobiților erau înlocuite în fiecare zi, pentru că materialul din care erau fabricate era prea fragil pentru a rezista condițiilor? Sau că Viggo Mortensen nu a fost aruncat precum Aragorn, ba mai mult chiar a filmat câteva zile în plus, în locul lui fiind un alt actor. De asemenea, cel mai înalt membru al castei a jucat rolul celui mai scund membru al Frăției?

Votează cele mai interesante momente din Lord of The Rings.

  1. Momentul în care Gandaf își masa capul nu apare în scenariu

gandalfLovitura dureroasă a lui Gandaf de o grindă, în casa lui Biblo nu a făcut parte din scenariu, Ian McKellen și-a lovit fruntea în mod accidental. Însă, Peter Jackson l-a felicitat pe McKellen, spunându-I că a făcut o treabă excelentă, așa că a păstrat scena obținută „din greșală”.

  1. Saruman este un lord uriaș al trilogiei

sarumonChristopher Lee obișnuiește să citească o dată pe an „Stăpânul inelelor” începând cu anul 1954, anul în care a fost publicată. Mai mult, el este singurul membru al castei care a avut norocul să-l cunoască personal pe J.R.R Tolkien.

  1. Sean Bean, cunoscut ca Boromir exersa în fiecare zi ascunzandu-se în dulap

boromirNu de puține ori casta a colindat în cele mai îndepărtate locuri cu elicopterul pentru a filma. Sean Bean (Boromir) se temea să zboare, motiv pentru care făcea asta numai și numai când era neapărat nevoie. În momentul în care Frăția trebuia să fie filmată în timp ce traversa munții înzăpeziți de la bază până în vârf, Sean Bean a exersat cel puțin câte două ore în fiecare dimineață, în ținuta de scenă.  În tot acest timp, colegii lui îl priveau din elicoptere.

  1. Viggo Mortensen a devenit un adevărat luptător (pedestru) pe parcursul trilogiei

viggo-mortensenCunoscutul veteran Bob Anderson, numit Mortensen, „cel mai îndeletnicit luptător cu sabia pe care aș fi putut să-l cunosc vreodată”, a făcut propriile cascadorii cu o sabie reală, din oțel, refuzând cu strășnicie una din aluminiu sau din cauciuc, care ar fi fost mult mai ușor de utilizat și care în general sunt utilizate de către cascadori.

  1. John Rhys-Davies și-a folosit vocea pentru Treebeard, dar nu oricum, ci într-un mod surprinzător

john-rhys-daviesPe lângă rolul lui Gimli, John Rhys – Davies și-a folosit vocea pentru Treebeard. Ba mai mult, vocea lui nu a fost deloc modificată prin denaturare electronică, ci actorul și-a folosit vocea naturală, vorbind cât mai încet posibil, cu ajutorul unui megafon din lemn.

  1. Ultima fotografie principală se cuvenea celor patru Hobbiți

hobbitsUltima captură a imaginii principale a fosta tunci când Aragorn a alineat cei patru Hobbiți. Cu toate că Viggo Mortensen nu a avut nevoie să fie pe platourile de filmare în acea zi, el totuși a fost prezent. El nu a avut coroană (nu era nevoie), așadar, el și-a procurat una din carton. După fiecare poză, membrii echipei a decorat coroana din ce în ce mai mult, astfel încât cei patru Hobbiți cu greu și-au abținut chicotele.

  1. Nu numai Viggo Mortensen și-a cumpărat calul, ci și Arwen

viggo-mortensen 2Viggo Mortensen a fost foarte impresionat de calul pe care a trebuit să-l călărească în timpul filmărilor, motiv pentru care l-a cumpărat. După filmare calul a fost trimis în Noua Zeelandă, pentru a filma cu Liv Tyler.

  1. Într-adevăr, Viggo Mortensen și-a rupt două degete în timpul filmării cu cele două turnuri

viggo-mortensen 3Viggo Mortensen și-a rupt două degete când s-a lovit cu casca de oțel de rugul orcilor, moment care apare inclusive în film. Peter Jackson a mărturisit faptul că a fost de-a dreptul impresionat de strigătul de durere al lui Aragon, așa cum el a strigat pentru soarta celor doi Hobbiți, initial fără să știe că durerea a fost reală. Ba mai mult, el a fost impresionat de faptul că Mortensen și-a continuat activitatea în fața camerelor, chiar dacă s-a rănit atât de grav. Într-un târziu, Mortensen a menționat la lansarea DVD- ului că nu a renunțat să filmeze deoarece a fost impulsionat de colegii, care, de asemenea, s-au confruntat cu momente similare.

  1. Franciza a forțat perspectiva găsind noi modalități interesante

the-franchiseS-a lucrat din greu ca Hobbișii să apară de trei, patru ori mai înalți decât Gadaf, care este uriaș. Pentru a obține acest efect, Ian Mckellen (Gadalf) a fost plasat mult mai aproape de cameră comparativ cu Elijah Wood, pentru a da senzația că McKellen domină de departe, prin înălțimea sa. În primul film apare perspectiva forțată în care Elijah Woods este cu aproape trei metri mai mare decât Ian McKellen, scenă în care Frodo și Gandalf se află în deplasare, într-o trăsură.

Pentru a obține o ”perspectivă forțată” ieșită din tipare, realizatorii au conceput un sistem complet nou, format dintr-un scripete și o platformă. În momentul în care camera se afla în mișcare (lucru imposibil de obținut, pentru că perspectiva forțată devenea ciudată), actorii se deplasau, astfel încât perspectiva să pară cât mai reală posibil (micuțul Gadaf apărea mult mai înalt decât Hobbiții). De amintit este faptul că au folosit o recuzită cu trei mărimi diferite (mare, medie și mică) pentru a putea filma personajele de mărimi diferite.

  1. Cel mai scund membru al Frăției era cel mai înalt actor, în realitate

the-shortest-memberJohn Rhys-Davies, care a jucat rolul piticului Gimli este de fapt, cel mai înal actor dintre toți membrii Frăției. El are peste 1,86 metri.

  1. Podeaua lui Biblo era magnetică, cu un motiv bine definit

bilboPentru a sublinia importanța și greutatea ”inelului”, podeaua a fost construită pentru a magnetiza, astfel încât inelul să nu sară în momentul în care Biblo l-a scăpat.

  1. Poarta principală a lui Helm era mult prea solidă pentru a fi dărâmată cu ușurință, motiv pentru care a trebuit să fie modificată

the-main-door-to-helmsPoarta lui Helm a fost atât de solidă, astfel încât le-a da mare bătaie de cap actorilor care aveau ca rol desprinderea ei. Pe DVD apare scena în care Peter Jackson spune că în cazul în care ar trebui să apare un castel, el ar apela la băieții Weta Workshop pentru a-i construi ușa.

1 COMMENT

Comments are closed.

Actualitate

Maraton teatral la Palatul Bragadiru – Sala Teatrului Godot în luna ianuarie

Anul începe cu un extraordinar maraton teatral la Palatul Bragadiru. Captivantul program debutează în 12 ianuarie cu avanpremiera „Testosteron”,...

L.O.S.T.a lansat noul album, „Scars of Tomorrow”

După 21 de ani de activitate, trupa L.O.S.T. a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Scars of Tomorrow”, prezentat...

Tenorul Ştefan von Korch începe anul în “Carmina Burana”, pe 17 ianuarie la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca

După un sezon de sărbători cu apariţii la Filarmonica din Târgu-Mureş şi Timişoara, dar şi la Teatrul Naţional de...

Spectacolul concert de mare succes „Musical Evolution” se reia la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 18 şi 19 ianuarie

„Musical Evolution” –  grandiosul spectacol concert ce a avut premiera, cu casa închisă, în cadrul Festivalului "Ion Dacian" din...

Tenorul Ştefan von Korch dezvăluie toate faţetele iubirii în concertul “Love Story” pe 13 februarie la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

În luna iubirii, îndrăgitul tenor Ştefan von Korch aduce acorduri romantice pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical...

Monopera „Vocea umană” va avea premiera la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian” pe 6, 7 şi 8 februarie

Un nou spectacol concert plin de emoție și intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion...

Ce mai este nou?Citeste
www.roevents.ro

Recomandările redacțieiStiri
www.roevents.ro